Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Snajperom poslali poruku pred sabor u Nikšiću * Zakon o crkvama važniji od odbora * Još jedna nagrada novinarki „Dana” * Traže još 18 miliona za plate i opremu * Britanci na biralištima, izbori u znaku Bregzita * Kurti i Mustafa bez postignutog sporazuma * Spremni na dogovor o pravilima igre na svjetskoj areni
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 12-12-2019

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Ranko Krivokapić, poslanik SDP-a:
– Atmosfera povjerenja je preduslov za dogovor, a trenutna atmosfera je takva da dogovora neće biti.

Vic Dana :)

– Ćale, jesi se ti nekad zaljubio u učiteljicu u školi?
– Jesam, sine, jednom!
– I, kako si se tada osjećao?
– Pa, u početku je bilo super, a onda je tvoja mama saznala i prebacila te u drugu školu!


Zašto plavuša puzi po prodavnici?
Traži niske cijene!


Koja je razlika između teologa i geologa?
Nebo i zemlja.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Vijest dana - datum: 2019-12-05 OSUDE NAPADA NA VLADIMIRA OTAŠEVIĆA STIŽU SA SVIH STRANA OSIM OD VLASTI
Miloš Šoškić Kad tužilac krije kriminal, strada čitavo društvo Ambasadorka SAD Džudi Rajzing Rajnke je na svom Tviter nalogu objavila naslovnicu „Dana“, ističući da je zabrinuta zbog informacije o napadu na Vladimira Otaševića. Ona je poručila da je nasilje nad novinarima koji rade svoj posao neprihvatljivo i da se ne smije tolerisati Napad na novinara „Dana“ osudili ombudsman, Sindikat medija, Društvo profesionalnih novinara, Akcija za ljudska prava, MANS, CIN-CG, CGO, NVO „35mm”, Tatjana Ašanin, Srdan Kosović, Draško Đuranović, Bojana Jokić, Milan Radović...
Dan - novi portal
Osude napada na novinara „Dana” Vladimira Otaševića stigle su juče sa svih strana, ali ne i sa zvaničnih adresa crnogorske vlasti. Otaševića je u podgoričkom poslovnom centru „Delta” napao tjelohranitelj biznismena Zorana Ćoća Bećirovića, koji je bio u društvu državnog tužioca Miloša Šoškića, koji je sve to mirno posmatrao i nije reagovao.
Vršilac dužnosti vrhovnog državnog tužioca Ivica Stanković zatražio je da se izvrše provjere u odnosu na tužioca u Višem državnom tužilaštvu Miloša Šoškića, koji je spornom prilikom bio u društvu sa Bećirovićem. Ovaj zahtjev uslijedio je pošto je Mladen Mijatović, službenik Ministarstva unutrašnjih poslova, kao Bećirovićev tjelohranitelj, nasrnuo na Otaševića jer je pokušao da fotografiše tužioca i kontroverznog biznismena u jednoj prodavnici mobilnih telefona.
Stanković je od rukovodioca Višeg državnog tužilaštva u Podgorici zatražio da utvrdi sve činjenice povodom ovog događaja.
– Vršilac dužnosti vrhovnog državnog tužioca istovremeno je od Komisije za etički kodeks državnih tužilaca zatražio mišljenje o tome da li je ponašanje državnog tužioca Šoškića u skladu sa Etičkim kodeksom državnih tužilaca – saopšteno je iz kabineta VDT-a.
Ambasadorka SAD Džudi Rajzing Rajnke je na svom Tviter nalogu objavila jučerašnju naslovnicu „Dana“, navodeći da je zabrinuta zbog informacije o napadu na Vladimira Otaševića, ozbiljnog, profesionalnog novinara.
– Nasilje nad novinarima koji rade svoj posao je neprihvatljivo i ne smije se tolerisati – poručila je Rajzing Rajnke.
Ovim povodom oglasili su se i iz MUP-a, navodeći da su nadležni zatražili izjavu od Mijatovića, inače službenika Direktorata za vanredne situacije.
– Zatraženo je pisano izjašnjenje od službenika, nakon čega će ovo ministarstvo, u skladu sa zakonom i Etičkim kodeksom državnih službenika i namještenika, preduzeti dalje aktivnosti prema službeniku u cilju utvrđivanja disciplinske odgovornosti – saopštili su iz MUP-a.
