Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Ubio djevojku, pa presudio sebi * Neistomišljenike prijavljuje policiji * Funkcioneri DPS-a kupovali glasove za Brajovića * Ako DPS ne podrži smjene, raskinućemo koaliciju * Zablistali na pet jezika * Čovjek u plamenu ispao iz auta * Ubio djevojku, pa presudio sebi
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 11-06-2015

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Andrija Mandić, lider Nove srpske demokratije:
Dok su drugi trgovali i pogađali se sa Milom Đukanovićem, srpski narod je nepokolebljivo stajao u opoziciji nakaradnom, kriminalizovanom i korumpiranom režimu.

Vic Dana :)

Razgovaraju dva ludaka od kojih jedan plete džemper:
- Šta to radiš?
- Pletem džemper.
- Koje će boje da bude?
- Je l’ znaš onu boju trula višnja?
- Znam.
- E, isti takav samo zelen.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo LICEMJERNA IZJAVA POSLANIKA DPS-A PRILIKOM BERBE BRESAKA
Filipu Vukoviću se svidjelo branje bresaka Filipu ljepše na plantažama nego u Skupštini Janko Vučinić ne dijeli mišljenje kolege iz DPS-a i ističe da se klimatizovana kancelarija i voćnjak na otvorenom nikako ne mogu porediti
Dan - novi portal
Po­sla­nik Demokrats­ke par­ti­je so­ci­ja­li­sta (DPS) Fi­lip Vu­ko­vić sa­op­štio je ju­če to­kom rad­ne ak­ci­je na po­lji­ma kom­pa­ni­je „13. jul Plan­ta­že” da je rad „na plan­ta­ža­ma lak­ši i ljep­ši ne­go u Skup­šti­ni”.
Za­po­sle­ni u Mi­ni­star­stvu ra­da i so­ci­jal­nog sta­ra­nja, Fon­du PIO, cen­tri­ma za so­ci­jal­ni ra­da, Za­vo­du za za­po­šlja­va­nje, Za­vo­du za so­ci­jal­nu za­šti­tu, Agen­ci­ji za mir­no rje­ša­va­nje spo­ro­va, njih oko 200, ju­če je na ini­ci­ja­ti­vu mi­ni­star­ke Zo­ri­ce Ko­va­če­vić bra­lo bre­skve na plan­ta­ža­ma kom­pa­ni­je „13. jul Plan­ta­že”. Mi­ni­star­ka Ko­va­če­vić ubra­la je de­se­tak gaj­bi. Ona je po­ru­či­la da kroz lič­ni pri­mjer po­ku­ša­va dru­ge da pod­stak­ne za rad na plan­ta­ža­ma.
Li­der Rad­nič­ke par­ti­je i po­sla­nik De­mo­krat­skog fron­ta Jan­ko Vu­či­nić ne di­je­li mi­šlje­nje ko­le­ge iz DPS-a, is­ti­ču­ći da se kli­ma­ti­zo­va­na kan­ce­la­ri­ja i voć­njak na otvo­re­nom ni­ka­ko ne mo­gu po­re­di­ti. On is­ti­če da je tač­no i da po­sao po­sla­ni­ka iza­zi­va do­sta psi­hič­kog na­po­ra.
