Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Roganović osumnjičen za lažne dojave * Damjanović: Neću vratiti mandat SNP: Ne valja mu partija, ali valjaju mandat i Prva banka * Cetinjanin ranjen u vrat * Čudotvorac sabrao hiljade vjernika * Mlađi smo nego što smo mislili * Roganović osumnjičen za lažne dojave * Krst Svetog Jovana Vladimira štiti Crnu Goru
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 13-05-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Miloš Konatar, potpredsjednik URA :
Ni nakon dvije godine gradnje nemamo nijedan metar autoputa. Svaki treći euro u budžetu je pozajmljen, a tek nas čeka zaduživanje za autoput jer je dosad povučeno 200 miliona eura.

Vic Dana :)

Potrošnja
Prodavac automobila objašnjava plavuši:
- Ovaj automobil troši u gradu 8 litara, a na otvorenom troši 6 litara.
Ova ga iznenađeno upita:
- Molim Vas, pa kako auto zna da li je u gradu ?!

Fata: Šta bi ti, bolan, volio da sam ja?Mujo: Kalendar.Fata: Što, je l‘ da me gledaš svaki dan?Mujo: Ne, nego da te mijenjam svake godine!

Sjedi baba u autobusu preko puta nekog momka. On žvaće žvaku, a baba će: - Džabe ti meni pričaš, sinko, ja tebe ništa ne čujem..Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo CENTAR ZA ŽENSKA PRAVA PREDSTAVIO INFORMATOR Identifikovati žrtve trgovine ljudima
Dan - novi portal
U pret­hod­nih ne­ko­li­ko go­di­na u Cr­noj Go­ri ni­je za­bi­lje­žen ni­je­dan slu­čaj žr­tve tr­go­vi­ne lju­di­ma, dok je to­kom 2016. bi­lo 1.400 pri­ja­va za po­ro­dič­no na­si­lje, ka­za­la je iz­vr­šna di­rek­to­ri­ca Cen­tra za žen­ska pra­va Ma­ja Ra­i­če­vić. Ona je na pred­sta­vlja­nju In­for­ma­to­ra za svje­do­ke/ošte­će­ne žr­tve kri­vič­nih dje­la tr­go­vi­ne lju­di­ma i na­si­lja u po­ro­di­ci ka­za­la da je od 1.400 pri­ja­va za po­ro­dič­no na­si­lje, oko 200 bi­lo za kri­vič­na dje­la, a osta­lo su pre­kr­šaj­na.
– Što se ti­če slu­ča­je­va tr­go­vi­ne lju­di­ma, to je ne­što za­bri­nja­va­ju­će. Is­pa­da da u Cr­noj Go­ri tr­go­vi­ne lju­di­ma ne­ma, jer u pret­hod­nih ne­ko­li­ko go­di­na ne po­sto­je za­bi­lje­že­ni slu­ča­je­vi, čak ne­ma ni sud­skih po­stu­pa­ka za to kri­vič­no dje­lo – uka­za­la je Ra­i­če­vi­će­va.
Do­da­la je da se u Sr­bi­ji go­di­šnje za­bi­lje­ži oko 100 žr­ta­va tr­go­vi­ne lju­di­ma, te da bi bi­lo lo­gič­no da mi, kao su­sjed­na i tu­ri­stič­ka dr­ža­va, mo­ra­mo iden­ti­fi­ko­va­ti od­re­đe­ni broj žr­ta­va.
– Po­treb­ni su ve­ći na­po­ri ka­da je u pi­ta­nju iden­ti­fi­ka­ci­ja tr­go­vi­ne lju­di­ma – po­ru­či­la je Ra­i­če­vi­će­va.
Ona je na­ve­la da je In­for­ma­tor, ko­ji su ura­di­li Cen­tar za žen­ska pra­va i Vr­hov­ni sud, do­pri­nos ka­ko bi žr­tve u sud­skom po­stup­ku bi­le što bo­lje in­for­mi­sa­ne, do­da­ju­ći da pro­ce­du­re mo­gu da bu­du tra­u­mat­sko is­ku­stvo za žr­tvu uko­li­ko iz­o­sta­ne ade­kvat­na po­dr­ška.
– Ovaj in­for­ma­tor i osna­ži­va­nje slu­žbi ko­ji po­sto­je pred su­do­vi­ma, a ti­ču se po­dr­ške žr­tva­ma/svje­do­ci­ma zna­ča­jan je is­ko­rak u po­što­va­nju me­đu­na­rod­nih stan­dar­da, ko­ja in­te­res i pra­va žr­tve sta­vlja u cen­tar svih po­stu­pa­nja in­sti­tu­ci­ja, uklju­ču­ju­ći i pra­vo­su­đe – po­ja­sni­la je Ra­i­če­vi­će­va.
Na­po­me­nu­la je da je in­for­ma­tor re­zul­tat sa­rad­nje Vr­hov­nog su­da i Cen­tra za žen­ska pra­va i ni­je dio pro­jek­ta ko­ji je fi­nan­si­ran od stra­nih do­na­to­ra, već je u pi­ta­nju vo­lon­ter­ska po­dr­ška CŽP re­for­mi na­ših in­sti­tu­ci­ja i una­pre­đe­nju ra­da pra­vo­su­đa.
Pred­sjed­ni­ca Vr­hov­nog su­da Ve­sna Me­de­ni­ca ka­za­la je da ta in­sti­tu­ci­ja po­seb­nu pa­žnju po­sve­ću­je pred­u­zi­ma­nju mje­ra u ci­lju za­šti­te pra­va i una­pre­đe­nja po­lo­ža­ja žr­ta­va i svje­do­ka to­kom tra­ja­nja sud­skog po­stup­ka. Ona je na­gla­si­la da je od po­seb­nog zna­ča­ja da se obez­bi­je­di da ošte­će­ni kao tu­ži­lac ili svje­dok ne osje­ća­ju ne­la­go­du zbog po­ja­vlji­va­nja na su­du.A.O.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"