Međutim, i dalje nije poznato da li je na okolnosti ovog događaja saslušan Bećirović i da li mu se eventualno na teret stavlja neko krivično djelo.
Zaštitnik ljudskih prava i sloboda Crne Gore je osudio napad na novinara „Dana“, ukazujući na potrebu većeg razumijevanja i poštovanja odgovorne uloge koju novinari imaju u svakom društvu.
– Napadi na novinare zabrinjavajući su posebno u kontekstu okolnosti da međunarodna zajednica stanje u ovoj oblasti postavlja kao jedan od ključnih uslova daljeg napretka Crne Gore u evropskim integracijama i stoga je potrebno efikasnom istragom i procesuiranjem dokazati posvećenost nadležnih organa zaštiti prava novinara i unapređenju ukupnog stanja u oblasti novinarstva. Ukoliko se sve okolnosti medijskih navoda ispostave kao tačne, uključujući podatak da je osoba koja je ugrozila novinara u vršenju službene dužnosti pripadnik jednog državnog organa, u skladu s tim potrebno je adekvatno reagovati – saopšteno je iz Kancelarije ombudsmana.
Zahtjev državnim organima da što prije rasvijetle napad na novinara „Dana“, uputile su i njegove kolege. Glavni urednici TV „Vijesti” i istoimenog dnevnog lista Tatjana Ašanin i Srdan Kosović osudili su napad policijskog službenika na novinara „Dana“ koji je profesionalno opravdano želio da obavijesti javnost o druženju biznismena sa višim tužiocem u trenutku kada je biznismen privođen zbog prijetnji sudskom vještaku i tužiocu. To, kako su naglasili, govori o atmosferi u kojoj rade slobodni mediji.
– Opravdano sumnjamo da je posrijedi rat klanova unutar vladajućeg establišmenta, u kome su rijetki nekontrolisani mediji ponovo meta napada jer rade svoj posao po standardima koji moćnima ne odgovaraju. U tim interesnim sukobima slobodni novinari ponovo postaju kolateralna šteta, uz opravdanu bojazan da će njihovo maltretiranje i progon biti nekažnjeno nastavljeni – istakli su Ašanin i Kosović.
Glavni i odgovorni urednik lista „Pobjeda“ Draško Đuranovićocijenio je da je, na osnovu informacija kojima javnost raspolaže, simptomatično ćutanje tužioca Šoškića na incident koji je izazvao službenik MUP-a. Naglasio je da je Ivica Stanković brzo reagovao, zbog čega se nada da će se utvrditi da li je ponašanje Šoškića bilo etično i je li morao reagovati prilikom incidenta.
– Njegovo ponašanje, prema mom mišljenju, u najmanju ruku je zabrinjavajuće i predstavlja odstupanje od onoga kako bi tužilac trebalo da postupi. Ovo šalje lošu poruku o (ne)funkcionisanju sistema – zaključio je Đuranović.
Predsjednik Komisije za istrage napada na novinare i urednik „Dana“ Nikola Marković obratio se Stankoviću zahtjevom da, u skladu sa Etičkim kodeksom državnih tužilaca, po hitnom postupku inicira procesuiranje višeg državnog tužioca Miloša Šoškića.
– Tužilac Šoškić je 3. decembra 2019. godine viđen od novinara „Dana” Vladimira Otaševića kako u društvu sa Zoranom Bećirovićem, kontroverznim biznismenom i licem koje je tužilaštvo nedavno privodilo zbog prijetnji sudskom vještaku, posjećuje prodavnicu mobilnih telefona u tržnom centru „Delta“, gdje su kupovali mobilni telefon. Imajući u vidu nesumnjivi javni interes da o ovom pitanju izvijesti javnost, naš novinar Otašević je pokušao da napravi fotografiju Bećirovića i Šoškića. Tom prilikom je bio napadnut od Bećirovićevog tjelohranitelja, koji ga je udario, psovao ga i prijetio mu, u namjeri da ga spriječi da napravi tu fotografiju. Sve je to mirno posmatrao, ćuteći i ne reagujući, viši državni tužilac Šoškić, a potvrda ovog se može naći kako u svjedočenju Otaševića, tako i u video-snimku iz „Delte“, koji je već dostavljen tužilaštvu – predočio je Marković.
