Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Kod Aca oročili pet miliona po najgorim kamatama * Staviću tačku na podjele u partiji * Mržnju i podmetanja ostavljam drugima * Baćinom sinu kazna osam mjeseci i 30.000 * Kod Aca oročili pet miliona po najgorim kamatama * Čovjek miš * Srpski zavoj o srpsko rame
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 08-08-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
IVAN VUJOVIĆ, FUNKCIONER SDP-a :
Premijeri Albanije i Makedonije nisu imali previše partnerskog razumijevanja zbog bojkota parlamenata, ali su istrajali i danas su lideri koji su pobijedili autokratije.

Vic Dana :)

Čovjek i žena spavaju. Usred noći odjednom se začuje neka buka spolja. Žena sva zbunjena i preplašena počne da viče:
- Jao, to mora da je moj muž!
Čovjek na to iskoči iz kreveta i sav unezvjeren, i kao od majke rođen, pobježe kroz prozor. Nakon nekoliko minuta vraća se on, sav izgreban, penje se u spavaću sobu i viče na ženu:
- Objasni mi šta ti znači ono „to je moj muž”, pa ja sam ti muž!
A žena će na to:
- Prvo ti meni objasni što si onda bježao?!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo PREDSJEDNICA OPŠTINSKOG ODBORA URA PLJEVLJA MAIDA ZILIĆ DELIĆ OCIJENILA Đačić se kasno okuražio
Dan - novi portal
Pred­sjed­ni­ca Op­štin­skog od­bo­ra URA Plje­vlja Ma­i­da Zi­lić De­lić, po­zdra­vi­la je pri­zna­nje, ka­ko ka­že, od­la­ze­ćeg pred­sjed­ni­ka opš­tine Plje­vlja Mir­ka Đa­či­ća ko­ji je u ne­dav­no da­tom in­ter­vjuu ozna­čio Vla­du Cr­ne Go­re kao glav­nog op­struk­ci­o­nog su­bjek­ta ko­ji one­mo­gu­ća­va Plje­vlji­ma da kre­nu sa na­pla­ći­va­njem eko­lo­ške tak­se.
– Sva­ka čast, pred­sjed­ni­če na hra­bro­sti, ko­nač­no da i vi pro­go­vo­ri­te ka­ko tre­ba. Ne že­lim da bu­dem ma­li­ci­o­zna, ali je primjetno da ste de­be­lo za­ka­sni­li. Vaš imidž je odav­no na­ru­šen, pa ovaj po­ku­šaj da kri­vi­cu za ka­ta­stro­fal­no sta­nje u na­šoj op­šti­ni po­di­je­li­te sa Vla­dom je vi­še ne­go oče­ki­van. No, ka­ko naš na­rod ka­že – bo­lje ikad ne­go ni­kad. Sva­ka­ko ste od­la­ze­ći, pa vam ta či­nje­ni­ca uli­va ovo­li­ku „hra­brost” – ka­že Zi­lić De­lić.
Pod­sje­ća da je još u av­gu­stu pro­šle go­di­ne Za­ko­nom o za­šti­ti ži­vot­ne sre­di­ne omo­gu­će­no da lo­kal­ne upra­ve pro­pi­šu na­kna­du po osno­vu za­ga­đi­va­nje ži­vot­ne sre­di­ne. Zi­lić De­lić is­ti­če da je ovaj za­kon uskla­đen sa evrop­skim za­ko­no­dav­stvom, ko­ji ima ne­ko­li­ko prin­ci­pa za­šti­te ži­vot­ne sre­di­ne, iz­me­đu osta­log, i prin­cip ko­ji se zo­ve „za­ga­đi­vač pla­ća“.
– Ne sa­mo da pla­ća, već je u oba­ve­zi, ko­li­ko je to mo­gu­će, da sa­ni­ra po­sle­di­ce za­ga­đe­nja ko­je je pro­u­zro­ko­vao. Da­kle, ni­je se Vla­da Cr­ne Go­re sje­ti­la ne­čeg ino­va­tiv­nog ne­go je u oba­ve­zi da se pri­la­go­di evrop­skim pro­pi­si­ma i stan­dar­di­ma – po­ru­ču­je Zi­lić De­lić.
Ona is­ti­če i da je Op­šti­na Plje­vlja ko­ri­ste­ći tu mo­guć­nost, 6. mar­ta ove go­di­ne upu­ti­la za­htjev Ministarstvu odr­ži­vog raz­vo­ja i tu­ri­zma za da­va­nje sa­gla­sno­sti na pred­log od­lu­ke da kom­pa­ni­je za­ga­đi­va­či pla­ća­ju pet od­sto ostva­re­nog pri­ho­da na go­di­šnjem ni­vou na ime ove tak­se. Do­da­je da po­me­nu­to mi­ni­star­stvo ni­je od­go­vo­ri­lo na ovaj pred­log, već ga je pro­sli­je­di­lo na mi­šlje­nje Mi­ni­stra­stvu eko­no­mi­je.
Zi­lić De­lić pod­sje­ća da su „gra­đa­ni Plje­va­lja iz me­di­ja do­zna­li, kroz obra­ća­nje ge­ne­ral­ne dirk­to­ri­ce za kli­mat­ske pro­mje­ne, da mi­ni­star­stvo bri­ne da će ovaj iz­nos pla­ni­ra­ne tak­se uti­ca­ti na po­slo­va­nje če­ti­ri naj­ve­ća pre­po­zna­ta za­ga­đi­va­ča u plje­valj­skoj op­šti­ni: Ter­mo­e­lek­tra­nu, Rud­nik uglja, Gra­dir Mon­te­ne­gro i Vek­tru Ja­kić.“
– Šta se na taj na­čin po­ru­ču­je na­ma gra­đa­ni­ma Plje­va­lja? Da Vla­da Cr­ne Go­re že­li da za­šti­ti po­slo­va­nje kom­pa­ni­ja za­ga­đi­va­ča, na uštrb zdra­vlja svih nas, ili još jed­no­stav­ni­je, Vla­di Cr­ne Go­re je va­žni­ji pro­fit ovih kom­pa­ni­ja od na­ših ži­vo­ta! Bu­du­ći da zna­mo ko su ve­ćin­ski vla­sni­ci ovih kom­pa­ni­ja, ne ču­di nji­ho­va za­bri­nu­tost. Plje­vlja­ci su ko­le­te­ral, žr­tvo­va­ni za pro­fit Aca-bra­ca, ku­ma Pe­je i na­rav­no dru­ga Br­ke – na­gla­ša­va Zi­lić De­lić.M.S.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"