Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
U novo ljeto sa novom nadom * SDP dobrodošao u građanski blok * Rok istekao „As” Rusima ostao * Vlada svakog stanovnika zadužila po 3.440 eura * Orjen ogrnut sniježnom bjelinom * U novo ljeto sa novom nadom * Zaborav kao izbavljenje
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 14-01-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Radovan Asanović, funkcioner Demosa:
Možda Pozitivna igra igru Slavka Perovića, ali sam najbliži zaključku da međunarodna zajednica igra igru „Milošević’’.

Vic Dana :)

Zaposli se Mujo u Njujorku na pranju prozora i tako se jednog dana oklizne i padne sa 16 sprata na ulicu. Prolaznici se okupili oko njega i u taj tren naiđe i Haso. Gleda on Muja koji je taman počeo dolaziti k sebi i priupita:
- Pa dobro Mujo što je bilo?
- Ma ne znam bolan Haso - evo i ja stigo maločas.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo FLEŠ
Dan - novi portal
Đu­ka­no­vi­ću 11.000
Re­pu­blič­ki za­vod za ur­ba­ni­zam i pro­jek­to­va­nje, či­ji je vla­snik pre­mi­je­rov brat Aco Đu­ka­no­vić, od Mi­ni­star­stva odr­ži­vog raz­vo­ja i tu­ri­zma do­bio je po­sao iz­ra­de dr­žav­ne stu­di­je lo­ka­ci­je, stra­te­ške pro­cje­ne uti­ca­ja na ži­vot­nu sre­di­nu i stu­di­je za­šti­te kul­tur­nih do­ba­ra za lo­ka­ci­je Sek­tor 20 i sek­tor 21. Ukup­na vri­jed­nost po­sla je oko 11.000 eura.
Iako je na ten­de­ri­ma obič­no od­lu­ču­ju­ći fak­tor za iz­bor naj­po­volj­ni­je po­nu­de eko­nom­ska po­volj­nost, ovog pu­ta pri­o­ri­tet je dat kva­li­te­tu. Za po­sao je osim Đu­ka­no­vi­će­ve fir­me bi­la za­in­te­re­so­va­na fir­ma Cen­tar za ar­hi­tek­tu­ru i ur­ba­ni­zam Pod­go­ri­ca.M.S.

Do­zvo­ljen ri­bo­lov
Pri­vre­me­ni za­bran ri­bo­lo­va u Na­ci­o­nal­nom par­ku Ska­dar­sko je­ze­ro, ko­ji je uve­den 4. ja­nu­a­ra, uki­da se da­nas na­kon što je vo­do­staj do­sti­gao pre­po­ru­če­ni ni­vo. Za­bra­na ri­bo­lo­va uve­de­na je u skla­du sa pre­po­ru­ka­ma Pri­rod­no-ma­te­ma­tič­kog fa­kul­te­ta (PMF) zbog ni­skog vo­do­sta­ja Ska­dar­skog je­ze­ra, a u ci­lju odr­ži­vog ga­zdo­va­nja ri­bljim fon­dom.
– Sa tog fa­kul­te­ta pret­hod­nih da­na pra­ti­li su vo­do­staj na je­ze­ru, a 12. ja­nu­a­ra on je iz­no­sio 6.32. U pro­sje­ku je ni­vo je­ze­ra sva­ki dan ra­stao za 16 cen­ti­me­ta­ra. U ve­zi sa tim PMF je Mi­ni­star­stvu po­ljo­pri­vre­de i ru­ral­nog raz­vo­ja i NP Ska­dar­sko je­ze­ro dao pre­po­ru­ku da od 14. ja­nu­a­ra bu­de uki­nut pri­vre­me­ni za­bran u tom za­šti­će­nom pro­sto­ru – sa­op­šte­no je iz NP Ska­dar­sko je­ze­ro. A.T.

No­va fa­za
Cr­na Go­ra je na­kon do­bi­ja­nja po­ziv­ni­ce za član­stvo u NA­TO ušla u no­vu fa­zu, u ko­joj će još do­sled­ni­je po­ka­za­ti svo­ju opre­di­je­lje­nost i sprem­nost za pri­stu­pa­nje po­ro­di­ci ko­ju či­ni 28 pu­no­prav­nih čla­ni­ca Ali­jan­se, po­ru­či­la je mi­ni­star od­bra­ne Mi­li­ca Pe­ja­no­vić. Ka­ko je sa­op­šte­no iz Mi­ni­star­stva od­bra­ne, Pe­ja­no­vić se ju­če sa­sta­la sa čla­no­vi­ma eks­pert­skog ti­ma Mi­ni­star­stva od­bra­ne Slo­ve­ni­je, na če­lu sa ge­ne­ral­nim di­rek­to­rom Di­rek­to­ra­ta za po­li­ti­ku od­bra­ne Pri­mo­žem Šav­com.A.T.

Ini­ci­ja­ti­va dva preduzeća
Cen­tar za za­šti­tu i pro­u­ča­va­nje pti­ca (CZIP) upu­tio je ini­ci­ja­ti­vu Po­šti Cr­ne Go­re da pu­tem po­štan­skih mar­ki­ca pro­mo­vi­še lje­po­tu Ul­cinj­ske so­la­ne.
– U ci­lju pro­mo­vi­sa­nja bo­ga­te i ra­zno­vr­sne or­ni­to­fa­u­ne pred­lo­ži­li smo štam­pu mar­ki­ca sa li­kom fla­min­go­sa, jed­ne od naj­ha­ri­zma­tič­ni­jih pti­ca na svi­je­tu ko­ja se kod nas mo­že gle­da­ti to­kom či­ta­ve go­di­ne upra­vo na Ul­cinj­skoj so­la­ni. Osmi­šlja­va­njem no­ve se­ri­je po­štan­skih mar­ki­ca ko­je bi osli­ka­va­le naj­in­te­re­sant­ni­je pred­stav­ni­ke pti­ca u Cr­noj Go­ri Po­šta bi po­mo­gla pro­mo­ci­ju pri­rod­nih vri­jed­no­sti – na­vo­di se u sa­op­šte­nju.
A.T.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"