On je podsjetio da Etički kodeks državnih tužilaca obavezuje sve tužioce da ga se dosledno pridržavaju, u cilju očuvanja i daljeg osnaživanja dostojanstva i ugleda državnog tužioca i tužilaštva kao jedinstvenog i samostalnog organa.
– Ponašanje tužioca Šoškića direktno urušava upravo dostojanstvo i ugled tužilačke organizacije, a građanima i građankama šalje opasnu poruku da tužilaštvo nije tu da nas štiti od nasilnika, nego da nijemo svjedoči nasilju, time ga zapravo ohrabrujući – ukazao je Marković.
Napad na novinara „Dana“ osudile su i brojne partije i nevladine organizacije, koje su iskazale sumnju kako zbog postupanja tužioca Šoškića, tako i zbog njegovih odnosa sa Bećirovićem.
Direktor Istraživačkog centra MANS-a Dejan Milovac kazao je da poslednji u nizu napada kojima su poslednjih godina izloženi oni novinari i mediji koji se ne boje da kažu istinu o društvu u kome živimo dodatno problematizuje činjenica da je izvršen od pripadnika MUP-a, a da mu je pristustvovao viši državni tužilac, koji ništa nije uradio da ga spriječi.
– I dok je sasvim jasno da je Mijatović kao tjelohranitelj Zorana Bećirovića plaćen da se ponaša na taj način, postavlja se pitanje iz kojih motiva je viši državni tužilac Miloš Šoškić odlučio da sve mirno posmatra sa strane, bez namjere da spriječi očigledno krivično djelo. Nije teško zaključiti da je i ovaj napad posledica atmosfere koja se već godinama kreira u Crnoj Gori – da je novinarski život jeftin i da ne postoji adekvatna sankcija za one koji se odluče da guše medijske slobode. Takvu poruku u kontinuitetu šalju i policija i tužilaštvo, čiji očigledni nerad djeluju kao podsticaj za korumpirane javne funkcionere i sa njima povezane kriminalce. O tome najbolje svjedoči postupak tjelohranitelja Zorana Bećirovića, koji se osjetio slobodnim da u prisustvu višeg državnog tužioca, na javnom mjestu, uz prisustvo brojnih svjedoka, napadne novinara „Dana“ i pokuša da ga spriječi u obavljanju novinarskog zadatka – istakao je Milovac.
Kako je dodao, ovaj incident šalje i mnogo opasniju poruku da građani ne mogu očekivati adekvatnu zaštitu od državnih službenika kojima je to posao ako su oni na platnom spisku ili u društvu crnogorskih biznismena čije ponašanje se u najmanju ruku može okarakterisati kao kontroverzno.
Iz Akcije za ljudska prava (HRA) su poručili da neopravdana primjena fizičke sile prema novinaru mora biti kažnjena.
– Fotografisanje Bećirovića i Šoškića na javnom mjestu nije bilo zabranjeno. Na osnovu evropskih standarda, oni su javne ličnosti, koje su dužne da trpe pojačanu pažnju medija. Okolnost da se osoba protiv koje je podnijeta krivična prijava druži sa državnim tužiocem je od opravdanog javnog interesa. Pravo na informisanje javnosti u takvom slučaju u demokratskom društvu preteže nad pravom na očuvanje privatnosti – ukazali su iz HRA, apelujući na sve nadležne institucije da hitno utvrde sve okolnosti ovog događaja i da o rezultatima istrage obavijeste javnost.
Iz NVO „35mm“ pozvali su državne institucije da riješe slučaj ugrožavanja bezbjednosti novinara „Dana“ Vladimira Otaševića.
– Novinarstvo je jedan od temeljnih stubova demokratskog društva, pa ugrožavanje slobode medija i napadi na novinare predstavljaju napad na sve građane. Podsjećamo da su do sada u Crnoj Gori zabilježeni brojni napadi, kao i da ubistvo glavnog urednika lista „Dan“ Duška Jovanovića nije riješeno. Pozivamo državu da konačno stane na put napadima na novinare i pokaže ne demagošku, već realnu političku volju i spremnost da odbrani medijske slobode i jasno stavi do znanja da je interes javnosti da zna ispred ličnih i ostalih interesa – saopštili su iz te NVO.
