Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Ojadili državu za 4,5 miliona, za Mila sve čisto * Nema dogovora sa DPS-om i njegovim satelitima * Čitava partija pristupa Demokratama * Zakon pisali u interesu tajkuna * Djecu učili o pticama * Najljepša na svijetu * Gigant u zalivu
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 20-04-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Drago Musić, trener atletičarke Slađane Perunovi&:
– Što su rezultati naših sportista bolji, to je ministarstvo prema njima gore.

Vic Dana :)

Facebook: Najbolji sam!
Youtube: I ja!
Google: Bez mene ništa!
Internet: Molim!?
Kompjuter: Bez mene nema nikog’ od vas!
Struja: O čemu vi pričate?
Tesla: What?
Teslina mama: Šta?
Teslin deda: Da nije nas, ne bi ni vas bilo!
Adam i Eva: Šta si to rekao?
Bog: Sram vas sve bilo!
Chuck Norris: Ajmo razlaz.

Dođe kompjuteraš u mesaru i kaže:
- Dajte mi 100 grama salame.
- Da vam narežem?
- Ma jok, prebaci mi na USB!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Balkan - datum: 2017-04-11 POSTIZBORNO STANJE U MAKEDONIJI, JEDNAČINA SA VIŠE NEPOZNATIH
Centar Skoplja Sobranje za prepucavanje
Dan - novi portal
Kon­sti­tu­tiv­na sjed­ni­ca ma­ke­don­skog par­la­men­ta, na ko­joj bi tre­ba­lo da bu­de iza­bra­na Ko­mi­si­ja za iz­bor i ime­no­va­nje i pred­sjed­nik So­bra­nja, ušla je u tre­ću sed­mi­cu za­sje­da­nja. Dvi­je naj­u­ti­caj­ni­je par­ti­je, VMRO-DPMNE, biv­šeg pre­mi­je­ra Ni­ko­le Gru­ev­skog i SDSM Zo­ra­na Za­e­va na­sta­vlja­ju pre­pu­ca­va­nje sa­op­šte­nji­ma.
I dok opo­zi­ci­o­ni SDSM, ko­ji je obez­bi­je­dio par­la­men­tar­nu ve­ći­nu od 67 po­sla­ni­ka, uz po­dr­šku dve al­ban­ske par­ti­je – DUI i Be­sa – u za­mje­nu za pri­hva­ta­nje al­ban­ske plat­for­me, vje­ru­je u br­zi iz­bor pred­sjed­ni­ka par­la­men­ta, vla­da­ju­ći VMRO-DPMNE i da­lje in­si­sti­ra na no­vim van­red­nim par­la­men­tar­nim iz­bo­ri­ma.
„Mir­ni pre­nos vla­sti je na­ci­o­nal­ni in­te­res gra­đa­na i Ma­ke­do­ni­je. Sva­ko ko je po­ku­šao da osu­je­ti vo­lju ve­ći­ne i dje­lu­je su­prot­no dr­žav­nim in­te­re­si­ma su­o­či­će se sa od­go­vor­no­šću. In­te­res Gru­ev­skog je da de­sta­bi­li­zu­je ze­mlju, jer se na­da da će na taj na­čin iz­bje­ći od­go­vor­nost za zlo­či­ne”, po­ru­ču­ju iz SDSM-a.
S dru­ge stra­ne, iz VMRO-DPMNE po­ru­ču­ju da su gra­đa­ni Ma­ke­do­ni­je lju­ti jer ni­su du­žni da bu­du dio pr­lja­vih iga­ra „kri­mi­no­ge­nog ru­ko­vod­stva SDSM”.
Ta stran­ka tvr­di da je SDSM ner­vo­zan jer ne mo­že da ostva­ri obe­ća­nja da­ta al­ban­skim par­ti­ja­ma u ve­zi sa re­a­li­za­ci­jom al­ban­ske plat­for­me.
„Da­kle, oni su po­ku­ša­li da na­pra­ve puč u par­la­men­tu kr­še­ći pra­vi­la i Ustav sa­mo da bi one­mo­gu­ći­li po­sla­ni­ke VMRO-DPMNE da ras­pra­vlja­ju o plat­for­mi Al­ba­na­ca ko­ja je sa­či­nje­na u Ti­ra­ni”, na­vo­de iz te stran­ke.
Za­to su gra­đa­ni Ma­ke­do­ni­je hra­bro od­lu­či­li da se su­prot­sta­ve, ka­ko se na­vo­di, ma­fi­ji SDSM-a jer je ja­sno da se sa Ma­ke­do­ni­jom ne mo­že tr­go­va­ti.
„Ma­ke­do­ni­ja ne mo­že od mul­ti­et­nič­ke po­sta­ti dvo­na­ci­o­nal­na dr­ža­va. Ma­ke­do­ni­ja ne mo­že ima­ti dvo­je­zič­ne nov­ča­ni­ce dvo­je­zič­ne uni­for­me, ne mo­že da mi­je­nja him­nu, za­sta­vu i dru­ge stva­ri ko­je su kri­mi­nal­ci SDSM obe­ća­li Al­ban­ci­ma”, po­ru­ču­ju iz VR­MO.
Za­to oni je­di­ni iz­laz iz ove kri­ze vi­de u ras­pi­si­va­nju no­vih van­red­nih par­la­men­tar­nih iz­bo­ra na ko­ji­ma SDSM tre­ba da u kam­pa­nji al­ban­sku plat­for­mu pred­sta­vi u okvi­ru svog pro­gra­ma.
(RTS)

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"