Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
„Prva familija” teška 167 miliona dolara * U biračkom spisku nema fantoma * Novi ostao bez vlasti * Ristić pušten poslije par sati * Slavili i po nevremenu * Odlazak eks-JU zvijezde * „Prva familija” teška 167 miliona dolara
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 14-01-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Janko Vučinić, predsjednik Radničke partije:
Marković je jače udario na sirotinju nego njegov prethodnik Đukanović i zato treba organizovati proteste da se odupremo bezobrazluku sa jednim zahtjevom – ostavkom vlade koja je krenula đonom na svoj narod.

Vic Dana :)

Ide plavuša u dućan kupit televizor. Prodavač joj kaže:
- Žao mi je gospođice, ali ne prodajemo plavušama.
Ona se naljuti da kakva je to diskriminacija i ode doma. Sjutradan si ofarba kosu u smeđe i odluči opet probati. Uđe u dućan i pita prodavača za televizor, na što će on opet:
- Ne prodajemo plavušama.
- Pa dobro, kako ste znali da sam plavuša?
- Zato što mi prodajemo mikrotalasne pećnice.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo SAVJET ZA ODBRANU I BEZBJEDNOST IMENOVAO NAČELNIKA GENERALŠTABA
Jokić Jokić na čelu Vojske Admiral Dragan Samardžić je jučerašnjom odlukom Savjeta za odbranu i bezbjednost imenovan za izaslanika odbrane pri misiji u OEBS-u
Dan - novi portal
Ge­ne­ral-pot­pu­kov­nik Lju­bi­ša Jo­kić ime­no­van je na du­žnost na­čel­ni­ka Ge­ne­ral­šta­ba Voj­ske Cr­ne Go­re (VCG). On je na toj po­zi­ci­ji na­sli­je­dio ad­mi­ra­la Dra­ga­na Sa­mar­dži­ća, ko­ji je ju­če­ra­šnjom od­lu­kom Sa­vje­ta za od­bra­nu i bez­bjed­nost ime­no­van za iza­sla­ni­ka od­bra­ne pri mi­si­ji u OEBS-u. Pri­mo­pre­da­ja du­žno­sti bi­će oba­vlje­na 20. ja­nu­a­ra.
Do­sa­da­šnji Sa­mar­dži­ćev za­mje­nik, bri­gad­ni ge­ne­ral Raj­ko Pe­šić po­sta­vljen je za voj­nog sa­vjet­ni­ka Cr­ne Go­re pri NA­TO-u i EU u Bri­se­lu.
Jo­kić je pi­lot bor­be­nog avi­o­na, ro­đen 1958. u Ve­li­koj kod Pla­va. Iz Mi­ni­star­stva od­bra­ne je sa­op­šte­no da je na­kon Va­zdu­ho­plov­ne gim­na­zi­je za­vr­šio Va­zdu­ho­plov­nu voj­nu aka­de­mi­ju, smjer pi­lot avi­o­na (1981), Ge­ne­ralštab­nu aka­de­mi­ju (1994) i Ško­lu na­ci­o­nal­ne od­bra­ne (1999).
– Oba­vljao je du­žnost na­stav­ni­ka le­te­nja, ko­man­dan­ta Avi­ja­cij­ske eska­dri­le, na­čel­ni­ka or­ga­na za ope­ra­tiv­ne po­slo­ve u Avi­ja­cij­skoj bri­ga­di, na­čel­ni­ka Ter­mi­nal­ne kon­tro­le le­te­nja na aero­dro­mu Pod­go­ri­ca, ko­man­dan­ta Va­zdu­ho­plov­ne bri­ga­de i ko­man­dan­ta Va­zdu­ho­plov­ne ba­ze u Pod­go­ri­ci. U apri­lu 2003. go­di­ne ime­no­van je na du­žnost še­fa ka­bi­ne­ta Vr­hov­nog sa­vje­ta od­bra­ne Sr­bi­je i Cr­ne Go­re i se­kre­ta­ra Sa­vje­ta. Na­kon to­ga, oba­vljao je du­žnost po­moć­ni­ka mi­ni­stra od­bra­ne za ljud­ske re­sur­se u Mi­ni­star­stvu od­bra­ne Sr­bi­je i Cr­ne Go­re, a od sep­tem­bra 2005. do ju­na 2006. go­di­ne du­žnost na­čel­ni­ka Ge­ne­ral­šta­ba Voj­ske Sr­bi­je i