Iz Centra za građansko obrazovanje (CGO) su istakli da fizičko nasilje ne može i ne smije biti odgovor na bilo kakvo postupanje novinara, a posebno ako je u pitanju javni interes kojim se novinar vodio. Iz te NVO su naglasili da je javni interes da građani budu informisani o tome u kakvom se društvu nalaze državni tužioci i koliko to doprinosi integritetu tužilaštva, posebno imajući u vidu da je prepoznata potreba da se radi na podizanju izrazito niskog stepena povjerenja u tužilaštvo, „na što je nedavno, s pravom, ukazao i potpredsjednik Vlade i ministar pravde Zoran Pažin“.
– Ukazujemo da adekvatno procesuiranje tužioca Šoškića i policijskog službenika nije važno samo zbog izvještaja Evropske komisije, Stejt departmenta, Fridom hausa, Reportera bez granica, već zbog ambijenta u kojem živimo i djelujemo i imperativa da nasilje nikada ne može biti rješenje – saopštio je predstavnik CGO Damir Nikčević. Nezavisni poslanik Neđeljko Rudović osudio je tokom jučerašnje sjednice Skupštine Crne Gore napad na Vladimira Otaševića.
Za vrijeme napada na novinara, tužilac je stajao sa strane i to je mirno posmatrao. Javnost treba da zna kako je moguće da viši tužilac sjedi u društvu osobe protiv koje se vodi postupak u tužilaštvu i čak zajedno kupuju mobilne telefone – rekao je Rudović.
Predsjednik parlamenta Ivan Brajović kazao je da je napad na bilo koga ugrožavanje sigurnosti i da to iziskuje reakciju svih nadležnih državnih organa.
– Nadamo se da će nadležni organi reagovati brzo i pravovremeno – naveo je Brajović.
Poslanik i jedan od lidera DF-a Milan Knežević rekao je juče novinarima u parlamentu da postupanje tužioca Miloša Šoškića, koji je bio u društvu biznismena Zorana Bećirovića iako je pod lupom tužilaštva, komentariše kao nastavak ponašanja tužilačko-sudskih klanova.
– Bećirović je napao Milivoja Katnića, i to je zvanično sukob na relaciji Vesna Medenica Milivoje Katnić. Mi smo imali još niz kriminalnih i skandaloznih primjera gdje su tužioci bili u društvu određenih tajkuna i biznismena koji su pod istragama. Smatram da bi vrhovni državni tužilac istog momenta morao da suspenduje Šoškića, da se pokrene istrga protiv njege, te da se na osnovu toga preduzmu i određene sankcije. Posebno imajući u vidu taj inkriminisani detalj koji se dogodio u utorak – kazao je Knežević.
M.V.–M.V.P.
Traže najhitniju reakciju državnih organa
Iz Socijaldemokratske partije je saopšteno da, ukoliko se potvrdi informacija da je pripadnik Bećirovićevog obezbjeđenja koji je napao novinara istovremeno i zaposlen u MUP-u, očekuju hitnu reakciju nadležnih organa.
– Crnogorsko društvo ne smije biti imuno na napade na predstavnike javne riječi, koji moraju biti slobodni da obavljaju svoj posao bez ikakvih ometanja i ograničenja, pogotovo što je pitanje slobode medija i rješavanja slučajeva napada na novinare visoko u agendi EU kad je u pitanju pristupanje Crne Gore – naveli su iz SDP-a.
Socijalistička narodna partija Crne Gore ocijenila je da posebno zabrinjava činjenica da je u društvu napadača bio i tužilac Miloš Šoškić.
– Da li to znači da je i on aminovao napad i da su novinari još uvijek mete za napad po bilo kom osnovu. Državni organi moraju najhitnije reagovati jer bi u suprotnom bili saučesnici u ovakvim nepočinstvima. Sloboda medija je temelj demokratije i toga moraju biti svjesni svi u Crnoj Gori – poručili su iz SNP-a.
