Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Lazoviću blokirali gradnju hotela od devet spratova * Damjanović prekršio Statut i oštetio partiju * Policija sumnja na osvetu * Kuću prodali bivšem tajnom agentu, htjeli bioskop u Gintašu * Lazoviću blokirali gradnju hotela od devet spratova * SAD nijesu više svjetski policajac * Milo i Mile
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 23-01-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Aleksa Bečić, predsjednik Demokratske Crne Gore:
Šef Agencije za nacionalnu bezbjednost ćuti da Milo Đukanović ne bi bio uhvaćen u laži.

Vic Dana :)

Piroćanac Mane pogine u saobraćajnoj nesreći, pa su prijatelji izabrali jednog od njih da to saopšti njegovoj ženi. Ovaj pristane. Kada je došao pred vrata pokojnikove kuće, on pokuca na vrata, a otvara mu Manetova žena:
- Izvol`te?
- Izvin`te, jeste li vi udovica na Maneta?
- A ne, nisam udovica!
- Da se kladimo?Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo DEMOKRATE UKAZALE NA ZLOUPOTREBE ZAKONA
Završila fakultet, a „osposobljavala” se na štandu u Delti Do nas je do sada stiglo više desetina sličnih primjera, pa su tako pravnici prinuđeni da rade u fotokopirnicama, a ekonomisti da voze transportna vozila – upozorio je Danilo Šaranović
Dan - novi portal
Iva­na Bo­jo­vić, ko­ja je za­vr­ši­la Fa­kul­tet po­li­tič­kih na­u­ka (FPN) – smjer so­ci­jal­na po­li­ti­ka i so­ci­jal­ni rad, pre­ko vla­di­nog pro­gra­ma po­če­la je da se „ospo­so­blja­va” pro­da­ju­ći ma­ske i pu­nja­če za mo­bil­ne te­le­fo­ne u Del­ti u Pod­go­ri­ci. Ona je to po­tvr­di­la na kon­fe­ren­ci­ji za no­vi­na­re De­mo­kra­ta Cr­ne Go­re, ko­ji su uka­za­li na zlo­u­po­tre­be Za­ko­na o struč­nom ospo­so­blja­va­nju li­ca sa vi­so­kim obra­zo­va­njem.
Ka­da joj je po­slo­da­vac ko­ji je tra­žio njen obra­zov­ni pro­fil sa­op­štio da će pro­da­va­ti mo­bil­nu opre­mu u Del­ti, mi­sli­la je da se ša­li, is­pri­ča­la je Iva­na Bo­jo­vić.
Na­kon ne­ko­li­ko da­na ka­za­la je po­slo­dav­cu da ne že­li vi­še da ra­di, jer taj po­sao ne od­go­va­ra uslo­vi­ma ko­ji su joj za­ga­ran­to­va­ni za­ko­nom.
Ka­ko do­da­je, po­slo­da­vac je od­go­vo­rio da je to po­sao ko­ji joj mo­že po­nu­di­ti, te da će mu Upra­va za ka­dro­ve do­di­je­li­ti ne­kog dru­gog ako ona ne že­li to da ra­di.
– Ov­dje sam u ime svih onih ko­ji ne pri­sta­ju na tru­le kom­pro­mi­se i ko­ji že­le da sti­ču prak­tič­na zna­nja, a ne da sa­mo is­pu­ne uslo­ve za pri­ma­nje pred­vi­đe­ne na­kna­de – po­ru­či­la je Bo­jo­vić.
Pred­sjed­nik mla­dih De­mo­kra­ta Da­ni­lo Ša­ra­no­vić je is­ta­kao da je ovo sa­mo je­dan od pri­mje­ra ko­ji do­ka­zu­je da dr­žav­ni or­ga­ni ne kon­tro­li­šu po­slo­dav­ce ko­ji se pri­ja­vlju­ju, te oni uspi­je­va­ju da, na šte­tu vi­so­ko­ško­la­ca, uzi­ma­ju bes­plat­nu rad­nu sna­gu.
Ni­je­su že­lje­li da ot­kri­ju o ko­joj se fir­mi ra­di, is­ti­ču­ći da je nji­hov cilj da dr­žav­ni or­ga­ni poč­nu da vr­še pro­vje­ru is­pu­nje­no­sti uslo­va po­slo­da­va­ca za uče­šće u pro­gra­mu i obez­bi­je­de po­što­va­nje za­ko­na.
– Do nas je do sa­da sti­glo vi­še de­se­ti­na slič­nih pri­mje­ra, pa su ta­ko prav­ni­ci pri­nu­đe­ni da ra­de u fo­to­ko­pir­ni­ca­ma, eko­no­mi­sti da vo­ze tran­sport­na vo­zi­la i oba­vlja­ju po­slo­ve ma­ga­ci­o­ne­ra, elek­tro­in­že­nje­ri da vr­še po­slo­ve ku­ri­ra... – ka­zao je Ša­ra­no­vić.
De­mo­kra­te pod­sje­ća­ju da je is­tra­ži­va­njem Aso­ci­ja­ci­je za de­mo­krat­ski pro­spe­ri­tet ZID, iz no­vem­bra pro­šle go­di­ne, utvr­đe­no da če­tvr­ti­na is­pi­ta­nih ni­je oba­vlja­la po­sao u stru­ci, te da je sva­ki tre­ći tvr­dio da je bio tre­ti­ran kao jef­ti­na, od­no­sno bes­plat­na rad­na sna­ga.
– Po­zi­va­mo sve ko­ri­sni­ke Pro­gra­ma struč­nog ospo­so­blja­va­nja ko­ji se na­la­ze u slič­noj si­tu­a­ci­ji da nam se obra­te i ape­lu­je­mo na or­gan upra­ve nad­le­žan za upra­vlja­nje ka­dro­vi­ma, kao i na re­sor­no mi­ni­star­stvo, da pre­du­zmu kon­kret­ne rad­nje u ova­kvim slu­ča­je­vi­ma i obez­bi­je­de do­sled­no po­što­va­nje za­ko­na – na­gla­sio je Ša­ra­no­vić.
On je is­ta­kao da je Za­kon o struč­nom ospo­so­blja­va­nju li­ca sa ste­če­nim vi­so­kim obra­zo­va­njem do­ne­sen ka­ko bi se sma­nji­la ne­za­po­sle­nost mla­dih i olak­ša­la nji­ho­va tran­zi­ci­ja sa fa­kul­te­ta na tr­ži­šte ra­da.
– Me­đu­tim, ka­ko je sa­op­štio, ni ova­kav za­kon, sa svim nje­go­vim manj­ka­vo­sti­ma, ko­je su pro­is­te­kle iz po­tre­be ku­po­va­nja so­ci­jal­nog mi­ra, ni­je li­šen zlo­u­po­tre­ba u nje­go­voj pri­mje­ni – upo­zo­rio je Ša­ra­no­vić.
M.M.K.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"