Cr­ne Go­re. U ju­lu 2007. go­di­ne ime­no­van je za pr­vog voj­nog pred­sta­vi­ka Cr­ne Go­re u NA­TO-u i pred­stav­ni­ka u Voj­nom ko­mi­te­tu EU u Bri­se­lu. Od mar­ta 2012. go­di­ne oba­vljao je du­žnost voj­nog pred­stav­ni­ka Cr­ne Go­re pri Mi­si­ji Cr­ne Go­re u OEBS-u i iza­sla­ni­ka od­bra­ne za Austri­ju, Če­šku i Slo­vač­ku. Od av­gu­sta 2016. go­di­ne oba­vljao je du­žnost sa­vjet­ni­ka mi­ni­stra od­bra­ne Cr­ne Go­re za voj­na pi­ta­nja – ka­za­li su iz mi­ni­star­stva.
Jo­kić je no­si­lac Zlat­nog le­tač­kog zna­ka i zva­nja in­struk­tor le­te­nja. Tri pu­ta je od­li­ko­van za re­zul­ta­te po­stig­nu­te u slu­žbi, a dva pu­ta je van­red­no una­pri­je­đen.
Jo­kić je u vri­je­me afe­re „Sa­te­lit“ bio šef Voj­nog ka­bi­ne­ta Sve­to­za­ra Ma­ro­vi­ća. U to vri­je­me mi­ni­star od­bra­ne je bio Pr­vo­slav Da­vi­nić. Zbog afere „Satelit“ Davinić je optužen za zloupotrebu službenog položaja jer je sa izraelskom kompanijom „Imidžsat internešnal“ potpisao ugovor o zakupu satelita, za šta oni nijesu isplaćeni.
Na pred­log Vi­je­ća za na­ci­o­nal­nu bez­bjed­nost, Sa­vjet je od­re­dio mi­ni­stra unu­tra­šnjih po­slo­va Me­vlu­di­na Nu­ho­dži­ća za ko­or­di­na­to­ra Bi­roa za ope­ra­tiv­nu ko­or­di­na­ci­ju i uskla­đi­va­nje ak­tiv­no­sti or­ga­na ko­ji či­ne oba­vje­štaj­no bez­bjed­no­sni sek­tor Cr­ne Go­re. Sa­vjet je do­nio od­lu­ku i o uče­šću pri­pad­ni­ka Voj­ske Cr­ne Go­re u me­đu­na­rod­nim vje­žba­ma u ino­stran­stvu u 2017. go­di­ni.
– Od­lu­kom je pred­vi­đe­no uče­šće na 22 voj­ne vje­žbe, či­me će se znat­no una­pri­je­di­ti spo­sob­no­sti Voj­ske Cr­ne Go­re za iz­vr­ša­va­nje ra­zno­vr­snih i ve­o­ma slo­že­nih za­da­ta­ka – na­vo­di se u sa­op­šte­nju.
Sjed­ni­com Sa­vje­ta je pred­sje­da­vao pred­sjed­nik Cr­ne Go­re Fi­lip Vu­ja­no­vić, a pri­su­stvo­va­li su čla­no­vi Sa­vje­ta, pred­sjed­ni­ci Skup­šti­ne i Vla­de, Ivan Bra­jo­vić i Du­ško Mar­ko­vić.
– Sjed­ni­ci Sa­vje­ta su, po po­zi­vu, pri­su­stvo­va­li mi­ni­stri od­bra­ne i unu­tra­šnjih po­slo­va Pre­drag Bo­ško­vić i Me­vlu­din Nu­ho­džić, di­rek­tor Agen­ci­je za na­ci­o­nal­nu bez­bjed­nost De­jan Pe­ru­ni­čić, di­rek­tor Upra­ve po­li­ci­je Slav­ko Sto­ja­no­vić i na­čel­nik Ge­ne­ral­šta­ba Voj­ske Cr­ne Go­re Dra­gan Sa­mar­džić – na­vo­di se u sa­op­šte­nju.
A.O.


Oda­li pri­zna­nje voj­ni­ci­ma

Sa­vjet je odao pri­zna­nje pri­pad­ni­ci­ma Voj­ske Cr­ne Go­re za uče­šće u voj­nim vje­žba­ma u ino­stran­stu u to­ku pro­šle go­di­ne i vi­so­ko oci­je­nio nji­hov do­pri­nos u ja­ča­nju ugle­da Cr­ne Go­re i VCG.
– Sa­vjet je raz­mo­trio i usvo­jio in­for­ma­ci­ju o mo­gu­ćim mo­de­li­te­ti­ma za­šti­te va­zdu­šnog pro­sto­ra Cr­ne Go­re ka­da po­sta­ne pu­no­prav­na čla­ni­ca NA­TO-a i ovla­stio mi­ni­stra od­bra­ne da sa part­ne­ri­ma usa­gla­si sve neo­p­hod­ne ak­tiv­no­sti na us­po­sta­vlja­nju za­šti­te va­zdu­šnog pro­sto­ra Cr­ne Go­re – do­da­je se u sa­op­šte­nju.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"