Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
„Prva familija” teška 167 miliona dolara * U biračkom spisku nema fantoma * Novi ostao bez vlasti * Ristić pušten poslije par sati * Slavili i po nevremenu * Odlazak eks-JU zvijezde * „Prva familija” teška 167 miliona dolara
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 14-01-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Janko Vučinić, predsjednik Radničke partije:
Marković je jače udario na sirotinju nego njegov prethodnik Đukanović i zato treba organizovati proteste da se odupremo bezobrazluku sa jednim zahtjevom – ostavkom vlade koja je krenula đonom na svoj narod.

Vic Dana :)

Ide plavuša u dućan kupit televizor. Prodavač joj kaže:
- Žao mi je gospođice, ali ne prodajemo plavušama.
Ona se naljuti da kakva je to diskriminacija i ode doma. Sjutradan si ofarba kosu u smeđe i odluči opet probati. Uđe u dućan i pita prodavača za televizor, na što će on opet:
- Ne prodajemo plavušama.
- Pa dobro, kako ste znali da sam plavuša?
- Zato što mi prodajemo mikrotalasne pećnice.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo AMBASADOR AIVO ORAV OCIJENIO Još dosta posla do EU
Dan - novi portal
Cr­na Go­ra uspje­šno is­pu­nja­va za­dat­ke iz evrop­ske agen­de, ali ima još po­sla na nje­nom pu­tu do pu­no­prav­nog član­stva, sa­op­štio je šef De­le­ga­ci­je Evrop­ske uni­je u Cr­noj Go­ri Aivo Orav na sa­stan­ku sa mi­ni­strom za ljud­ska i ma­njin­ska pra­va Meh­me­dom Zen­kom. On je, ka­ko je sa­op­šte­no iz Mi­ni­star­stva za ljud­ska i ma­njin­ska pra­va, ka­zao da oče­ku­je da će Cr­na Go­ra na­sta­vi­ti po­zi­ti­van trend u pri­stup­nom pe­ri­o­du i u 2017, po­seb­no u obla­sti ja­ča­nja vla­da­vi­ne pra­va, ko­ja je di­rekt­no po­ve­za­na sa op­štim na­pret­kom.
Sa sa­stan­ka je po­ru­če­no da u po­što­va­nju ljud­skih pra­va ne­ma pro­sto­ra za im­pro­vi­za­ci­ju.
Mi­ni­star Zen­ka je za­hva­lio na uspje­šnoj sa­rad­nji u una­pre­đe­nju obla­sti ja­ča­nja po­što­va­nja te­melj­nih pra­va. Oci­je­nio je da na­pre­dak u obla­sti vla­da­vi­ne pra­va ima sve­o­bu­hva­tan uti­caj na pri­stup­ne pre­go­vo­re Cr­ne Go­re sa Evrop­skom uni­jom, i do­dao da će re­sor­no mi­ni­star­stvo na­sta­vi­ti in­ten­ziv­no da ra­di na spro­vo­đe­nju ino­vi­ra­nog za­ko­no­dav­stva u toj obla­sti, ka­ko bi put Cr­ne Go­re ka pu­no­prav­nom član­stvu u Evrop­skoj uni­ji bio br­ži, ali i bo­lji stan­dard ži­vo­ta cr­no­gor­skih gra­đa­na.
– Zen­ka je upo­znao am­ba­sa­do­ra sa pla­no­vi­ma ko­je Mi­ni­star­stvo za ljud­ska i ma­njin­ska pra­va na­mje­ra­va da re­a­li­zu­je i po­me­nuo zna­čaj po­dr­ške Evrop­ske uni­je u re­a­li­za­ci­ji pla­ni­ra­nih ak­tiv­no­sti. Neo­p­hod­no je da se po­zi­tiv­na is­ku­stva što pri­je pri­mi­je­ne i kod nas, ali i in­kor­po­ri­ra­ju, jer pre­ma mi­ni­stro­vim ri­je­či­ma, u po­što­va­nju ljud­skih pra­va ne­ma pro­sto­ra za im­pro­vi­za­ci­ju. Zen­ka je pod­sje­tio na zna­čaj po­dr­ške ma­njin­skih na­ro­da in­te­gra­ci­o­nim pro­ce­si­ma Cr­ne Go­re i ob­ja­snio da su, go­di­na­ma una­zad, oni ve­li­ka po­dr­ška Cr­noj Go­ri jer pre­po­zna­ju i po­dr­ža­va­ju put Cr­ne Go­re ka raz­vi­je­nim ze­mlja­ma za­pad­nog svi­je­ta – ka­žu u mi­ni­star­stvu.
Na­ci­o­nal­na po­li­ti­ka Vla­de, ka­ko na­vo­de, po pi­ta­nju pra­va pri­pad­ni­ka ma­njin­skih na­ro­da i dru­gih ma­njin­skih na­ci­o­nal­nih za­jed­ni­ca vr­lo je ja­sna i uspje­šna u ci­lju nji­ho­ve pu­ne in­te­gra­ci­je, uz oču­va­nje et­nič­kih po­seb­no­sti.
– Po­treb­no je ani­mi­ra­ti pred­stav­ni­ke ma­njin­skih na­ro­da i dru­gih ma­njin­skih na­ci­o­nal­nih za­jed­ni­ca ka­ko bi se na što kva­li­tet­ni­ji na­čin uklju­či­li u raz­voj na­še dr­ža­ve, po­ru­čio je Zen­ka, do­da­ju­ći da pred­nost tre­ba da je uvi­jek na stra­ni kva­li­te­ta, i to kva­li­tet­no obra­zo­va­nih mla­dih lju­di ko­ji će uni­je­ti po­seb­nu ener­gi­ju i am­bi­ci­ju u op­šti na­pre­dak Cr­ne Go­re, ko­ja će bi­ti sta­bi­lan part­ner u raz­vo­ju evrop­ske za­jed­ni­ce dr­ža­va.M.S.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"