Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Kriju Milovu i imovinu 14 ministara * Izgubio posao pa život * Nijesu čuvali svjedoka saradnika * Nema slobode gdje ubijaju novinare * Kriju Milovu i imovinu 14 ministara * Zakoni o kleveti ne treba da ućutkaju medije * Vatra gutala četiri pravoslavne svetinje
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 03-05-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

N/AArhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo ADVOKAT VESELIN RADULOVIĆ POSLAO URGENCIJU UPRAVNOM SUDU Hitno presuditi u slučaju Radonjića
Dan - novi portal
Advo­kat Ve­se­lin Ra­du­lo­vić upu­tio je Uprav­nom su­du ur­gen­ci­ju u ko­joj tra­ži da u što kra­ćem vre­men­skom ro­ku do­ne­se pre­su­du da li je Sre­ten Ra­do­njić po za­ko­nu ime­no­van za di­rek­to­ra Agen­ci­je za spre­ča­va­nje ko­rup­ci­je. Pred Uprav­nim su­dom je u to­ku po­stu­pak po tu­žbi Želj­ka To­mo­vi­ća ra­di po­ni­šte­nja od­lu­ke o iz­bo­ru di­rek­to­ra Agen­ci­je za spre­ča­va­nje ko­rup­ci­je od 1. ok­to­bra 2015. go­di­ne. Tu­ži­telj To­mo­vić je pre­ko advo­ka­ta Ra­du­lo­vi­ća iz­ja­vio da je Ra­do­njić ne­za­ko­ni­to ime­no­van za di­rek­to­ra, ni­je is­pu­nja­vao uslo­ve da bu­de iza­bran na tu funk­ci­ju jer se ne­bla­go­vre­me­no ja­vio na kon­kurs i ne­za­ko­ni­to je bio u rad­nom od­no­su u Upra­vi po­li­ci­je u vri­je­me za ko­je je na­veo kao rad­no is­ku­stvo neo­p­hod­no za iz­bor, a što mu je bi­la i glav­na pre­po­ru­ka za ime­no­va­nje.
– Po­la­ze­ći od nad­le­žno­sti di­rek­to­ra Agen­ci­je, ulo­ge ko­ju bi ta in­sti­tu­ci­ja mo­ra­la da ima u pre­ven­ci­ji i spre­ča­va­nju ko­rup­ci­je, te po­seb­no či­nje­ni­ce da će u ovoj go­di­ni bi­ti spro­ve­de­na iz­bor­na kam­pa­nja za par­la­men­tar­ne iz­bo­re to­kom ko­je bi Agen­ci­ja mo­ra­la da vr­ši kon­tro­lu fi­nan­si­ra­nja po­li­tič­kih su­bje­ka­ta i kam­pa­nje, pi­ta­nje za­ko­ni­to­sti iz­bo­ra di­rek­to­ra i sa­mim tim svih od­lu­ka ko­je on bu­de do­no­sio, od po­seb­nog je zna­ča­ja za pu­no ostva­ri­va­nje za­ko­ni­to­sti i vla­da­vi­ne pra­va – na­vo­di Ra­du­lo­vić u ur­gen­ci­ji.
On is­ti­če da od­lu­ka o Ra­do­nji­će­vom iz­bo­ru fak­tič­ki ne­ma obra­zlo­že­nja, prav­ne po­u­ke, kao ni utvr­đe­no či­nje­nič­no sta­nje, raz­lo­ge ko­ji su bi­li od­luč­ni pri ocje­ni do­ka­za, ma­te­ri­jal­ne pro­pi­se i raz­lo­ge ko­ji upu­ću­ju na iz­bor kan­di­da­ta ko­ji je iza­bran, to je iz­bor „ne sa­mo spo­ran sa aspek­ta za­ko­ni­to­sti, već op­te­re­ćen i ozbilj­nim sum­nja­ma da je ta­kav iz­bor re­zul­tat upra­vo ko­rup­ci­je”.
– Za­to sma­tram da je ocje­nu za­ko­ni­to­sti iz­bo­ra di­rek­to­ra Agen­ci­je za spre­ča­va­nje ko­rup­ci­je nu­žno da­ti u što kra­ćem ro­ku, ka­ko bi se pred­u­pri­je­di­lo da­lje iz­vje­sno na­stu­pa­nje štet­nih po­sle­di­ca i ka­ko bi se obez­bi­je­di­li ele­men­tar­ni uslo­vi da ova Agen­ci­ja pri­mje­nju­je svo­ja ovla­šće­nja i do­no­si za­ko­ni­te od­lu­ke – is­ta­kao je Ra­du­lo­vić.M.S.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"