Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
„Prva familija” teška 167 miliona dolara * U biračkom spisku nema fantoma * Novi ostao bez vlasti * Ristić pušten poslije par sati * Slavili i po nevremenu * Odlazak eks-JU zvijezde * „Prva familija” teška 167 miliona dolara
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 14-01-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Janko Vučinić, predsjednik Radničke partije:
Marković je jače udario na sirotinju nego njegov prethodnik Đukanović i zato treba organizovati proteste da se odupremo bezobrazluku sa jednim zahtjevom – ostavkom vlade koja je krenula đonom na svoj narod.

Vic Dana :)

Ide plavuša u dućan kupit televizor. Prodavač joj kaže:
- Žao mi je gospođice, ali ne prodajemo plavušama.
Ona se naljuti da kakva je to diskriminacija i ode doma. Sjutradan si ofarba kosu u smeđe i odluči opet probati. Uđe u dućan i pita prodavača za televizor, na što će on opet:
- Ne prodajemo plavušama.
- Pa dobro, kako ste znali da sam plavuša?
- Zato što mi prodajemo mikrotalasne pećnice.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo FLEŠ
Dan - novi portal
Slab sni­jeg
U Cr­noj Go­ri će da­nas bi­ti pro­mjen­lji­vo oblač­no vri­je­me, po­vre­me­no sa sla­bom ki­šom, a na sje­ve­ru sa sla­bim sni­je­gom i su­snje­ži­com. Iz Za­vo­da za hi­dro­me­te­o­ro­lo­gi­ju i se­i­zmo­lo­gi­ju je sa­op­šte­no da se po­sli­je pod­ne oče­ku­je pre­sta­nak pa­da­vi­na.
– Vje­tar slab do umje­ren, na pri­mor­ju po­vre­me­no po­ja­čan, uglav­nom za­pad­nih smje­ro­va. Ju­tar­nja tem­pe­ra­tu­ra va­zdu­ha od mi­nus pet do pet, naj­vi­ša dnev­na od mi­nus tri do de­vet ste­pe­ni – na­vo­di se u sa­op­šte­nju.
U Pod­go­ri­ci će bi­ti pro­mjen­lji­vo oblač­no, uju­tro sa mo­gu­ćom su­snje­ži­com ili sla­bim sni­je­gom.
A.O.

Sa­ku­plja­ju do­na­ci­je
Na ini­ci­ja­ti­vu hu­ma­nih gra­đa­na Ste­fa­na Ga­ri­ća i Ta­nje Asa­no­vić iz Pod­go­ri­ce, u sa­rad­nji sa Ban­kom hra­ne, da­nas će se na tr­gu kod Sat ku­le u Pod­go­ri­ci od 17.30 sa­ti or­ga­ni­zo­va­ti ak­ci­ja pri­ku­plja­nja obu­će, odje­će i će­ba­di za naj­u­gro­že­ni­je gra­đa­ne. Že­lja je da se, pri­je sve­ga, po­mog­ne dvo­ji­ci bes­kuć­ni­ka Zo­ra­nu Sti­je­po­vi­ću i Ži­vo­ti Va­si­ću, ali i dru­gim ugro­že­ni­ma.
– Bi­će po­sta­vlje­na i ku­ti­ja za sa­ku­plja­nje nov­ca ka­ko bi se pri­ku­pi­la sred­stva za da­lje pla­ća­nje sta­na­ri­ne Va­si­ća i Sti­je­po­vi­ća. Po­tre­ban im je no­vac i za pla­ća­nje ra­ču­na, kao i za na­bav­ku hra­ne i hi­gi­jen­skih sred­sta­va – ka­žu u Ban­ci hra­ne. M.S.

Po­mo­gli 124 oso­be
Smjer­ni­ce za ostva­ri­va­nje pra­va za oso­be sa in­va­li­di­te­tom, do­stup­ne na por­ta­lu Di­sa­bi­lityIN­FO, do sa­da su pre­u­ze­te 756 pu­ta. Po­sje­ti­o­ci por­ta­la naj­vi­še su se in­te­re­so­va­li za ostva­ri­va­nje pra­va iz obla­sti so­ci­jal­ne za­šti­te, i to za smjer­ni­ce za ostva­ri­va­nje pra­va na lič­nu in­va­lid­ni­nu, ko­ja je pre­u­ze­ta čak 342 pu­ta, i za do­da­tak za nje­gu i po­moć, ko­ja je pre­u­ze­ta 151 put.
– Broj ko­ri­sni­ka je u stal­nom po­ra­stu, a na­še prav­no sa­vje­to­va­li­šte kon­stant­no una­pre­đu­je­mo do­dat­nim pro­ce­du­ra­ma i smjer­ni­ca­ma, i ta­ko olak­ša­va­mo pri­stup bes­plat­noj prav­noj po­mo­ći. To­kom 2016. go­di­ne, prav­nu po­moć pru­ži­li smo za 124 oso­be sa in­va­li­di­te­tom i čla­no­ve nji­ho­vih po­ro­di­ca. Osim njih, 95 stu­de­na­ta sa in­va­li­di­te­tom sva­ko­dnev­no ko­ri­sti na­še prav­ne sa­vje­te – ka­že Ma­ri­na Vu­ja­čić, izvšna di­rek­to­ri­ca UMHCG.
M.S.

Pro­blem pred­ra­su­de
Dru­štve­na is­klju­če­nost, mar­gi­na­li­za­ci­ja, de­se­gre­ga­ci­ja, ste­re­o­ti­pi i pred­ra­su­de, upr­kos sve ve­ćoj an­ga­žo­va­no­sti re­le­vant­nih ak­te­ra u obla­sti in­te­gra­ci­je rom­ske i egip­ćan­ske za­jed­ni­ce, i da­lje su pri­sut­ni pre­ma pri­pad­ni­ci­ma ove za­jed­ni­ce. To je oci­je­nje­no ju­če na pred­sta­vlja­nju pu­bli­ka­ci­je „Rom­ska i egip­ćan­ska po­pu­la­ci­ja u Nik­ši­ću“, ko­ju su pri­pre­mi­li ma­gi­stri So­kolj Be­ga­naj i Ta­tja­na Pe­ro­vić.
M.S.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"