– Ka­da se već ko­le­gi Vu­ko­vi­ću i dru­gim dr­žav­nim slu­žbe­ni­ci­ma to­li­ko svi­dio rad na plan­ta­ža­ma on­da slo­bod­no mo­gu da idu i ra­de taj po­sao. Sum­njam da im se to­li­ko svi­dje­lo, jer ni­je­su ni ra­di­li ni­šta po­seb­no. Dva sa­ta po­sla u voć­nja­ku vi­še li­či na per­for­mans, ne­go na rad. Sto­ga je or­ga­ni­zo­va­na ak­ci­ja u stva­ri bi­la sa­mo po­ku­šaj mi­ni­star­ke Ko­va­če­vić da pri­ku­pi po­li­tič­ke po­e­ne – oci­je­nio je za „Dan” Vu­či­nić.
On kon­sta­tu­je da se uslo­vi ra­da na plan­ta­ža­ma ni­ka­ko ne mo­gu po­re­di­ti sa oni­ma u Skup­šti­ni, te da su i za­ra­de mno­go dru­ga­či­je.
– Usmje­sto re­kla­mi­ra­nja, Mi­ni­star­stvo ra­da i so­ci­jal­nog sta­ra­nja je tre­ba­lo da ra­di na otva­ra­nju rad­nih mje­sta da bi gra­đa­ni ko­nač­no po­če­li nor­mal­no da ži­ve od svog ra­da. Pi­tam se če­mu sve ove pri­če ka­da ne­ma ni­ka­kvih re­zul­ta­ta. Sum­njam da su i Plan­ta­že ima­le ka­kvu ve­ću ko­rist od ove ak­ci­je – is­ta­kao je Vu­či­nić.
Dr­žav­ni slu­žbe­ni­ci i na­mje­šte­ni­ci bre­skve su bra­li od šest do osam sa­ti, a ubra­li su, ka­ko je sa­op­šte­no, vi­še sto­ti­na gaj­bi. Na­kon krat­kog ra­da usli­je­dio je ko­lek­tiv­ni do­ru­čak.
Mi­ni­star­ka Ko­va­če­vić ka­za­la je no­vi­na­ri­ma da je cilj ak­ci­je da­va­nje po­dr­ške za­po­sle­ni­ma u ber­bi, ali i da se da pod­strek dru­gi­ma da do­đu da ra­de na plan­ta­ža­ma.
– Cilj ak­ci­je je i da se cr­no­gor­skoj jav­no­sti pred­sta­vi pra­va sli­ka na plan­ta­ža­ma, da za­pra­vo i ni­je baš sve ta­ko ka­ko se u jav­no­sti sa­op­šta­va – da je ko­rov, da ima zmi­ja, da lju­di ne mo­gu za­ra­di­ti dva eura. Za­po­sle­ni ko­ji ra­de ov­dje re­kli su mi da su za­do­volj­ni hra­nom i smje­šta­jem, da dnev­no mo­gu za­ra­di­ti od de­set do 15 eura i da po­je­di­ni već go­di­na­ma ra­de tu – sa­op­šti­la je Ko­va­če­vić, do­da­ju­ći da na Plan­ta­ža­ma od tre­nut­no an­ga­žo­va­nih 500 rad­ni­ka, 400 či­ne dr­ža­vlja­ni Cr­ne Go­re.
Di­rek­to­ri­ca Plan­ta­ža Ve­ri­ca Ma­raš is­ta­kla je da je iz­ne­na­đe­na ak­ci­jom i ini­ci­ja­ti­vom mi­ni­star­stva i da se ne sje­ća da je u po­sled­njih 30 go­di­na ne­ko or­ga­ni­zo­vao slič­nu ak­ci­ju.M.S.


Ta­man su za lo­pa­te

Pre­ma ocje­ni Ra­do­va­na To­ško­vi­ća, pred­sjed­ni­ka Op­štin­skog od­bo­ra Rad­nič­ke par­ti­je u Pod­go­ri­ci, Vu­ko­vić i nje­go­ve ko­le­ge iz DPS-a su „ta­man za rad sa lo­pa­tom na ne­kom ima­nju”.
– Za bo­lje od ko­pa­nja ni­je­su jer su po­ko­pa­li cr­no­gor­sku pri­vre­du i rad­ni­ke. Te gro­ba­re cr­no­gor­ske pri­vre­de tre­ba­lo bi po­sla­ti ta­man na ne­ke far­me i po­ljo­pri­vred­na ima­nja da­ko bi ob­ra­dom ze­mlje uspje­li ne­što do­bro da ura­de – po­ru­čio je To­ško­vić.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"