Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Katnić zatražio raspisivanje potjernice * Otkaze spremili za 65 civila * Prve pahulje zaustavile avione * Trudnici otkaz dva mjeseca pred porođaj * OVK čarter za Hag * Traži veća ovlašćenja otkad nije predsjednik * Prolazne vječnosti
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 10-01-2019

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Milena Popović Samardžić, predsjednica Sindikata :
– Svaki treći ljekar na ivici siromaštva.

Vic Dana :)

Kaže Huso Muji:
- Jesi li čuo, ba, da ima neki hotel u Sarajevu gdje odeš, pojedeš, popiješ, poje..., prespavaš, i kad pođeš kući daju ti 100 maraka.
- Ma hajde, bolan gdje si to čuo?
- Jeste, majke mi, pričala mi Fata.
Mama, mogu li obući mini suknju?
• Ne!
• Mogu li staviti ruž za usne?
• Ne!
• Mogu li obuti štikle?
• Ne!
• Ali mama, ja imam 18 godina!!
• Znam, Milane, znam...
• Tata, kako se brod održava na vodi?
• Ne znam, sine.
• A kako leti avion?
• Ne bih znao, sine.
• Kako slika dolazi na TV ekran?
• Stvarno ne znam, sine.
• Tata, ljutiš li se što te toliko zapitkujem?
• Ni najmanje. Kako ćeš naučiti ako ne pitaš.


Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Sport - datum: 2019-01-09 TRENER PETROVCA RUDOLF MARČIĆ SA SVOJIM SARADNICIMA U PRVOM DIJELU PRVENSTVA URADIO DOBAR POSAO Planski i smišljeno do 28 bodova
Dan - novi portal
Tre­ner Pe­trov­ca Ru­dolf Mar­čić je u an­ke­ti FSCG za naj­bo­ljeg tre­ne­ra u 2018. go­di­ni bio na dru­gom mje­stu, iza Ni­ko­le Ra­ko­je­vi­ća, stra­te­ga Nik­ši­ća­na, ko­ji je po­nio epi­tet naj­bo­ljeg. Od pr­vog da­na tre­ner­skog po­sla učio je šta zna­či bi­ti pro­fe­si­o­na­lac i ka­ko se tre­ba od­no­si­ti pre­ma svo­jim oba­ve­za­ma.
– Učio sam i sti­cao is­ku­stvo ka­ko se od­no­si­ti pre­ma svo­jim naj­bli­žim sa­rad­ni­ci­ma, ka­kve ma­ni­re tre­ba da ima tre­ner. Ge­ne­ral­no, učio sam svu fi­lo­zo­fi­ju fud­ba­la, pri­stup tre­nin­gu i ta­ko je kre­nu­lo. Znao sam da je tre­ne­rov stav sto pu­ta va­žni­ji od sta­va bi­lo ko­jeg po­je­din­ca u eki­pi, jer on ima glav­ne ulo­ge, pod­u­ča­va­nje i vođ­stvo. Tre­ne­ri bi uvi­jek tre­ba­li da ima­ju na umu ko­li­ko je va­žna i uti­caj­na po­zi­ci­ja ko­ju ima­ju, jer mi sva­ko­ga da­na na ne­ki na­čin, po­zi­ti­van ili ne­ga­ti­van, uti­če­mo na spor­ti­ste ko­je tre­ni­ra­mo – ka­zao je Mar­čić.
Po­sled­njih go­di­na sa­ra­đu­je sa biv­šim sa­i­gra­čem Želj­kom Mr­va­lje­vi­ćem, ko­ji je nje­gov pr­vi po­moć­nik i tre­ne­rom gol­ma­na Va­njom Pe­jo­vi­ćem.
– Od sa­mog star­ta po­ka­za­lo se da smo do­bar trio. Pr­vo, njih dvo­ji­ca su mo­ji pri­ja­te­lji, ali su do­bri lju­di i sa­rad­ni­ci. Zna­mo da pra­vo­vre­me­no sa­gle­da­mo sve po­zi­tiv­ne i ne­ga­tiv­ne stva­ri. Ako se osvr­nem sa­mo na ovoj dio pr­ven­stva, on­da mo­ram apo­stro­fi­ra­ti da smo ura­di­li do­sta do­brih po­te­za. Ni­je se na­rav­no ni­šta mo­glo ura­di­ti pre­ko no­ći, ni­ti se na­ći na po­zi­ci­ji pet sa 28 bo­do­va, ali ni na­ći u za­vr­šni­ci Ku­pa. Sve smo ra­di­li plan­ski i smi­šlje­no i za sve to smo ima­li po­dr­šku Upra­ve. Bi­lo je, na­rav­no, i pro­ble­ma ka­da ni­je išlo, mo­žda je upra­va i raz­mi­šlja­la o mo­joj smje­ni, ali se ipak sve do­bro za­vr­ši­lo i po me­ne i po eki­pu. Vri­je­me će po­ka­za­ti da li smo ura­di­li do­bar po­sao.
Mar­čić je za­do­vo­ljan se­lek­ci­jom igra­ča, ali sma­tra da mu tre­ba­ju ba­rem dva po­ja­ča­nja za dru­gi dio šam­pi­o­na­ta.
– Uglav­nom sam za­do­vo­ljan kva­li­te­tom igra­ča, ali nam tre­ba­ju još dva igra­ča, je­dan u od­bra­ni i je­dan u na­pa­du. Već smo u ko­mu­ni­ka­ci­ji sa par igra­ča. Za me­ne je igrač, čim sta­vi pot­pis, naj­bo­lje rje­še­nje i vi­še ne raz­mi­šljam da li je pra­vo rje­še­nje ili ne, već na­sto­jim da iz­vu­čem ono što je do­bro, a lo­še po­ku­šam da is­pra­vim. Za sve do­bre stva­ri po­treb­no je vri­je­me. Mo­jim igra­či­ma mo­ram usa­di­ti da se pro­tiv­nik uvi­jek ci­je­ni, i da se po­bje­đu­je je­di­no na te­re­nu. Ako to na vri­je­me shva­te bi­će po­bje­da – is­ta­kao je Mar­čić, na­gla­ša­va­ju­ći da će na­sto­ja­ti da već od pr­vog da­na pri­pre­ma, 10. ja­nu­a­ra, na­pra­ve do­bru i rad­nu atmosfe­ru u svla­či­o­ni­ci i na te­re­nu.D.S.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"