Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Oprao 230 miliona, a Milo mu dao državljanstvo * Adžić: Pista loša, putnici nesigurni * Perović: Protest će biti prije 9. maja * Bošnjačka stranka protiv formiranja tehničke vlade * Premijera pitaju o švercu narkotika * Optužuju Opštinu da se odriče 16 miliona * Mimo licence primili 30 studenata, pa ih izigrali
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 24-04-2019

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
BORIS BOGDANOVIĆ, POSLANIK DEMOKRATSKE CRNE GORE:
Branićemo Kotor svim demokratskim sredstvima i nećemo dozvoliti da se vrati u ruke onih koje smo pobijedili 2016. godine.

Vic Dana :)

Čovjek vrlo nesrećan u braku vraća se kući potpuno pijan.
Žena mu otvara vrata:
- Dakle!
Zamuckuje on i petlja jezikom.
- Ja zaista nemam sreće.
- Kako to? - pita ga žena.
- Cijelu noć sam pio da te zaboravim, a sada te vidim duplo!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Sarena strana - datum: 2019-04-21 U MINI-DOKUMENTARCU „THE ROAD TO JACK BACK”
DEJVID GETA Geta progovorio o karijeri
Dan - novi portal
Naj­ve­ći mu­zič­ki pro­du­cent svih vre­me­na Dej­vid Ge­ta, ko­jeg će­mo ovog lje­ta gle­da­ti u Cr­noj Go­ri, od­lu­čio je da se otvo­ri fa­no­vi­ma ši­rom svi­je­ta i is­pri­ča mno­ge prak­tič­no ne­po­zna­te de­ta­lje iz svo­je go­to­vo tro­de­ce­nij­ske ka­ri­je­re. Ži­vot­ni put od po­čet­ni­ka do naj­ve­će svjet­ske dens zvi­je­zde is­pri­čao je lič­no u 15-mi­nut­nom mi­ni-do­ku­men­tar­cu pod na­zi­vom „The Road To Jack Back”. U pi­ta­nju je Ge­tin naj­no­vi­ji umjet­nič­ki pse­u­do­nim ko­ji je na­pra­vio ka­ko bi mo­gao da pra­vi iz­vor­nu ho­u­se mu­zi­ku bez pri­ti­ska svjet­ske jav­no­sti da stal­no is­po­ru­ču­je naj­ve­će hi­to­ve.

Vi­deo pra­ti po­če­tak nje­go­vog stva­ra­nja, su­sret sa vla­sni­kom ču­ve­nog klu­ba Spa­ce na Ibi­ci, pri­ču ko­ja sto­ji iza pla­ne­tar­nog hi­ta „Just A Lit­tle Mo­re Lo­ve” i ot­kri­va ka­kvu je po­moć Ge­ta do­bio lič­no od svo­jih pri­ja­te­lja iz ču­ve­nog tan­de­ma Daft Punk.

Po­pu­lar­ni Fran­cuz po­čeo je skrom­no i kao mla­di DJ sva­ku su­bo­tu bi pro­veo pre­li­sta­va­ju­ći plo­če u rad­nja­ma i pra­zne­ći nov­ča­nik ne bi li do­šao do naj­bo­ljih iz­da­nja i po­stao naj­ve­ći ko­lek­ci­o­nar u kra­ju.

– To je bio pe­ri­od pri­je pro­cva­ta in­ter­ne­ta i po­sje­do­va­nje ko­lek­ci­je vi­ni­la i spo­sob­nost mik­so­va­nja nu­me­ra u eufo­rič­ni mu­zič­ki kok­tel bi­lo je ne­što što je ras­pro­da­va­lo na­stu­pe. Ma­sa bi se oku­pi­la da po­zdra­vi iz­vje­snog DJ-a, zna­ju­ći da će ču­ti ne­što uz­bu­lji­vo i dru­ga­či­je, te da će bi­ti bo­ga­ti­ji za ne­pro­cje­nji­vo is­ku­stvo ko­je ne bi do­ži­vje­li ni na jed­nom ple­snom po­di­ju­mu - pro­vu­če­no je, iz­me­đu osta­log, u vi­deu.

Za­hva­lju­ju­ći svo­joj is­tan­ča­noj teh­ni­ci i spo­sob­no­sti­ma za mik­spul­tom Ge­ta je vr­lo ra­no po­čeo da pu­šta se­to­ve du­ge čak osam sa­ti ko­ji su sa­dr­ža­li no­ve ta­la­se, dis­ko i zvu­ko­ve ka­rak­te­ri­stič­ne za taj pe­ri­od.

U ovom ostva­re­nju Ge­ta pre­pri­ča­va ka­ko je ot­krio ha­us mu­zi­ku, is­ti­ču­ći ime­na mu­zič­kih iko­na ko­ji su uti­ca­li na nje­gov ži­vot i tok ka­ri­je­re. Do­vo­de­ći ame­rič­ke DJ le­gen­de u Pa­riz, kao što su Fran­kie Knuc­kless, Da­vid Mo­ra­les, Danny Te­na­glia i Ro­bert Owens, Ge­ta je na­u­čio ka­ko da stva­ra haus mu­zi­ku i raz­vi­jao je da­lje po svom, ali, ka­ko se po­ka­za­lo, i uku­su pu­bli­ke ši­rom svi­je­ta.

Iz lju­ba­vi pre­ma toj vr­sti mu­zi­ke na­stao je Jack Back, Ge­ti­no dru­go ja i dom u kom nje­gu­je de­ep-ho­u­se, tec­hno i tech-ho­u­se stil.

Po­red naj­no­vi­jeg stu­dij­skog al­bu­ma '7', u kom Ge­ta po­no­vo is­po­lja­va strast pre­ma ak­tu­el­nim za­ra­znim zvu­ko­vi­ma, vla­snik ne­bro­je­nih hi­to­va je u ulo­zi Jack Bac­ka ne­dav­no ob­ja­vio 12 tra­ka pod eti­ke­tom De­fec­ted i To­ol­ro­om Re­cords, pre­ten­du­ju da se na­đu u rav­ni sa nje­go­vim do­sa­da­šnjim urad­ci­ma.

Po­vrat­kom na ve­li­ka vra­ta, tre­nut­no naj­ve­ći svjet­ski pro­du­cent po­no­vo dr­ži mu­zič­ki svi­jet na svom dla­nu i zlat­nim slo­vi­ma is­pi­su­je stra­ni­ce svo­je ka­ri­je­re.

A.Š.Zvi­je­zda Si den­sa
Me­đu tim stra­ni­ca­ma na­ći će se i pred­sto­je­ći na­stup na Si dens fe­sti­va­lu na kom će cr­no­gor­ska pu­bli­ka i go­sti iz pre­ko 30 ze­ma­lja svi­je­ta mo­ći će da uži­va­ju u ne­vi­đe­nom mu­zič­kom ko­la­žu i pro­ju­re sta­za­ma tri­de­se­to­go­di­šnje ka­ri­je­re slav­nog Fran­cu­za. Ge­ta pred­vo­di je­dan od naj­ja­čih iz­da­nja ovo­go­di­šnjeg fe­sti­va­la ko­ji će se na pla­ži Bu­lja­ri­ca odr­ža­ti od 30. av­gu­sta do 01. sep­tem­bra. Ci­je­na ula­zni­ca za sva tri da­na fe­stva­la je 24.99 eura.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"