Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Pritisli ovi iz vlasti, lične plaćam koliko kažeš * Radmilin Univerzitet najgori u regionu * Obračunaćemo se sa svima koji prikrivaju dokaze * Tuže državu zbog zakona o švajcarcima * Pritisli ovi iz vlasti, lične plaćam koliko kažeš * Šapat ispod lipe * Pisanje i čitanje
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 14-09-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
RADE MILOŠEVIĆ, bivši direktor Zavoda za zapo#:
Vrijeme je da se počne sprovođenje zakona prema onima koji zloupotrebljavaju službeni položaj.

Vic Dana :)

Пи­та же­на му­жа:
- Је­си ли ре­као свом ше­фу да нас дво­је не мо­же­мо жи­вје­ти од те тво­је ма­ле пла­те?
Муж од­го­ва­ра:
Је­сам.
Же­на:
- И, што ти је ре­као?
Муж:
- Да се раз­ве­дем...

Ка­же Ци­га Ци­ги:
- Знаш да је умро Вер­са­ће?!
- Ко­ји бре, ори­ги­нал?!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo - datum: 2016-09-13 PODGORIČKI VIŠI SUD USVOJIO SPORAZUM O PRIZNANJU KRIVICE BIVŠEG FUNKCIONERA Dobrovoljno priznao krivicu
Dan - novi portal
Pod­go­rič­ki Vi­ši su­d donio je rješenje kojim se potvrđuje spo­ra­zum ko­ji je do­sko­ra­šnji vi­so­ki funk­ci­o­ner DPS-a Sve­to­zar Ma­ro­vić sklo­pio sa Spe­ci­jal­nim dr­žav­nim tu­ži­la­štvm. On se tim spo­ra­zu­mom oba­ve­zao da od­ro­bi­ja dvi­je go­di­ne i upla­ti­ti 50.000 eura u hu­ma­ni­ta­r­ne svr­he. U rješenju se navodi da je Marović priznao krivicu svjesno i dobrovoljno.
Begović je ranije izrazio očekivanje da će i ovaj spo­ra­zum, kao i pret­hod­ni, bi­ti usvo­jen.
–Tim spo­ra­zu­mom je mom bra­nje­ni­ku sta­vlje­no na te­ret kri­vič­no dje­lo zlo­u­po­tre­ba po­lo­ža­ja pu­tem pod­stre­ka­va­nja i iz­re­če­na mu je je­din­stve­na za­tvor­ska ka­zna od dvi­je go­di­ne. Du­žan je da pla­ti nov­ča­nu ka­znu od 50.000 eura u ro­ku od tri mje­se­ca, a za tro­ško­ve po­stup­ka tre­ba da pla­ti 1.000 eura – re­kao je Be­go­vić.
Ka­ko je do­dao, po­sled­nji iz­vje­štaj lje­ka­ra spe­ci­ja­li­ste po­ka­zu­je da je Ma­ro­vi­će­vo zdrav­stve­no sta­nje sve lo­ši­je.
– Imam iz­vje­štaj u ko­me pi­še da je Ma­ro­vić da­nas mo­rao bi­ti upu­ćen na bol­nič­ko li­je­če­nje jer ima kar­di­o­va­sku­lar­ne pro­ble­me. On je to od­bio jer je htio da do­đe na da­na­šnje ro­či­šte ka­ko bi za­klju­čio spo­ra­zum – na­veo je Be­go­vić.
Na­kon pro­šlo­ne­djelj­ne ras­pra­ve pred su­dom, Ma­ro­vić se pr­vi put u pi­sa­noj for­mi obra­tio jav­no­sti. U tom obra­ća­nju je na­veo da ni­je spri­je­čio ono što ni­je znao da je bi­lo i da je kriv sa­mo on, a ne par­ti­ja ko­ju je stva­rao i osje­ćao kao svo­je di­je­te. Po­je­di­ni me­di­ji su, ka­ko je ka­zao Be­go­vić, na osno­vu tog pi­sma za­klju­či­li da je biv­ši pot­pred­sjed­nik DPS-a spo­ra­zu­me sa tu­ži­la­štvom za­klju­čio pod pri­ti­skom.
– Pri­če da su spo­ra­zu­mi za­klju­če­ni pod pri­si­lom ne­ma­ju ve­ze sa stvar­no­šću jer je Ma­ro­vić i na da­na­šnjem ro­či­štu po­tvr­dio da je sve ura­dio do­bro­volj­no. To pi­smo je bi­lo jed­na vr­sta lič­nog iz­ja­šnje­nja mog bra­nje­ni­ka. On je iz­nio od­re­đe­ne okol­no­sti i psi­hič­ka sta­nja u ko­ji­ma se na­la­zio za vri­je­me dok su vr­še­na kri­vič­na dje­la i dok je tra­jao po­stu­pak, a pot­pu­no svje­sno i od­go­vor­no, i bez bi­lo ka­kvog pri­ti­ska, za­klju­čio je spo­ra­zu­me sa spe­ci­jal­nim tu­ži­o­cem. Te spo­ra­zu­me smo ini­ci­ra­li upra­vo Ma­ro­vić i ja – tvr­di Be­go­vić.
VJ.D.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"