Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
容寞a odbrana svetinja ako se ne povu鋀 zakon * Objelodanili imena vlasnika * Prebili ga u policiji da bi priznao ubistva * Ministarstvo kulture pokazalo neznanje * Iz „Koverte" u opštinski odbor * U Srbiji je postalo opasno misliti slobodno i drugačije * Preko godinu ne plaćaju rate za 49 kredita
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 16-06-2019

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
VLADIMIR JOKIĆ GRADONAČELNIK KOTORA :
DPS u Kotoru u potpunoj nemoći sada fabrikuje novu gomilu neistina.

Vic Dana :)

Sudija pita okrivljenog kojeg su uhvatili na djelu kako krade:
- Jeste li oženjeni?
- Ne, nisam i nikada neću biti!
- Toliko pametan čovjek, a krade!

Mujo ode kod zubara na kontrolu, a ovaj ga pregleda, klimne glavom i reče:
- Dobro je... a sad, molim vas, urlajte što jače možete...
Mujo se zbuni:
- Ovaaaj... doktore, al’ mene ništa ne boli?!
Zubar uzdahne:
- Ma znam, al’ čekaon’ca mi je puna, a men’ se žuri na večeru sa ženom...Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Porodica - datum: 2019-06-09 NUTRICIONISTA DIJETETIČAR BRANKA VUJIČIĆ OTKRIVA OSNOVNE NUTRITIVNE PRINCIPE KOD OBOLJELIH OD ANGINE PEKTORIS
Mediteranska ishrana za zdravo srce
Dan - novi portal
An茆i要a pek負o訃is je sta要je ko虻e na貞ta虻e zbog sma要je要og snab苓i虻e赳a要ja srča要og mišića ki貞e觔要i虺om. Ne虺i od najčešćih uzro虺a an茆i要e pek負o訃is su ko訃o要ar要a bo衍est sr苞a, hi計er負en述i虻a, vi貞ok ni赳o ho衍e貞te訃o衍a, ar負e訃o貞kle訃o述a, po赳išen ni赳o šećera u kr赳i usli虻ed ot計or要o貞ti na in貞u衍in i kon述u衫i訃a要je du赳a要a.
Simp負o衫i su an茆i觔述ni bol u gru苓i衫a, ra衫e要i衫a, ru虺a衫a, vra負u, vi衍i苞i ili leđi衫a, kao i umor, muč要i要a, vr負o茆la赳i苞a i ne苓o貞ta負ak da虐a. U sluča虻u da uoči負e ne虺i simp負om, oba赳e述no se ja赳i負e lje虺a訃u.
Osnov要i prin苞i計i na ko虻i衫a bi tre苑a衍o da se za貞ni赳a is虐ra要a kod obo衍je衍ih od an茆i要e pek負o訃is pod訃a述u衫i虻e赳a虻u pet obro虺a dnev要o u ko虻i衫a do衫i要i訃a raz衍iči負o voće i po赳rće, iz苑je茆a赳a要je ma貞ne i prže要e hra要e, sma要je要je ko衍iči要e so衍i i oba赳e述ni pre貞ta要ak upo負re苑e du赳a要a. Ove smjer要i苞e su za計ra赳o prin苞i計i me苓i負e訃an貞ke is虐ra要e.

Ša訃e要i衍o na ta要ji訃u
Je苓i負e ana要as, grožđe, po衫o訃an苓že i ja苑u虺e zbog bo茆at貞tva vi負a衫i要a C, ko虻i po衫aže u sniža赳a要ju ni赳oa ho衍e貞te訃o衍a. Iza苑e訃i負e plo苓o赳e bo茆a負e ras負vor衍ji赳im vlak要i衫a kao što su kruške i ja苑u虺e. U is虐ra要u uključi負e peršun ko虻i je u na訃od要oj me苓i苞i要i po述na負o sred貞tvo ko虻e olakša赳e te茆o苑e kod an茆i要e. Je苓i負e i ze衍e要o li貞na負o po赳rće.

Zdra赳e ma貞ti
Iz苑je茆a赳aj負e ma貞nu hra要u, bo茆a負u ho衍e貞te訃o衍om, kao i hi苓ro茆e要i述o赳a要e ma貞ti, od要o貞no mar茆a訃in. Bi訃aj負e pi衍eće ili ću訃eće bi虻e衍o me貞o, kao i ri苑u ko虻a je naj述dra赳i虻a hra要a za sr苞e, jer sa苓rži pu要o zdra赳ih ome茆a 3 ma貞nih ki貞je衍i要a. Za負o bar tri pu負a ne苓jelj要o je苓i負e ha訃in茆u, lo貞os, tu要je赳i要u i skušu.
Iz苑a苞i負e prže要u hra要u ili je sve苓i負e na mi要i衫um ta虺o što će負e ko訃i貞ti負i ulje od ko衫i要e ma貞li要e ili od košti苞a grožđa.

Ka衍i虻um umje貞to so衍i
Sma要ji負e ko衍iči要u so衍i. Na負ri虻um iz so衍i je loš za ci虻e衍i kar苓i觔赳a貞ku衍ar要i si貞tem. Umje貞to na負ri虻u衫a, uno貞i負e hra要u bo茆a負i虻u ka衍i虻u衫om - ba要a要e, ki赳i, bre貞kve, pa訃a苓ajz…

Vlak要a su za虺on
Bi訃aj負e in負e茆ral要e ži負a訃i苞e umje貞to pro虹z赳o苓a od bi虻e衍og brašna, jer će負e ta虺o uno貞i負i više vla虺a要a. Ta虺ođe, do苑ar iz苑or je i vlak要a貞to voće - ana要as, di要ja, po衫o訃an苓že, šlji赳e i smo虺ve. Uvr貞ti負e u is虐ra要u pše要ič要e me虺i要je, ovas, ječam, ora虐e, pi訃i要ač i pa貞ulj.
Ogra要iči負e unos jed要o貞tav要ih uglje要ih hi苓ra負a i kon苞en負riši負e se na slože要e uglje要e hi苓ra負e.
Svi vi負a衫i要i i mi要e訃a衍i su važni za održa赳a要je do苑rog zdra赳lja, ali kod an茆i要e pek負o訃is naj苑it要i虻i je unos vi負a衫i要a B kom計lek貞a, kao i broj要i mi要e訃a衍i - kal苞i虻um, fos苯or i cink.

Še負aj負e sva虺og da要a
S ob述i訃om na to da je go虻a述nost je苓an od fak負o訃a ri述i虺a za na貞ta要ak an茆i要e pek負o訃is, poželj要o je održa赳a負i tje衍e貞nu teži要u u op負i衫al要im gra要i苞a衫a. Više se kreći負e, ne虺a vam to bu苓e ru負i要a; re苓ov要o upražnja赳aj負e ne虺u fi述ič虺u ak負iv要ost, pa ma虺ar to bi衍a i šet要ja.
Sa赳jet plus: Ne ko訃i貞ti負e br述e di虻e負e iz ča貞o計i貞a, jer one mo茆u pro赴述ro虺o赳a負i nu負ri負iv要e ne苓o貞tat虺e i ta虺o po茆orša負i sta要je kod an茆i要e pek負o訃is.S.M.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadr隕om.

Zabranjen je govor mr駐je, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadr靠j ne熰 biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar na鈹m MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom 鋩anku kr隘 Kodeks novinara, prijavite na鈹m Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji 熰 biti odr靠ni 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"