Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Lazoviću blokirali gradnju hotela od devet spratova * Damjanović prekršio Statut i oštetio partiju * Policija sumnja na osvetu * Kuću prodali bivšem tajnom agentu, htjeli bioskop u Gintašu * Lazoviću blokirali gradnju hotela od devet spratova * SAD nijesu više svjetski policajac * Milo i Mile
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 23-01-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Aleksa Bečić, predsjednik Demokratske Crne Gore:
Šef Agencije za nacionalnu bezbjednost ćuti da Milo Đukanović ne bi bio uhvaćen u laži.

Vic Dana :)

Piroćanac Mane pogine u saobraćajnoj nesreći, pa su prijatelji izabrali jednog od njih da to saopšti njegovoj ženi. Ovaj pristane. Kada je došao pred vrata pokojnikove kuće, on pokuca na vrata, a otvara mu Manetova žena:
- Izvol`te?
- Izvin`te, jeste li vi udovica na Maneta?
- A ne, nisam udovica!
- Da se kladimo?Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo KRSTO PEJOVIĆ ODGOVORIO SAVEZU SINDIKATA Prazna priča i neistine
Dan - novi portal
Pred­sjed­nik Sin­di­ka­ta fi­nan­sij­skih or­ga­ni­za­ci­ja Kr­sto Pe­jo­vić re­a­go­vao je na na­vo­de Sa­ve­za sin­di­ka­ta (SSCG) da su pro­mje­ne u toj aso­ci­ja­ci­ji ne­za­u­sta­vlji­ve. Na na­ja­vu for­mi­ra­nja gru­pa­ci­je gran­skih sin­di­ka­ta, ko­ju je ini­ci­rao Pe­jo­vić, iz SSCG je ra­ni­je sa­op­šte­no da su to­ku po­zi­tiv­ne pro­mje­ne ko­je po­je­din­ci po­ku­ša­va­ju da za­u­sta­ve zbog lič­nih in­te­re­sa.
– Sa­op­šte­nje iz SSCG vr­vi od pra­zne pri­če i ne­i­sti­na i ta pri­ča ne­ma, čak, ni lo­gič­nu do­sled­nost smi­slu. Ne­tr­pe­lji­vost i ne­po­što­va­nje iz sa­op­šte­nja ima sa­mo je­dan na­um ko­ji se is­po­lja­va kroz mr­žnju i ani­mo­zi­tet. U ne­do­stat­ku prin­ci­pa mje­re, mo­že se sa­mo pre­po­zna­ti ru­žna stra­na sa­op­šte­nja iz SSCG. Na­i­me, sa­op­šte­nje iz tog sa­ve­za na­no­si šte­tu sa­moj in­sti­tu­ci­ji. Je­di­na isti­na u sve­mu iz tog sa­op­šte­nja je da sam pen­zi­o­ner i da to lič­no svoj­stvo, valj­da, ne bi tre­ba­lo da je „pot­pa­la” po­bu­đe­nom ot­po­ru ra­di na­vod­nog „sa­ču­va­nja” SSCG. Sve dru­go su to­tal­ne ne­i­sti­ne. Isti­ne ra­di, zbog jav­no­sti is­ti­čem da je mo­ja funk­ci­ja pred­sjed­ni­ka Sin­di­ka­ta fi­nan­sij­skih or­ga­ni­za­ci­ja pro­fe­si­o­na­li­zo­va­na tek od 2005. go­di­ne, i to na te­ret te or­ga­ni­za­ci­je, a ne Sa­ve­za. Od da­na sti­ca­nja sta­tu­sa pen­zi­o­ne­ra, ni­sam pri­mio ni­je­dan cent od Sin­di­ka­ta fi­nan­sij­skih or­ga­ni­za­ci­ja, a ni od Sa­ve­za sin­di­ka­ta Cr­ne Go­re, u bi­lo kom ob­li­ku na­kna­de ili na­dok­na­de. To­li­ko o lič­nim in­te­re­si­ma, i na­vod­no mo­joj vi­še­de­ce­nij­skoj sin­di­kal­noj funk­ci­ji – sa­op­štio je Pe­jo­vić.
Do­dao je da su or­ga­ni SSCG, u po­sled­njih de­se­tak go­di­na uka­zi­va­li na po­tre­bu udru­ži­va­nja gran­skih sin­di­ka­ta u gru­pa­ci­je, ra­di što pot­pu­ni­je i efi­ka­sni­je za­šti­te za­po­sle­nih, po­seb­no u re­al­nom sek­to­ru.
– Da bi se kri­tič­ki mi­sli­lo, po­je­din­ci iz SSCG, mo­ra­ju ba­rem ima­ti pred­sta­vu o po­sle­di­ca­ma ono­ga što i o če­mu go­vo­re. Da bi isti­na za član­stvo Sin­di­ka­ta iz re­al­nog i dru­gog sek­to­ra bi­la pot­pu­na, is­ti­čem da sam ini­ci­jal­ni tekst o for­mi­ra­nju Gru­pa­ci­je gran­skih sin­di­ka­ta – kon­sti­tu­e­na­ta SSCG, ura­dio po za­mol­ni­ci od­re­đe­nih sin­di­ka­ta dje­lat­no­sti. Ta­ko­đe, is­ti­čem da je taj tekst kom­pi­la­ci­ja pret­hod­nog tek­sta već za­klju­če­nog spo­ra­zu­ma iz 2014. go­di­ne, i da sa­da­šnji tekst, ni­jed­nom ri­ječ­ju, ne ig­no­ri­še SSCG ni­ti jav­na ovla­šće­nja nje­go­vih or­ga­na. Na­da­lje, uka­zu­jem da tekst ini­ci­jal­nog Spo­ra­zu­ma dnev­nom li­stu „Dan” ni­je­sam do­sta­vio ja. Sve dru­go je gnu­sna ne­i­sti­na, i o ini­ci­jal­nom Spo­ra­zu­mu sa­mo to­li­ko – po­ru­čio je Pe­jo­vić.
Upo­zo­rio je da se iz­gle­da slo­bod­na ri­ječ u Sa­ve­zu sin­di­ka­ta i da­lje sma­tra dr­sko­šću.
– Da pod­sje­tim, da mi sin­di­kat ni­je bio ni­kad pre­bi­va­li­šte ni bo­ra­vi­šte, ta­ko­đe ni dje­lat­nost. Ži­vio sam uvi­jek i ži­vim od svo­je stru­ke i svog ča­snog ra­da. Da za­vr­šim jed­nim afo­ri­zmom: „Kad vi­dim ko je u cen­tru, ja­sno mi je što se vr­ti u krug” – za­klju­čio je Pe­jo­vić.
R.D.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"