Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
„Prva familija” teška 167 miliona dolara * U biračkom spisku nema fantoma * Novi ostao bez vlasti * Ristić pušten poslije par sati * Slavili i po nevremenu * Odlazak eks-JU zvijezde * „Prva familija” teška 167 miliona dolara
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 14-01-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Janko Vučinić, predsjednik Radničke partije:
Marković je jače udario na sirotinju nego njegov prethodnik Đukanović i zato treba organizovati proteste da se odupremo bezobrazluku sa jednim zahtjevom – ostavkom vlade koja je krenula đonom na svoj narod.

Vic Dana :)

Ide plavuša u dućan kupit televizor. Prodavač joj kaže:
- Žao mi je gospođice, ali ne prodajemo plavušama.
Ona se naljuti da kakva je to diskriminacija i ode doma. Sjutradan si ofarba kosu u smeđe i odluči opet probati. Uđe u dućan i pita prodavača za televizor, na što će on opet:
- Ne prodajemo plavušama.
- Pa dobro, kako ste znali da sam plavuša?
- Zato što mi prodajemo mikrotalasne pećnice.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo SMIJENJENOM GENERALNOM DIREKTORU JAVNOG SERVISA PONUĐEN NOVI ANGAŽMAN Radu mjesto savjetnika Prema saznanjima „Dana“, Vojvodić će od narednog mjeseca obavljati dužnost savjetnika za saradnju sa javnim servisima
Dan - novi portal
Smi­je­nje­nom ge­ne­ral­nom di­rek­to­ru Ra­dio-te­le­vi­zi­je Cr­ne Go­re (RTCG) Ra­du Voj­vo­di­ću po­nu­đe­no je mje­sto sa­vjet­ni­ka za sa­rad­nju sa jav­nim ser­vi­si­ma, ko­je je on pri­hva­tio. Pre­ma sa­zna­nji­ma „Da­na“, Voj­vo­dić će sa ra­dom po­če­ti sle­de­ćeg mje­se­ca.
Shod­no nje­go­vom ugo­vo­ru o ra­du sa jav­nim ser­vi­som, RTCG je bi­la du­žna da mu po­nu­di no­vo rad­no mje­sto u slu­ča­ju smje­ne. Voj­vo­dić ju­če ni­je htio da ko­men­ta­ri­še sa­zna­nja „Da­na“.
– Ne bih sad o to­me pri­čao. Ne­ke pro­ce­du­re su u to­ku, ta­ko da to ne bih ko­men­ta­ri­sao – ka­zao je Voj­vo­dić.
Voj­vo­dić je raz­ri­je­šen 30. no­vem­bra pro­šle go­di­ne, od­lu­kom Sa­vje­ta RTCG. On je po­tom pod­nio tu­žbu Osnov­nom su­du, sma­tra­ju­ći da je od­lu­ka Sa­vje­ta ne­za­ko­ni­ta.
U tu­žbi je na­ve­de­no da s ob­zi­rom na to da je Sa­vjet uvi­jek usva­jao sve Voj­vo­di­će­ve iz­vje­šta­je o ra­du, pred­lo­ge i dru­ge ak­te, da je ja­sno da raz­log za ra­zr­je­še­nje ni­ka­ko ni­je mo­gao bi­ti nje­gov rad, već je mo­tiv oči­gled­no ne­što dru­go.
Uka­za­no je da je Za­ko­nom o na­ci­o­nal­nom jav­nom emi­te­ru RTCG pro­pi­sa­no da se pri­je od­lu­ke o ra­zr­je­še­nju, ge­ne­ral­nom di­rek­to­ru mo­ra da­ti mo­guć­nost da se iz­ja­sni o raz­lo­zi­ma za ra­zr­je­še­nje. U tu­žbi je na­ve­de­no da po­bi­ja­na od­lu­ka ne sa­dr­ži ni­je­dan po­da­tak o to­me da li je Sa­vjet RTCG u smi­slu po­me­nu­te za­kon­ske od­red­be, dao mo­guć­nost Voj­vo­di­ću da se iz­ja­sni o raz­lo­zi­ma za ra­zr­je­še­nje.
Voj­vo­dić je raz­ri­je­šen na ini­ci­ja­ti­vu čla­na Sa­vje­ta RTCG Go­ra­na Đu­ro­vi­ća, zbog ocje­ne da je po­ni­šte­njem kon­kur­sa za di­rek­to­ra Te­le­vi­zi­je Cr­ne Go­re (TVCG) na­nio šte­tu jav­nom ser­vi­su, te zbog ne­po­što­va­nja aka­ta i za­klju­ča­ka Sa­vje­ta. Čla­no­vi Sa­vje­ta su mu pri­go­vo­ri­li zbog lo­še ko­mu­ni­ka­ci­je sa Sa­vje­tom oko kon­kur­sa za di­rek­to­ra TVCG, ali i ne­po­što­va­nja vi­še za­klju­ča­ka Sa­vje­ta i dvo­ne­djelj­nog ne­e­mi­to­va­nja emi­si­je „Re­pli­ka“.
Voj­vo­dić je raz­ri­je­šen sa pet gla­so­va da, tri ne i jed­nim uz­dr­ža­nim. Do iz­bo­ra no­vog ge­ne­ral­nog di­rek­to­ra RTCG, funk­ci­ju vr­ši­o­ca du­žno­sti oba­vlja An­dri­ja­na Ka­di­ja.
A.O.


Ka­di­ja smje­nju­je Šun­di­ća

V.d. ge­ne­ral­nog di­rek­to­ra RTCG An­dri­ja­na Ka­di­ja po­kre­nu­la je po­stu­pak za smje­nu di­rek­to­ra TVCG Bo­ži­da­ra Šun­di­ća.
Šun­dić je na­ja­vio da će se ža­li­ti na od­lu­ku Ka­di­je, na­vo­de­ći da ona ne­ma raz­lo­ga da tra­ži nje­go­vu smje­nu.
– Iza sve­ga su po­li­tič­ki raz­lo­zi. Ja sam stro­gi pro­fe­si­o­na­lac, ra­dim sva­kog da­na, pla­ni­ra­mo pro­gram, emi­si­je idt. Mo­žda sam ja već smi­je­njen, ali u ne­kim dru­gim kru­go­vi­ma, a da ne znam – iz­ja­vio je Šun­dić za por­tal An­te­na M.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"