Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Milovom kumu šest miliona državne pomoći * Ne potpisujemo sporazum prije Radojkine ostavke * Novac uzeo da podmiti vještake, a ne Katnića * Prodavali i opasnu opremu za bebe * Milovom kumu šest miliona državne pomoći * Oteo avion da bi predao pismo bivšoj ženi * „Božji prorok” u američkom Kongresu
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 30-03-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Vuk Maraš, direktor Monitoring programa MANS-a:
I 2012. godine projekat „Hiljadu plus stanova” pokrenut je uoči parlamentarnih izbora, a veliki broj siromašnih građana ostao je bez neriješenog stambenog pitanja nakon što su prethodno morali da glasaju za DPS.

Vic Dana :)

Čovjek gleda svjetsko prvenstvo u fudbalu. Dolazi dijete i kaže:
- Tata, tata, mamu su zgazila kola!
Čovjek ne pomjera pogled s televizora i kaže:
- Počni ti da plačeš, sad ću ja da dođem.

Prije mnogo godina, jedan mladić je pitao djevojku da se uda za njega.
Rekla je NE!
Tako je on dugo živio srećno!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Balkan - datum: 2016-03-29 PREDSJEDNIK PREDSJEDNIŠTVA BIH BAKIR IZETBEGOVIĆ NAJAVIO Moguća revizija postupka protiv Srbije
Dan - novi portal
Predsjednik Predsjedništ­va BiH Ba­kir Izet­be­go­vić na­ja­vio je da će, ako bu­de no­vih ele­me­na­ta a na osno­vu pre­su­de iz­re­če­ne rat­nom li­de­ru bo­san­skih Sr­ba Ra­do­va­nu Ka­ra­dži­ću u Ha­škom tri­bu­na­lu, BiH po­kre­nu­ti re­vi­zi­ju po­stup­ka po tu­žbi pro­tiv Sr­bi­je za agre­si­ju ge­no­cid.
Izet­be­go­vić je no­vi­na­ri­ma u Sa­ra­je­vu re­kao da se pre­su­da pa­žlji­vo ana­li­zi­ra.
„Udu­bi­će se u sa­mu pre­su­du (Ka­ra­dži­ću) i nje­nu sa­dr­ži­nu i vidjećemo ima li no­vih ele­me­na­ta. Ako ih bu­de, ne­će­mo bježati od to­ga. Ne­će­mo pod te­pih gu­ra­ti pat­nju kroz ko­ju su ovi na­ro­di i ova ze­mlja pro­šli i po­kre­nu­će­mo re­vi­zi­ju, no po­tre­ban nam je no­vi do­kaz”, re­kao je Izet­be­go­vić, prenijela je Hi­na.
Do­dao je da bi bi­lo naj­bo­lje da Sr­bi i Bo­šnja­ci pa­žlji­vo pro­či­ta­ju cijelu pre­su­du i da na osno­vu sud­ski po­tvr­đe­nih či­nje­ni­ca po­ku­ša­ju po­pra­vi­ti uza­jam­ne od­no­se.
Hr­vat­ski član Predsjedništ­va BiH Dra­gan Čo­vić iz­ja­vio je da ne vjeruje da pre­su­da Ka­ra­dži­ću do­no­si pret­po­stav­ke za re­vi­zi­ju pre­su­de po tu­žbi BiH pro­tiv Sr­bi­je.
Ocijenio je da je lo­še to što se sva­ka pre­su­da po­li­ti­zi­ra a po­seb­no se to od­no­si na one ko­je do­no­si Ha­ški tri­bu­nal.
Me­đu­na­rod­ni sud prav­de je u fe­bru­a­ru 2007. kao ne­u­te­me­lje­nu od­ba­cio tu­žbu BiH pro­tiv SRJ, od­no­sno Sr­bi­je za agre­si­ju i ge­no­cid.
Tom je pre­su­dom ujed­no osta­vlje­na mo­guć­nost BiH da u ro­ku od de­set go­di­na po­kre­ne po­stu­pak nje­ne re­vi­zi­je uko­li­ko u tom raz­do­blju pri­ku­pi i pod­ne­se no­ve do­ka­ze ko­ji­ma bi pod­u­pr­la svo­ju tu­žbu. Rok za po­kre­ta­nje po­stup­ka re­vi­zi­je is­ti­če u fe­bru­a­ru 2017.
Pro­fe­sor Ti­bor Va­ra­di, me­đu­tim, tvr­di da u pre­su­di Ka­ra­dži­ću ne­ma no­vih či­nje­ni­ca ko­je bi mo­gle da se is­ko­ri­ste kao „oki­dač” za po­kre­ta­nje re­vi­zi­je tog sud­skog po­stup­ka BiH pro­tiv Be­o­gra­da.
„Kod mno­gih u BiH go­di­na­ma pre­o­vla­da­va uvje­re­nje da spor pro­tiv Sr­bi­je tre­ba ob­no­vi­ti”, re­kao je Va­ra­di.
„Ni­šta što sto­ji u pre­su­di Ka­ra­dži­ću ne­ma uti­ca­ja na mo­guć­nost da BiH po­kre­ne re­vi­zi­ju po­stup­ka pro­tiv Be­o­gra­da. Po­tvr­đe­no je da je u Sre­bre­ni­ci bi­lo ge­no­ci­da, što je već ra­ni­je od­lu­čio i MSP, uz kon­sta­ta­ci­ju da se on ne mo­že pri­pi­sa­ti Sr­bi­ji. To što je ge­no­cid pri­pi­san Ka­ra­dži­ću, ne zna­či da mo­že da se pri­pi­še Sr­bi­ji”, re­kao je Va­ra­di.(RTS)

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"