Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Najveći izazov Crne Gore je suočavanje s korupcijom * Spremni za privremenu radnu grupu bez prekida bojkota * Milo troši 150 hiljada više od Filipa * Povrijeđena tri đaka i pomoćnik direktora * Kineski razarač „otjerao” američki * Politički fundamentalizam * Plakati sramote
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 03-10-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Srđa Keković, generalni sekretar USSCG:
– Ako ne nađemo kompromis s Vladom oko rješenja za nacrt zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, tražićemo referendum.

Vic Dana :)

Negdje na sjevernom Atlantiku...
- Kapetane! Imam dvije vijesti, lošu i dobru. Sa kojom da počnem?
- Da čujem prvo lošu.
- Naletjeli smo na ledeni brijeg i uskoro ćemo potonuti!
- Sto mu ajkula! Šta je onda dobra vijest!?
- Dobićemo jedanaest Oskara...
Kaže žena mužu:
– Srećo, moram nešto da ti kažem. Znam da se brak zasniva na povjerenju i zato sam odlučila da ti priznam da uopšte ne razlikujem boje.
– U redu je, dušo, i ja sam već mislio da ti priznam da sam crnac.
Muž se vraća kući sa pogreba svoje žene. Iznenada, s krova jedne kuće pored koje je prolazio, pred noge mu padne cigla. On pogleda u nebo i reče:
- Ah draga, pa već si stigla gore.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika - datum: 2018-10-02 TUŽILAŠTVO JOŠ NIJE ZAVRŠILO IZVIĐAJ O MEĐUNARODNOM KRIJUMČARENJU CIGARETA U ROŽAJAMA
Muharem Fejzić Snimke šverca vještače tri godine Na jednom od snimaka koji je napravio Rožajac Muharem Fejzić vide se i lica pojedinih švercera, ali tužilaštvu ni to nije bilo dovoljno i do danas niko nije procesuiran
Dan - novi portal
Tužilaštvo se ni poslije tri godine nije oglasilo povodom snimaka u vezi sa prekograničnim švercom cigareta koje im je dostavio Muharem Fejzić iz Rožaja.
Na tim snimcima se vidi kako šverceri prebacuju cigarete preko granice, ali za tužilaštvo to nije dovoljan dokaz. Snimci su poslati na vještačenje, no do danas nije poznat epilog.
Fej­zić je gotovo tri godine sni­mao gru­pu šver­ce­ra ko­ja iz Be­snika kod Ro­ža­ja kri­jum­ča­ri ci­ga­re­te na Ko­so­vo i Me­to­hi­ju. Na snim­cima koje je dostavio tužilaštvu za­bi­lje­že­no je ka­ko je­dan od šver­ce­ra va­di pa­ke­te sa ci­ga­re­ta­ma iz dži­pa i sla­že ih po­red auto­mo­bi­la. Na me­tar-dva oda­tle su bi­li ve­za­ni konji, na ko­je su šver­ce­ri potom uto­va­rili ci­ga­re­te, ko­je su da­lje di­stri­bu­i­rane ka Ko­so­vo.
Na snimku koji traje 16 sekundi vide se i lica pojedinih švercera, ali niko nije procesuiran. „Danu” je prošle godine iz Osnov­nog dr­žav­nog tu­ži­la­štva u Ro­ža­ja­ma saopšteno da su for­mi­ra­li tri pred­me­ta na osno­vu is­ka­za Ro­ža­jac Mu­ha­rema Fej­zića i sni­m­aka o šver­cu ci­ga­re­ta ko­je im je on dostavio. U tim pred­me­ti­ma, kako nam je tada saopšteno, pro­vje­ra­va­ju se tvrd­nje da su u šver­cu ci­ga­re­ta uče­stvo­va­li i dr­žav­ni slu­žbe­ni­ci, pri­je sve­ga pri­pad­ni­ci Mi­ni­star­stva unu­tra­šnjih po­slo­va.
