Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Kod Aca oročili pet miliona po najgorim kamatama * Staviću tačku na podjele u partiji * Mržnju i podmetanja ostavljam drugima * Baćinom sinu kazna osam mjeseci i 30.000 * Kod Aca oročili pet miliona po najgorim kamatama * Čovjek miš * Srpski zavoj o srpsko rame
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 08-08-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
IVAN VUJOVIĆ, FUNKCIONER SDP-a :
Premijeri Albanije i Makedonije nisu imali previše partnerskog razumijevanja zbog bojkota parlamenata, ali su istrajali i danas su lideri koji su pobijedili autokratije.

Vic Dana :)

Čovjek i žena spavaju. Usred noći odjednom se začuje neka buka spolja. Žena sva zbunjena i preplašena počne da viče:
- Jao, to mora da je moj muž!
Čovjek na to iskoči iz kreveta i sav unezvjeren, i kao od majke rođen, pobježe kroz prozor. Nakon nekoliko minuta vraća se on, sav izgreban, penje se u spavaću sobu i viče na ženu:
- Objasni mi šta ti znači ono „to je moj muž”, pa ja sam ti muž!
A žena će na to:
- Prvo ti meni objasni što si onda bježao?!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo EKSTREMNE VRUĆINE NASTAVLJAJU SE I NAREDNIH DANA Osvježenje tek za vikend
Dan - novi portal
Pa­kle­ni trop­ski ta­las ko­ji već ne­dje­lja­ma stva­ra ve­li­ke pro­ble­me ši­rom ju­žne i ju­go­i­stoč­ne Evro­pe, ko­ji je do­bio na­ziv „Lu­ci­fer”, za­dr­ža­će se u Cr­noj Go­ri do vi­ken­da ka­da se oče­ku­je pad tam­pe­ra­tu­re od 10 do 15 ste­pe­ni.
Pre­ma ri­je­či­ma na­čel­ni­ka Cen­tra za ana­li­zu i prog­no­zu vre­me­na u Za­vo­du za hi­dro­me­te­o­ro­lo­gi­ju i se­i­zmo­lo­gi­ju Bran­ka Mi­ce­va u na­šoj dr­ža­vi je obo­ren re­kord u po­sled­njih 68 go­di­na po bro­ju uza­stop­nih da­na sa tem­pe­ra­tu­rom iz­nad 40 ste­pe­ni, ko­jih je bi­lo ukup­no osam. On na­vo­di da se na­še pod­ruč­je na­la­zi pod uti­ca­jem sna­žnog trop­skog ta­la­sa ko­ji u naj­to­pli­jim kra­je­vi­ma Cr­ne Go­re ali i na sje­ve­ru do­vo­di do eks­tremnih vru­ći­na.
– U av­gu­stu je se­dam da­na tem­pe­ra­tu­ra bi­la pre­ko 40 ste­pe­ni, što je re­kord u po­sled­njih 68 go­di­na. Ta­ko­đe, i 31. ju­la tem­pe­ra­tu­ra je bi­la pre­ko 40 ste­pe­ni. Ova­kve vre­men­ske pr­li­ke za­dr­ža­će se u na­šoj dr­ža­vi na­red­nih da­na i tra­ja­će do 10-11. av­gu­sta na­kon če­ga se oče­ku­je pad tem­pe­ra­tu­re – re­kao je Mi­cev za „Dan”.
On is­ti­če da se za vi­kend oče­ku­je pad tem­pe­ra­tu­re za 10 ste­pe­ni u naj­to­pli­jim kra­je­vi­ma, a na sje­ve­ru i do 15 što će bi­ti osjet­no osvje­že­nje.
– U po­je­di­nim kra­je­vi­ma dr­ža­ve oče­ku­je se for­mi­ra­nje oluj­no-gr­mlja­vin­skih obla­ka, pa će na po­je­di­nim lo­ka­li­te­ti­ma bi­ti uslo­va za krat­ko­traj­nu olu­ju pra­će­nu ki­šom i gra­dom. To ipak ne­će bi­ti ni­šta ne­u­o­bi­čaj­eno i stra­šno, ali se ne mo­že re­ći gdje će se tač­no de­si­ti jer ipak pro­mje­ne su sa­svim mo­gu­će. Ta­ko­đe oče­ku­je se ja­ča­nje sje­ver­nog vje­tra – ka­zao je Mi­cev.
Na­kon vi­ken­da ta­ko­đe se oče­ku­je to­plo vri­je­me, ali sa tem­pe­ra­tu­ra u gra­ni­ca­ma kli­mat­ske nor­ma­le za ovo do­ba go­di­ne.
U pod­go­rič­kom Za­vo­du za hit­nu me­di­cin­sku po­moć ka­žu da po­sled­nje dvi­je sed­mi­ce ima­ju po­ve­ćan obim po­sla, a da im se pa­ci­jen­ti naj­če­šće ja­vlja­ju zbog pro­ble­ma uzro­ko­va­nih po­vi­še­nom tem­pe­ra­tu­rom va­zdu­ha. Dok­tor­ka Iva­na Kat­nić ka­že za „Dan” da su u Hit­noj ima­li de­se­tak in­ter­ven­ci­ja z­bog uje­da zmi­je, pče­le ili škor­pi­je.
– To su do­sta dra­ma­tič­ne si­tu­a­ci­je za pa­ci­jen­te, ali smo mi pri­pre­mlje­ni za ta­kve in­ter­ven­ci­je i one se do­sta br­zo rje­ša­va­ju. To mo­že­mo iz­dvo­ji­ti kao ozbilj­ni­ja sta­nja, jer 80 od­sto pa­ci­je­na­ta ko­ji do­đu kod nas i ni­je­su za hit­nu, već za dom zdra­vlja ali oni zbog ne­kog raz­lo­ga ta­mo ne­će da po­đu – ka­za­la je ona.
Kat­nić na­vo­di da im se pa­ci­jen­ti uglav­nom ja­vlja­ju zbog ma­lak­sa­lo­sti, vr­to­gla­vi­ce i po­vi­še­nog pri­ti­ska.
– Pri­mje­ću­je­mo da su hro­nič­ni bo­le­sni­ci osta­li ovog lje­ta u Pod­go­ri­ci, ni­je­su ni­kud ot­pu­to­va­li. Sva­ka­ko mi smo tu da se po­bri­ne­mo za sva­kog ko nam se ja­vi i pru­ži­mo mu naj­kva­li­tet­ni­ju mo­gu­ću nje­gu. Ima­mo do­sta i in­ter­ven­ci­ja zbog sa­o­bra­ćaj­nih ude­sa – na­ve­la je Kat­nić.
U Ur­gent­nom cen­tru Kli­nič­kog cen­tra Cr­ne Go­re gu­žve su stan­dard­ne. Toj usta­no­vi su se to­kom ne­dje­lje ja­vi­la 222 pa­ci­jen­ta od ko­jih pet­na­e­sto­ro iz sa­o­bra­ćaj­ne ne­zgo­de. Naj­vi­še pa­ci­je­na­ta zbri­nu­to je u in­ter­ni­stič­koj am­bu­lan­ti, njih 81, u hi­rur­škoj 74 i u or­to­ped­skoj 33. U hi­rur­škoj sa­li Ur­gent­nog cen­tra od­ra­đe­no je 13 in­ter­ven­ci­ja, a na bol­nič­ko li­je­če­nje pri­mlje­no je 17 pa­ci­je­na­ta.
M.S.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"