U GP URA smatraju da je manir svih prijatelja predsjednika DPS-a Mila Đukanovića da plaćenim batinašima zastrašuju sve one koji se usude da pišu o njihovim poslovima i istražuju brojne kontroverze. Kako su ocijenili, nastavlja se praksa napada na novinare i gušenja slobode javne riječi, a od strane vlasti nema ni najmanje volje da se takvo bolesno stanje iz društva iskorijeni.


Tužilac ćuti jer je dobio stan od DPS-a
Napad na novinara „Dana“ Vladimira Otaševića potvrđuje da je Crna Gora zemlja kriminala u kojoj se guše sloboda i javna riječ. Napadi na novinare se nastavljaju jer vlast nameće atmosferu kojom želi proizvesti animozitet prema svakom pojedincu koji ima kritički ton prema režimu, saopštili su iz Demokratske Crne Gore.
– Jasno je da je Šoškića na gaženje profesionalnog i etičkog pristupa opredjelilo to što je Mijatović službenik MUP-a i prijatelj Zorana Bećirovića. Za Šoškića nisu svi građani isti i jednaki pred zakonom. Kako očekivati od tužilaca da procesuiraju druge nezakonitosti ako se pasivno odnose prema onim koje svojim očima gledaju? Međutim, razlog zbog kojeg je Šoškić morao da ćuti i nijemo posmatra napad na novinara jeste stan koji je dobio od DPS vlasti. Viši državni tužilac je prihvatajući stan prihvatio i ćutanje kada zatreba. Na isti način se ponašaju svi državni funkcioneri i službenici koji su dobili nešto od Mila Đukanovića – saopštile su Demokrate.
Kako su zaključili, napad na Otaševića pokazao je da je biznismen zaštićen u ovom sistemu i to samo zato što je prijatelj porodice Đukanović i lični prijatelj Vesne Medenice, sa kojom je obavljao razne trgovine koje bi u normalnim državama već bile predmet izviđaja tužilaštva.


Država da dokaže da ne podržava napadače
Iz Društva profesionalnih novinara Crne Gore (DPNCG) saopštili su da od Uprave policije i tužilaštva očekuju da istraže napad na Otaševića, posebno zbog informacija da su akteri bili službenici dvije državne institucije.
– Obaveza države da garantuje uslove za rad novinarima podrazumijeva i obavezu javnih službenika da se ponašaju u skladu s tim. Kao što možemo i ovaj put vidjeti u slučaju novinara „Dana“, to, nažalost, nije slučaj. Procesuiranje i oštre kazne za napadače na novinare uvjeriće nas da policija i tužilaštvo nijesu institucionalno iza onih koji nasrću na novinare – naveli su iz DPNCG.
Centar za istraživačko novinarstvo Crne Gore (CIN-CG) osudio je napad na Otaševića, ističući da je zabrinjavajuća činjenica da je novinar „Dana“ napadnut dok je obavljao svoj posao, i to od strane lica koje je zaposleno u MUP-u.
– Posebno brine što je napad na Otaševića posmatrao tužilac Šoškić, koji je bio u Bećirovićevom društvu, iako je dužnost tužioca da reaguje na kršenje zakona gdje god da se nalazi. Ovo je samo još jedan u nizu napada na kritički orijentisane novinare i medije, koji dodatno potvrđuje činjenicu da je sloboda izražavanja i sigurnost novinara ozbiljno ugrožena u Crnoj Gori. Nadležni organi bi trebalo da u najhitnijem roku ispitaju sve aspekte ovog nemilog događaja i da kazne odgovorne – saopštila je Milka Tadić Mijović, predsjednica CIN-CG. I za Sindikat medija Crne Gore (SMCG) posebno je problematična činjenica da su u ovaj incident bili uključeni predstavnici zvaničnih državnih organa, koji bi trebalo da štite novinare i sve građane.
– SMCG zato traži od Uprave policije da adekvatno ispita odgovornost napadača Mladena Mijatovića, koji je, prema dostupnim informacijama, službenik MUP-a, a od tužilaštva da utvrdi eventualnu disciplinsku i krivičnu odgovornost tužioca Miloša Šoškića, koji, prema svjedočenju novinara Otaševića, nije ništa uradio da spriječi napad iako je bio udaljen samo par metara – navodi se u saopštenju Sindikata medija.


