Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Kod Aca oročili pet miliona po najgorim kamatama * Staviću tačku na podjele u partiji * Mržnju i podmetanja ostavljam drugima * Baćinom sinu kazna osam mjeseci i 30.000 * Kod Aca oročili pet miliona po najgorim kamatama * Čovjek miš * Srpski zavoj o srpsko rame
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 08-08-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
IVAN VUJOVIĆ, FUNKCIONER SDP-a :
Premijeri Albanije i Makedonije nisu imali previše partnerskog razumijevanja zbog bojkota parlamenata, ali su istrajali i danas su lideri koji su pobijedili autokratije.

Vic Dana :)

Čovjek i žena spavaju. Usred noći odjednom se začuje neka buka spolja. Žena sva zbunjena i preplašena počne da viče:
- Jao, to mora da je moj muž!
Čovjek na to iskoči iz kreveta i sav unezvjeren, i kao od majke rođen, pobježe kroz prozor. Nakon nekoliko minuta vraća se on, sav izgreban, penje se u spavaću sobu i viče na ženu:
- Objasni mi šta ti znači ono „to je moj muž”, pa ja sam ti muž!
A žena će na to:
- Prvo ti meni objasni što si onda bježao?!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Balkan RUSKI AMBASADOR U BIH PETAR IVANCOV IZJAVIO
Nema ruskog miješanja na Balkanu
Dan - novi portal
BA­NjA­LU­KA – Ru­ski am­ba­sa­dor u BiH Pe­tar Ivan­cov iz­ja­vio je da su tvrd­nje o voj­nom an­ga­žo­va­nju Ru­si­je na Bal­ka­nu pot­pu­no ne­u­te­me­lje­ne, po­seb­no kad je u pi­ta­nju Bo­sna i Her­ce­go­vi­na.
– Mi­slim da se tu vi­še mi­sli na Ru­sko-srp­ski hu­ma­ni­tar­ni cen­tar u Ni­šu. Tu ima­mo šest za­po­sle­nih i če­ti­ri ma­ši­ne za ga­še­nje po­ža­ra. Ta­ko da je te­ško to upo­re­di­ti sa, re­ci­mo, ba­zom Bond­stil na Ko­so­vu – ka­zao je Ivan­cov za ba­nja­luč­ke „Ne­za­vi­sne no­vi­ne”.
Pre­ma nje­go­vim ri­je­či­ma, mo­guć­no­sti cen­tra se ko­ri­ste is­klju­či­vo u hu­ma­ni­tar­ne svr­he, kao što je to bi­lo 2011. go­di­ne to­kom ga­še­nja po­ža­ra i 2014. to­kom po­pla­va.
– Niš bi mo­gao da se ko­ri­sti za obu­ku va­tro­ga­sa­ca i slič­no. I da za­klju­čim, Ru­si­ja ima in­te­re­se u re­gi­o­nu, ali ti in­te­re­si ni­su pro­tiv­ni in­te­re­si­ma ze­ma­lja u re­gi­o­nu, uklju­ču­ju­ći i BiH – is­ta­kao je ru­ski di­plo­ma­ta.
Ivan­cov je pod­sje­tio na iz­ja­ve svih po­li­tič­kih zva­nič­ni­ka BiH da je ru­ska ulo­ga u toj ze­mlji sta­bi­li­zi­ra­ju­ća i da Ru­si­ja ne­ma ne­ga­tiv­ne na­mje­re, do­dav­ši da je Ru­si­ja, upr­kos me­đu­sob­nim raz­li­ka­ma u mi­šlje­nji­ma po od­re­đe­nim pi­ta­nji­ma, uvi­jek ima­la kon­struk­ti­van od­nos sa SAD, jer i jed­na i dru­ga dr­ža­va, ka­ko je ka­zao, že­le mir i sta­bil­nost BiH.
– Na­ža­lost, po­čev­ši od ma­ja ove go­di­ne, zva­nič­ni­ci SAD su kroz sa­slu­ša­nja u ko­mi­te­ti­ma za spolj­ne po­slo­ve ame­rič­kog Kon­gre­sa po­sta­li gla­sni u kri­ti­ci ulo­ge Ru­ske Fe­de­ra­ci­je u re­gi­o­nu. Ono što je ta­mo iz­ne­se­no ne od­go­va­ra isti­ni – do­dao je ru­ski am­ba­sa­dor u BiH.
Ivan­cov je po­ja­snio da se tvr­di­lo da Ru­si­ja ko­ri­sti ener­ge­ti­ku za pro­mo­ci­ju svo­je ge­o­po­li­ti­ke na Bal­ka­nu, pa da ome­ta pri­stu­pa­nje ze­ma­lja re­gi­o­na EU i NA­TO-u, da po­dr­ža­va ko­rup­tiv­ne prak­se, do tvrd­nji o voj­nom an­ga­žo­va­nju Ru­si­je na Bal­ka­nu.
On je re­kao da Ru­si­ja ne­ma ni­šta pro­tiv član­stva ze­ma­lja re­gi­o­na u EU, „uz ma­lu opa­sku da že­li za­šti­ti­ti svo­je in­te­re­se”, do­dav­ši da ni­je u re­du uslo­vlja­va­nje ti­pa „ili EU ili Ru­si­ja”.
– Mo­ra da po­sto­ji na­čin gdje je mo­gu­će obo­je. Što se ti­če član­stva BiH u NA­TO, naš stav je do­bro po­znat – na­veo je Ivan­cov.
On je još ka­zao da je BiH ne­za­vi­sna i su­ve­re­na ze­mlja ko­joj ne tre­ba­ju men­to­ri ko­ji će go­vo­ri­ti lo­kal­nim po­li­ti­ča­ri­ma šta tre­ba da ra­de.
– Na­ža­lost, pro­du­že­no pri­su­stvo vi­so­kog pred­stav­ni­ka ne­mi­nov­no vo­di stva­ra­nju ta­kvog efek­ta jer po­li­ti­ča­ri po­ku­ša­va­ju dje­lo­va­ti po­sred­stvom vi­so­kog pred­stav­ni­ka, umje­sto da pre­u­zmu stva­ri u svo­je ru­ke. To je pot­pu­no po­gre­šno – re­kao je Ivan­cov.
Glav­ni pro­blem BiH, ka­ko je oci­je­nio, je­ste ne­do­sta­tak po­vje­re­nja me­đu po­li­tič­kim li­de­ri­ma, oci­je­niv­ši da je to štet­no za ze­mlju i gra­đa­ne, s ob­zi­rom na to da će u si­tu­a­ci­ji ne­funk­ci­o­nal­nih in­sti­tu­ci­ja naj­vi­še na kra­ju iz­gu­bi­ti gra­đa­ni.
– Mi­slim da je je­di­ni na­čin da se kre­ne na­pri­jed di­ja­log i sa­rad­nja iz­me­đu na­ro­da, in­sti­tu­ci­ja na svim ni­vo­i­ma i nji­ho­vih li­de­ra – za­klju­čio je Ivan­cov.
(Be­ta)

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"