Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Milovom kumu šest miliona državne pomoći * Ne potpisujemo sporazum prije Radojkine ostavke * Novac uzeo da podmiti vještake, a ne Katnića * Prodavali i opasnu opremu za bebe * Milovom kumu šest miliona državne pomoći * Oteo avion da bi predao pismo bivšoj ženi * „Božji prorok” u američkom Kongresu
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 30-03-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Vuk Maraš, direktor Monitoring programa MANS-a:
I 2012. godine projekat „Hiljadu plus stanova” pokrenut je uoči parlamentarnih izbora, a veliki broj siromašnih građana ostao je bez neriješenog stambenog pitanja nakon što su prethodno morali da glasaju za DPS.

Vic Dana :)

Čovjek gleda svjetsko prvenstvo u fudbalu. Dolazi dijete i kaže:
- Tata, tata, mamu su zgazila kola!
Čovjek ne pomjera pogled s televizora i kaže:
- Počni ti da plačeš, sad ću ja da dođem.

Prije mnogo godina, jedan mladić je pitao djevojku da se uda za njega.
Rekla je NE!
Tako je on dugo živio srećno!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Balkan - datum: 2016-03-29 CENTAR SIMON VIZENTAL OŠTRO OSUDIO SKANDIRANJE TOKOM FUDBALSKE UTAKMICE U OSIJEKU „Za dom spremni” i pred Oreškovićem Hrvatski navijači ovakvim ponašanjem pokazali da se identifikuju s ustaškim režimom, kazao Efraim Zurof
Dan - novi portal
Cen­tar Si­mon Vi­zen­tal oštro je osu­dio skan­di­ra­nje „Za dom sprem­ni” to­kom pri­ja­telj­ske fud­bal­ske utak­mi­ce iz­me­đu Hr­vat­ske i Izra­e­la u Osi­je­ku, te po­zvao nad­le­žne da sank­ci­o­ni­šu sve na­vi­ja­če ko­ji su uče­stvo­va­li u tom in­ci­den­tu.
Di­rek­tor tog cen­tra Efra­im Zu­rof je u oštroj iz­ja­vi, upu­će­noj ne sa­mo na­vi­ja­či­ma već i pre­mi­je­ru Ti­ho­mi­ru Ore­ško­vi­ću i mi­ni­stru Šu­sta­ru, ko­ji su pri­su­stvo­va­li utak­mi­ci, ka­zao da su hr­vat­ski na­vi­ja­či ova­kvim po­na­ša­njem po­ka­za­li da se iden­ti­fi­ku­ju s usta­škim re­ži­mom ko­ji je to­kom Dru­gog svjet­skog ra­ta po­či­nio ma­sov­na ubi­stva hi­lja­de ne­vi­nih Sr­ba, Je­vre­ja i Ro­ma.
„Skan­di­ra­nje 'Za dom sprem­ni' po­ka­zu­je oči­tu po­dr­šku dr­ža­vi či­ja je vla­da or­ga­ni­zo­va­la ma­sov­na ubi­stva sto­ti­ne hi­lja­da pri­pad­ni­ka ma­nji­na i po­li­tič­kih pro­tiv­ni­ka. Či­nje­ni­ca da ni­ko ni­je ni po­ku­šao za­u­sta­vi­ti ta­kvo skan­di­ra­nje ili preduzeti mje­re pro­tiv onih ko­ji su u to­me uče­stvo­va­li, uklju­ču­ju­ći i pre­mi­je­ra Ore­ško­vi­ća i mi­ni­stre i čla­no­ve Hr­vat­skog fud­bal­skog sa­ve­za, pra­va je sra­mo­ta za Hr­vat­sku”, ka­zao je Zu­rof, pre­no­si por­tal In­deks.
Ina­če, za ma­nje od dva mje­se­ca ovo je dru­go upo­zo­re­nje Zu­ro­fa hr­vat­skoj vla­di.
Po­čet­kom fe­bru­a­ra, na­i­me, Zu­rof je po­zvao hr­vat­sku vla­du da od­mah smi­je­ni mi­ni­stra kul­tu­re Zlat­ka Ha­san­be­go­vi­ća, ko­jeg je na­zvao fa­ši­stom.
„Vi­zen­tal cen­tar je šo­ki­ran ime­no­va­njem fa­ši­ste Zlat­ka Ha­san­be­go­vi­ća na če­lo mi­ni­stra kul­tu­re u Hr­vat­skoj i zah­ti­je­va nje­go­vu smje­nu”, na­veo je ta­da Zu­rof po­zna­ti­ji kao lo­vac na zlo­čin­ce.
On je ape­lo­vao na hr­vat­sku vla­du da za­mi­je­ni Ha­san­be­go­vi­ća sa oso­bom pri­klad­nom za vo­đe­nje mi­ni­star­stva kul­tu­re – ne­kim ko će, ka­ko je ka­zao, do­ni­je­ti čast i po­šte­nje toj po­zi­ci­ji, umje­sto da sra­mo­ti ze­mlju pred ci­je­lim svi­je­tom.
U ta­da­šnjem sa­op­šte­nju Zu­ro­fa iz­ra­že­no je ga­đe­nje i ne­vje­r­i­ca zbog či­nje­ni­ce da je za no­vog mi­ni­stra kul­tu­re ime­no­van Zlat­ko Ha­san­be­go­vić, čo­vjek ko­ji je, ka­ko se na­vo­di, ka­zao da je an­ti­fa­ši­zam flo­sku­la, te ista oso­ba ko­ja se otvo­re­no di­vi­la na­ci­stič­kom ima­mu.
„Šo­ki­ra­ni smo po­stup­ci­ma i iz­ja­va­ma no­vo­i­za­bra­nog hr­vat­skog mi­ni­stra kul­tu­re Zlat­ka Ha­san­be­go­vi­ća, zbog ko­jeg su za­bri­nu­ti broj­ni hr­vat­ski gra­đa­ni”, na­ve­li su.
(RTS)

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"