Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Kod Aca oročili pet miliona po najgorim kamatama * Staviću tačku na podjele u partiji * Mržnju i podmetanja ostavljam drugima * Baćinom sinu kazna osam mjeseci i 30.000 * Kod Aca oročili pet miliona po najgorim kamatama * Čovjek miš * Srpski zavoj o srpsko rame
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 08-08-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
IVAN VUJOVIĆ, FUNKCIONER SDP-a :
Premijeri Albanije i Makedonije nisu imali previše partnerskog razumijevanja zbog bojkota parlamenata, ali su istrajali i danas su lideri koji su pobijedili autokratije.

Vic Dana :)

Čovjek i žena spavaju. Usred noći odjednom se začuje neka buka spolja. Žena sva zbunjena i preplašena počne da viče:
- Jao, to mora da je moj muž!
Čovjek na to iskoči iz kreveta i sav unezvjeren, i kao od majke rođen, pobježe kroz prozor. Nakon nekoliko minuta vraća se on, sav izgreban, penje se u spavaću sobu i viče na ženu:
- Objasni mi šta ti znači ono „to je moj muž”, pa ja sam ti muž!
A žena će na to:
- Prvo ti meni objasni što si onda bježao?!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Balkan OPOZICIJA PODNIJELA INTERPELACIJU O STANJU U ZDRAVSTVENOM I PENZIONOM SISTEMU RS Dvanaest pitanja za Vladu Ako Vlada ne dostavi odgovor u predviđenom roku, onda ta pitanja idu na dnevni red sjednice Narodne skupštine RS, kazao je Švraka
Dan - novi portal
BA­NjA­LU­KA – Pred­stav­ni­ci opo­zi­ci­o­nih stra­na­ka u Na­rod­noj skup­šti­ni Re­pu­bli­ke Srp­ske pod­ni­je­li su ju­če dru­gu in­ter­pe­la­ci­ju, ko­ja se od­no­si na sta­nje u zdrav­stve­nom i pen­zi­o­nom si­ste­mu RS.
Po­sla­nik Par­ti­je de­mo­krat­skog pro­gre­sa (PDP) Mi­lan Švra­ka re­kao je in­ter­pe­la­ci­ja sa­dr­ži 12 pi­ta­nja, na ko­ju opo­zi­ci­ja oče­ku­je od­go­vor Vla­de RS u ro­ku od dva mje­se­ca.
– Ako Vla­da ne do­sta­vi od­go­vor u pred­vi­đe­nom ro­ku, on­da ta pi­ta­nja idu na dnev­ni red sjed­ni­ce Na­rod­ne skup­šti­ne RS – ka­zao je Švra­ka na kon­fe­ren­ci­ji za no­vi­na­re.
In­ter­pe­la­ci­ja je pi­sme­ni za­htjev, u ovom slu­ča­ju opo­zi­ci­o­nih po­sla­ni­ka, da se ras­pra­vlja o po­je­di­nač­nim po­te­zi­ma Vla­de RS, a iz­vr­šna vlast je, pre­ma po­slov­ni­ku Na­rod­ne skup­šti­ne, du­žna da u ro­ku od 60 da­na od­go­vo­ri na ta pi­ta­nja i da se po­sli­je to­ga otvo­ri ras­pra­va u par­la­men­tu.
Švra­ka je na­veo da Fond zdrav­stve­nog osi­gu­ra­nja ima dug od 450 mi­li­o­na kon­ver­ti­bil­nih ma­ra­ka (KM) (oko 230 mi­li­o­na evra), da zdrav­stve­ne usta­no­ve u RS du­gu­ju oko 700 mi­li­o­na KM (oko 358 mi­li­o­na evra), od­no­sno da uku­pan dug u zdrav­stvu RS iz­no­si 1,1 mi­li­jar­du kon­ver­ti­bil­nih ma­ra­ka (oko 565 mi­li­o­na evra).
Švra­ka je re­kao da je lo­šim sta­njem u zdrav­stve­nom i pen­zi­o­nom si­ste­mu na­ru­šen je si­stem fi­nan­si­ja RS, na­vo­de­ći da su naj­ve­ći du­žni­ci Vla­da i jav­na pred­u­ze­ća.
– Vla­da RS ru­ši si­stem zdrav­stve­nog i pen­zi­o­nog osi­gu­ra­nja – re­kao je on.
Po­sla­nik Srp­ske de­mo­krat­ske stran­ke (SDS) Ne­delj­ko Gla­mo­čak je re­kao da je sta­nje u zdrav­stvu RS „kraj­nje ri­zič­no”, ali da je još lo­ši­je sta­nje u pen­zi­o­nom si­ste­mu RS.
Pre­ma nje­go­vim ri­je­či­ma, re­fo­r­ma tog si­ste­ma ni­je da­la ni­ka­kve re­zul­ta­te, čak je po­gor­ša­la po­lo­žaj od­re­đe­nih ka­te­go­ri­ja, po­put de­mo­bi­li­sa­nih bo­ra­ca, ko­jih je oko 40.000 osta­lo bez bo­rač­kih do­da­ta­ka.
– Vla­da RS mo­ra pod­ni­je­ti te­ret od­go­vo­rno­sti – na­veo je Gla­mo­čak.
Po­sla­nik Na­rod­ne de­mo­krat­ske par­ti­je (NDP) Kr­sto Jan­drić oci­je­nio je da je od­go­vor na sva pi­ta­nja iz in­ter­pe­la­ci­je – ja­va­šluk, neo­d­go­vor­nost i be­za­ko­nje, kao i lo­ša ka­drov­ska po­li­ti­ka.
Pred­stav­ni­ci opo­zi­ci­je ni­su is­klju­či­li mo­guć­nost da vlast pre­kr­ši po­slov­nik o ra­du par­la­men­ta, pre­ma ko­jem Vla­da RS ima oba­ve­zu da u ro­ku od dva mje­se­ca da od­go­vo­re na pi­ta­nja iz in­ter­pe­la­ci­je i da se o to­me ras­pra­vlja u Na­rod­noj skup­šti­ni.
Pr­va in­ter­pe­la­ci­ja, ko­ja se od­no­si­la na eko­nom­sku po­li­ti­ku Vla­de RS, pod­ni­je­ta je u ju­lu.
Opo­zi­ci­ja je na­ja­vi­la još dvi­je in­ter­pe­la­ci­je, ko­je će se ba­vi­ti sta­njem u jav­nim pred­u­ze­ći­ma i kri­mi­na­lom, ko­rup­ci­jom, kao i de­mo­graf­skom ka­ta­stro­fom u RS.
(Be­ta)

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"