Fej­zić je ra­ni­je tu­ži­la­štvu do­sta­vio snim­ke šver­ca ci­ga­re­ta, po­ja­šnja­va­ju­ći gdje su na­pra­vlje­ni. Osim to­ga, on je jav­no sa­op­štio ime­na slu­žbe­ni­ka Agen­ci­je za na­ci­o­nal­nu bez­bjed­nost i Mi­ni­star­stva unu­tra­šnj­ih po­slo­va ko­ji uče­stvu­ju u šver­cu ci­ga­re­ta.
Potom je pozvan u tužilaštvo, gdje je dao izjavu, a nadležni tužilac je od nje­ga tražio da sa­zna i ime­na lju­di ko­ji se vi­de na snim­ci­ma.
Mu­ha­rem Fej­zić je vi­še pu­ta uka­zi­vao na šverc ci­ga­re­ta, tvr­de­ći da se to de­ša­va u ko­or­di­na­ci­ji sa ro­žaj­skom po­li­ci­jom. Iako je do­sta­vio broj­ne do­ka­ze, do da­nas ni­je pro­ce­su­i­ran ni­ko od ak­te­ra šver­ca.
O šver­cu ci­ga­re­ta na gra­ni­ci pre­ma KiM prvi put je javno progovorio 2013. To se završilo tako što je, umjesto istrage o švercu cigareta, bje­lo­polj­ski Vi­ši sud 2015. go­di­ne ka­znio Fejzića sa 14 hi­lja­da eura jer je sa­op­štio ime­na i mar­šru­tu kri­jum­čar­skog lan­ca, ko­jem je, ka­ko je tvr­dio, za­šti­tu pru­žao pri­pad­nik Agen­ci­je za na­ci­o­nal­nu bez­bjed­nost E.M.
Nje­gov otac Ha­ki­ja Fej­zić ne­dav­no je za „Dan” re­kao da ni­jed­na in­sti­tu­ci­ja i ne­vla­di­na or­ga­ni­za­ci­ja ko­je se ba­ve za­šti­tom ljud­skih pra­va ni­je­su obra­ti­le pa­žnju na pro­ble­me nje­go­ve po­ro­di­ce, što sma­tra do­dat­nim ata­kom na ta­ko­zva­ne zvi­žda­če u Cr­noj Go­ri. On je is­ta­kao da mu na­ro­či­to te­ško pa­da to što nje­ga i nje­go­vog si­na pro­zi­va­ju kao špi­ju­ne, a po­seb­no što ta­kve epi­te­te do­bi­ja­ju i od po­je­di­nih po­li­cij­skih in­spek­to­ra.
– Mi i da­lje tvr­di­mo da se šverc od­vi­ja i sa­da kao i pri­je ne­ko­li­ko go­di­na i da su u to uklju­če­ne iste oso­be kao i pri­je. Glav­ni je slu­žbe­nik ANB-a En­ver Mu­rić. Ova eki­pa iz Cr­ne Go­re šver­cu­je ci­ga­re­te na Ko­so­vo, a ta­mo šver­cu­ju ci­ga­re­te, dro­gu i oruž­je, uglav­nom ka Sr­bi­ji. Mi će­mo se i da­lje bo­ri­ti da do­ka­že­mo da smo po­šte­ni, a da su ovi lju­di kri­mi­nal­ci, i ži­vi­mo za dan – ko­ji mo­ra do­ći – ka­da će­mo Mu­ha­rem i ja bi­ti po­bjed­ni­ci u sve­mu ovo­me – ka­zao je Ha­ki­ja Fej­zić.


Prijetili mu smrću

Fej­zić je po­la go­di­ne bio u iz­bje­gli­štvu u Nje­mač­koj jer je do­bi­jao pri­jet­nje smr­ću. Na­kon po­vrat­ka u Crnu Goru, tvr­dio je da mu kri­mi­nal­ci po­no­vo pri­je­te ubi­stvom. On tvr­di da šverc ci­ga­re­ta ne pre­sta­je i to je po­tvr­dio novim snim­ci­ma sa gra­ni­ce.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"