Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Milov kum težak 15 miliona eura * U junu zakazuju preglede za decembar * Radulović organizovao prenos tri pištolja * Prijava odbačena, a Knežević jedva preživio * Milov kum težak 15 miliona eura * Vučić: Hrabro idemo iz mitologije u budućnost * Duo Mind Against i DJ Squire na Jazu
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 24-06-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Momo Koprivica, poslanik Demokratske Crne Gore:
– Vlada ne odustaje od partijskog zapošljavanja.

Vic Dana :)


- Koja je razlika između pametnih i glupih frajera.
- Glupi pričaju viceve o plavušama a pametni ljubave sa njima.


Idu Mujo i Haso ulicom i gledaju ženske. Utom naiđu na jednojajčane bliznakinje. Pita Mujo Hasu:
- Bolan, Haso, koju ćeš?
Haso odgovori:
- Ja bih onu ljepšu.


Šta je brže od Cige koji bježi sa televizorom u rukama?
Njegov sin sa DVD-om.

Kako se zagrijeva crnogorska fudbalska reprezentacija?
Tri kruga oko Crne Gore!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo - datum: 2017-06-23 SA RADIONICE O SISTEMU JAVNIH NABAVKI U CRNOJ GORI PORUČENO Podržati mala i srednja preduzeća
Dan - novi portal
U Cr­noj Go­ri je po­treb­no na­sta­vi­ti spro­vo­đe­nje mje­ra fi­nan­sij­ske i ne­fi­nan­sij­ske po­dr­ške ma­lim i sred­njim pred­u­ze­ći­ma ra­di po­bolj­ša­nja si­ste­ma jav­nih na­bav­ki, oci­je­nje­no je na ra­di­o­ni­ci Upra­ve za jav­ne na­bav­ke i Svjet­ske ban­ke (SB).
Di­rek­tor Upra­ve za jav­ne na­bav­ke Mer­sad Mu­je­vić ka­zao je na ra­di­o­ni­ci „Po­bolj­ša­nje si­ste­ma jav­nih na­bav­ki u Cr­noj Go­ri” da su iden­ti­fi­ko­va­ni pro­ble­mi ko­ji se ogle­da­ju u po­nu­di ne­do­volj­no pri­la­go­đe­nih fi­nan­sij­skih pro­iz­vo­da po­tre­ba­ma ma­lih i sred­njih pred­u­ze­ća, da al­ter­na­tiv­ni iz­vo­ri fi­nan­si­ra­nja ni­je­su za­ži­vje­li, da pred­u­ze­ća ni­je­su do­volj­no sprem­na za pri­stup fi­nan­si­ja­ma, od­no­sno da ne­ma­ju po­treb­nu kre­dit­nu spo­sob­nost, a če­sto ni od­go­va­ra­ju­ća sred­stva obez­bje­đe­nja kre­di­ta.
– Fi­nan­sij­ska, a i dru­ga pi­sme­nost, ni­je na po­treb­nom ni­vou i pred­u­ze­ća ne­ma­ju do­volj­no zna­nja da se na od­go­va­ra­ju­ći na­čin pred­sta­ve, a spo­sob­no­sti upra­vlja­nja fi­nan­si­ja­ma u ci­lju re­dov­nog iz­vr­ša­va­nja fi­nan­sij­skih i kre­dit­nih oba­ve­za če­sto su ogra­ni­če­ne. Ovo sve uti­če na osnov­ne uslo­ve tih pred­u­ze­ća i ugo­vo­re­ne oba­ve­ze sa dr­ža­vom kroz ten­der­sku pro­ce­du­ru – ka­zao je Mu­je­vić.
Vo­đa pro­jekt­nog ti­ma i spe­ci­ja­li­sta za jav­ne na­bav­ke SB Ma­njo­la Ma­lo ka­za­la je da se Cr­na Go­ra tre­ba fo­ku­si­ra­ti na iz­ra­du smjer­ni­ca za ma­la i sred­nja pred­u­ze­ća.
Mi­ni­star evrop­skih po­slo­va Alek­san­dar An­dri­ja Pe­jo­vić re­kao je da te­melj evrop­skog si­ste­ma jav­nih na­bav­ki pred­sta­vlja­ju na­če­la tran­spa­rent­no­sti, jed­na­kog tret­ma­na, slo­bo­de tr­ži­šnog nad­me­ta­nja i ne­di­skri­mi­na­ci­je.
– Ova oblast je uto­li­ko zna­čaj­ni­ja što 16 od­sto bru­to do­ma­ćeg pro­iz­vo­da (BDP) Evrop­ske uni­je, pre­ma pro­cje­na­ma, ide kroz si­stem jav­nih na­bav­ki. U Cr­noj Go­ri je taj pro­ce­nat da­le­ko ve­ći i zna­čaj­ni­ji – is­ta­kao je Pe­jo­vić.
M.S.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"