Savjet protiv odluke Javnog servisa
Savjet protiv odluke Javnog servisa
Članovi Savjeta Radio-televizije Crne Gore Milan Radović i Bojana Jokić saopštili su juče da se distanciraju od odluke uredništva Javnog servisa da ne objave vijest o napadu na novinara „Dana“ Vladimira Otaševića i da taj napad na kolegu novinara ne bude tretiran sa velikom pažnjom.
Radović i Jokićeva od nadležnih zahtijevaju hitnu istragu i procesuiranje odgovornih u ovom incidentu.
– Na prvoj sjednici Savjeta iniciraćemo izjašnjenje o ovom propustu Javnog servisa – najavio je juče Radović na svom Tviter nalogu.
Prema nezvaničnim informacijama, inicijativu Radovića i Jokićeve juče su podržali i ostali članovi Savjeta RTCG, ali i predsjednik Savjeta, koji je već zatražio izjašnjenje rukovodstva RTCG ovim povodom.


Atak ne smije ostati nekažnjen
Atak ne smije ostati nekažnjen
Dajući naredbu svom obezbjeđenju da zaustavi novinara u obavljanju svoje dužnosti, Bećirović se jasno svrstao u red onih koji guše i ruše slobodnu riječ, saopštili su iz Ujedinjene Crne Gore.
– Ako dozvolimo da ovakvi napadi ostanu bez komentara i reakcije, to će biti isto kao da se takvo ponašanje podržava – piše u saopštenju Ujedinjene. Iz GP Nova ljevica su ocijenili da je primjer napada na Otaševića od strane pripadnika obezbjeđenja Zorana Bećirovića u prisustvu višeg državnog tužioca Miloša Šoškića dokaz zašto ovi napadi ostaju nekažnjeni.
– Pošto svi znamo – a sada i vidimo – u kakvoj državi živimo i da ne možemo očekivati da tužilaštvo uradi ono što bi po zakonu trebalo da uradi, ne bi nas čudilo da se, umjesto optužbe za napad i onemogućavanje novinara u vršenju posla, optuži novinar jer je fotografisanjem ometao tužioca Šoškića i Zorana Bećirovića da izaberu telefon – saopštio je predsjednik te stranke Saša Mijović.
Prava Crna Gora, kako su saopštili, najoštrije osuđuje kukavički napad i prijetnje novinaru Vladimiru Otaševiću od obezbeđenja Zorana Bećirovića, a od policije i tužilaštva traže sprovođenje pune istrage.


Urušen ugled tužilaca
Urušen tužilački ugled
Advokat Dragan Šoć je ocijenio da postupanje kakvo je prikazao tužilac Miloš Šoškić nije primjereno i da se na taj način urušava tužilački ugled.
– Po mom sudu, on je morao da interveniše i da spriječi to što je uradio čovjek iz Bećirovićevog obezbjeđenja – kazao je Šoć za FOS.
Kako je dodao, Šoškić očigledno nije bio tu slučajno, već se nalazio u društvu Zorana Bećirovića.
– Čovjek koji vrši takvu funkciju ne može da ostane pasivan i indiferentan dok gleda kako neko kog on zna napada novinara. Nereagovanje je nešto što ga, po mom mišljanju, ozbiljno diskvalifikuje i narušava njegov ugled, kako lični, tako i kao tužioca – ocijenio je Šoć. Opozicioni aktivista Vladislav Dajković rekao je da svi uz slobodne medije treba da šire istinu o napadu na novinara i tako stanu u zaštitu Vladimira Otaševića.
– Vlado, brate, tvoja borba je i naša borba. Nema povlačenja, a, bogami, ni predaje – poručio je Dajković novinaru „Dana“.
Predstavnik pokreta „Sloboda narodu” Boško Vukićević prokomentarisao je odluku RTCG da ne izvještava o napadu na kolegu.
- Da li se od ove sluganske kuće diktatorskog režima, koju svi plaćamo iz naših džepova, nešto drugo moglo i očekivati? Ne, ona je, uz pravosuđe, najslikovitiji prikaz moralnog posrnuća crnogorskih institucija koje su pod totalnom kontrolom partije koju treba zabraniti – zaključio je Vukićević.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"