Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Katniću pakovali psihijatrijsku dijagnozu * Milo pobjegao od mene, ali od tužilaštva neće * Nedi Bogavac socijalna i dječja zaštita * Pucao mu u glavu dok je ležao na pločniku * Katniću pakovali psihijatrijsku dijagnozu * Iranski mudžahedini prijetnja Evropi * Bivšem diktatoru doživotna kazna zatvora
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 31-05-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Иду дви­је краф­не ули­цом и срет­ну пи­цу. На­кон што су про­шле, јед­на краф­на ка­же дру­гој:
- Је­си ви­дје­ла се­љан­ку ко­ли­ко се на­шмин­ка­ла?

Ка­ко је на­стао То­чак..?
- Чак Норис је пра­вио ко­лу­то­ве а љу­ди су ви­ка­ли То Чак, то­чак...Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo UGOSTITELJSKI OBJEKAT OTRANT NEZAKONITO IZDAO FAKTURU AKTIVISTI NVO GORANU ĐUROVIĆU
Đurović Hotel mu naplatio kaznu za pogrešno parkiranje Na parkingu hotela sačekao me je čovjek koji mi je rekao da sam se pogrešno parkirao, da sam zatvorio neki prolaz i da na recepciji platim kaznu. Točak mog auta bio je vezan lancem za točak drugog vozila, parkiranog pored mog, objašnjava Đurović Đurović je hotelu platio kaznu za pogrešno parkiranje od 20 eura
Dan - novi portal
Ho­tel Otrant u Ul­ci­nju na­pla­tio je ka­znu za par­ki­ra­nje pred­sjed­ni­ku Uprav­nog od­bo­ra Ko­a­li­ci­je NVO – Sa­rad­njom do ci­lja i čla­nu Sa­vje­ta RTCG Go­ra­nu Đu­ro­vi­ću jer se na­vod­no po­gre­šno par­ki­rao na pri­vat­nom, ho­tel­skom par­kin­gu. Iako ka­zne za ne­pro­pi­sno par­ki­ra­nje mo­že da iz­ri­če sa­mo lo­kal­ni ili dr­žav­ni or­gan, i to za za­u­sta­vlja­nje na jav­nim po­vr­ši­na­ma, Đu­ro­vić je ostao šo­ki­ran ka­da mu je ho­tel, či­ji je bio gost, iz­dao ra­čun i fak­tu­ru za po­gre­šno par­ki­ra­nje. Pla­tio je ka­znu od 20 eura.
Đu­ro­vić je za „Dan” ka­zao da je u ho­te­lu Otrant u Ul­ci­nju za vi­kend imao obu­ku, te da je u su­bo­tu ve­če par­ki­rao auto­mo­bil na ho­tel­skom par­kin­gu, po­red osta­lih vo­zi­la. U ne­dje­lju ga je sa­če­ka­lo ne­pri­jat­no iz­ne­na­đe­nje.
– Pri­je ne­go što sam oti­šao na par­kin­gu me sa­če­kao čo­vjek ko­ji mi je re­kao da sam se po­gre­šno par­ki­rao, za­tvo­rio ne­ki pro­laz i da na re­cep­ci­ji pla­tim ka­znu za par­ki­ra­nje. To­čak mog auta bio je ve­zan lan­cem za to­čak dru­gog vo­zi­la, ko­ji je bio par­ki­ran po­red mog – ob­ja­šnja­va Đu­ro­vić.
Na­vo­di da je za­ču­đen pi­tao na osno­vu če­ga ho­tel mo­že da na­pla­ti ka­znu za par­ki­ra­nje, na­vo­de­ći da ga je ču­var par­kin­ga upu­tio na re­cep­ci­ju, na­gla­siv­špi da on ne­će ski­nu­ti lan­ce ako ne pla­ti ka­znu.
– Po­šao sam do re­cep­ci­je i po­sta­vio isto pi­ta­nje – je­su li oni ko­mu­nal­na po­li­ci­ja ili ne­ki op­štin­ski or­gan ko­ji na­pla­ću­je ka­zne za po­gre­šno par­ki­ra­nje? Ostao sam u šo­ku ka­da su mi da­li i fak­tu­ru i fi­skal­ni ra­čun za po­gre­šno par­ki­ra­nje. Ovo je skan­da­lo­zno, tim pri­je jer su i ne­kim stra­nim go­sti­ma na­pla­ti­li istu ka­znu. Pla­tio sam ka­znu od 20 eura – na­gla­ša­va Đu­ro­vić.
On is­ti­če da je pi­ta­nje ko­li­ko ta­kvo po­na­ša­nje na­no­si šte­tu cr­no­gor­skom tu­ri­zmu.
– Ko­li­ko ova­kvo po­na­ša­nje vla­sni­ka ho­te­la, ko­ji oči­gled­no ne­ma­ju ni­ka­kvu pred­sta­vu o tu­ri­zmu, mo­že na­ni­je­ti šte­tu, pi­ta­nje je za sve. Da­kle, ni­je­sam pro­vje­ra­vao za­kon­sku osno­va­nost o po­stup­ka, ali sam si­gu­ran da ho­tel ne mo­že na­pla­ći­va­ti ka­zne. To pri­pa­da sa­mo dr­žav­nim i lo­kal­nim or­ga­ni­ma – po­ru­čio je on.
Đu­ro­vić sma­tra da je skan­da­lo­zno ako je ta­kvo dje­lo­va­nje do­zvo­lje­no za­kon­skim pro­pi­si­ma, ocje­nju­ju­ći jed­na­ko skan­da­lo­znim i ako ni­je.
– Ovo je pi­ta­nje ko­jim tre­ba da se po­za­ba­vi Po­re­ska upra­va. Ka­ko je mo­gu­će da ne­ko u ka­si ima ši­fru za po­gre­šno par­ki­ra­nje i da za to iz­da­je ra­čun – upi­tao je on.
Na­vo­di da je si­tu­a­ci­ja ja­sna što se nje­ga ti­če i da vi­še ni­ka­da ne­će oti­ći u taj ho­tel, ali da je pro­ble­ma­tič­no ko­li­ko stra­nih tu­ri­sta otje­ra­ju na taj na­čin.
Na fak­tu­ri ko­ja je iz­da­ta Đu­ro­vi­ću za ra­čun br. 2016/461, od 29. ma­ja 2016., na­ve­de­no je „po­gre­šno par­ki­ra­nje” u di­je­lu gdje sto­ji „gost”. Na­vo­di se da je „uslu­ga” re­a­li­zo­va­na 29. ma­ja, da je tra­ja­la je­dan dan, te da je ci­je­na 20 eura. Ta­ko­zva­na uslu­ga je na­slo­vlje­na kao „tran­sfer/ka­zna za auto”.
Na fi­skal­nom ra­ču­nu ko­ji je ho­tel Otrant iz­dao Đu­ro­vi­ću ta­ko­đe je na­ve­den „tran­sfer” od 20 eura, uz ured­no ob­ra­ču­nat po­rez. A.O.


Bez ko­men­ta­ra

U ho­te­lu Otrant ju­če ni­je­smo mo­gli do­bi­ti ko­men­tar po­vo­dom slu­ča­ja na­pla­te ka­zne za po­gre­šno pra­ki­ra­nje go­sti­ma tog ugo­sti­telj­skog objek­ta. Na re­cep­ci­ji nam je re­če­no da ni­je­su ovla­šće­ni da kon­tak­ti­ra­ju sa no­vi­na­ri­ma, te da se di­rek­tor, od­no­sno vla­sni­ci, ne na­la­zi u objek­tu, i da im se obra­ti­mo da­nas. M.K.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"