Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
U novo ljeto sa novom nadom * SDP dobrodošao u građanski blok * Rok istekao „As” Rusima ostao * Vlada svakog stanovnika zadužila po 3.440 eura * Orjen ogrnut sniježnom bjelinom * U novo ljeto sa novom nadom * Zaborav kao izbavljenje
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 14-01-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Radovan Asanović, funkcioner Demosa:
Možda Pozitivna igra igru Slavka Perovića, ali sam najbliži zaključku da međunarodna zajednica igra igru „Milošević’’.

Vic Dana :)

Zaposli se Mujo u Njujorku na pranju prozora i tako se jednog dana oklizne i padne sa 16 sprata na ulicu. Prolaznici se okupili oko njega i u taj tren naiđe i Haso. Gleda on Muja koji je taman počeo dolaziti k sebi i priupita:
- Pa dobro Mujo što je bilo?
- Ma ne znam bolan Haso - evo i ja stigo maločas.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo TIM MLADIH DEMOSA OBEZBIJEDIO UGROŽENOJ PORODICI BOGAVAC NAMJEŠTAJ
Dajković u ime tima Demosa uručio pomoć Bogavcima Djeca više neće spavati na podu
Dan - novi portal
-Čla­no­vi po­ro­di­ce Bo­ga­vac iz Pod­go­ri­ce vi­še ne­će spa­va­ti na po­du za­hva­lju­ju­ći hu­ma­noj ak­ci­ji Ti­ma gra­đan­ske so­li­dar­no­sti mla­dih (TGSM) De­mo­sa ko­ji im je obez­bi­je­dio na­mje­štaj. Mla­di iz De­mo­sa uru­či­li su ovoj fa­mi­li­ji uga­o­nu gar­ni­tu­ru, le­ža­je­ve i hra­nu. Ko­or­di­na­tor TGSM De­mo­sa Vla­di­slav Daj­ko­vić ka­že da su Bo­gav­ci pod­sta­na­ri, te da pe­to­čla­na po­ro­di­ca (ro­di­te­lji Sa­vo i Ma­ri­ja­na i tri ma­lo­ljet­ne dje­voj­či­ce) ži­ve od 63 eura so­ci­jal­ne po­mo­ći. On je upo­zo­rio da u vri­je­me „ka­da kri­mi­nal­ce pu­šta­ju da se bra­ne sa slo­bo­de zbog vi­še­mi­li­on­skih kra­đa, jed­na po­ro­di­ca, u na­šem gra­du, ži­vi od 63 eura so­ci­jal­ne po­mo­ći”.
– Maj­ka ka­že da dje­voj­či­ce ne zna­ju šta zna­če cr­ta­ni fil­mo­vi jer ne­ma­ju te­le­vi­zor, i da se ni­kad ne bu­ne i ne ža­le, iako se če­sto de­ša­va­lo da glad­ne odu na spa­va­nje. Maj­ka Ma­ri­ja­na zbog bri­ge o dje­ci ne mo­že da ra­di i na­la­zi se na bi­rou ra­da. Stan u ko­me ži­ve je bez na­mje­šta­ja, a za ki­ri­ju mje­seč­no pla­ća­ju 100 eura. Vo­lon­te­ri TGSM pri­je ne­ko­li­ko da­na ob­i­šli su po­ro­di­cu Bo­ga­vac i uvje­ri­li se da na­mje­šta­ja za­i­sta i ne­ma, te da dje­ca spa­va­ju na im­pro­vi­zo­va­nom kre­ve­tu, od­no­sno na kr­pa­ma na po­du. Uvi­dje­vi­ši te­šku i tra­gič­nu si­tu­a­ci­ju u ko­joj se po­ro­di­ca Bo­ga­vac na­la­zi, TGSM je stu­pio u kon­takt sa hu­ma­ni­tar­nom or­ga­ni­za­ci­jom „28. jun” iz Ame­ri­ke ko­ja je bi­la volj­na da pro­sli­je­di sred­stva za po­moć ovoj po­ro­di­ci – ka­zao je Daj­ko­vić u sa­op­šte­nju do­sta­vlje­nom „Da­nu”.
Tim gra­đan­ske so­li­dar­no­sti mla­dih DE­MOS-a, u sa­rad­nji sa hu­ma­ni­tar­nom or­ga­ni­za­ci­jom „28. jun”, ku­pio je uga­o­nu gar­ni­tu­ru, le­žaj i hra­nu za dje­voj­či­ce. Daj­ko­vić is­ti­če da su ak­ci­jom mo­ti­vi­sa­li još do­brih lju­di ko­ji su po­ro­di­ci Bo­ga­vac u to­ku ju­če­ra­šnjeg da­na uru­či­li le­žaj, te­le­vi­zor, DVD...
– TGSM ovim pu­tem po­zi­va sve lju­de do­bre vo­lje ko­ji na bi­lo ko­ji na­čin mo­gu da po­mog­nu po­ro­di­ci Bo­ga­vac, da to i ura­de. Tim mla­dih De­mo­sa na­sta­vi­će da po­sred­no i di­rekt­no po­ma­že gra­đa­ni­ma. Još jed­nom za­hva­lju­je­mo or­ga­ni­za­ci­ji „28. jun” ko­ja je do­na­tor ove po­mo­ći i vje­ru­je­mo da će na sli­čan na­čin bi­ti u pri­li­ci da po­mog­nu i dru­gim ugro­že­nim po­ro­di­ca­ma – vje­ru­je Daj­ko­vić.
On je na­po­me­nuo da je pre­ko svo­jih kom­ši­ja i pri­ja­te­lja na­ba­vio i igrač­ke i odje­ću za dje­voj­či­ce.
– Po­ro­di­ca Bo­ga­vac mu­ku mu­či i sa dr­vi­ma. Na­sto­ja­će­mo da ri­je­ši­mo i taj pro­blem. Ovo ni­po­što ni­je po­li­tič­ka ak­ci­ja, na­pro­tiv, ovo je sa­mo je­dan vid gra­đan­skog so­li­da­ri­sa­nja sa na­šim naj­u­gro­že­ni­jim su­gra­đa­ni­ma. Tim mla­dih DE­MOS-a si­gur­no se ne­će za­u­sta­vi­ti na ovo­me. Ova­kvih slu­ča­je­va ima mno­go. Pa­ra­lel­no sa an­ti­re­žim­skom bor­bom na­sta­vi­će­mo da po­ma­že­mo na­šim su­gra­đa­ni­ma na raz­ne na­či­ne. Ne za­bo­ra­vi­te: ne­kad je i sti­sak ru­ke uz osmi­jeh po­moć zla­ta vri­jed­na. Pri­dru­ži­te nam se – ape­lo­vao je na svom Fej­sbuk pro­fi­lu Daj­ko­vić, ko­ji je ne­dav­no bru­tal­no pre­bi­jen u Pod­go­ri­ci. M.S.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"