Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Vozač otkrio šemu šverca duvana * Umjesto dječaka, dali im djevojčicu * Nema vanrednih parlamentarnih izbora * Venecijanci sahranili vladin zakon * Vozač otkrio šemu šverca duvana * U ratu poginulo 360.000 ljudi * Štulić i njegove pjesme tema doktorata
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 14-09-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Zarija Franović, izvršni direktor Luke Bar:
- Ne pada mi na pamet da podnesem ostavku.

Vic Dana :)

Ruski arheolozi iskopali telefonski kabl star hiljadu godina i zaključili da je još tada u Rusiji moglo da se telefonira. Američki arheolozi pronašli optički kabl star dvije hiljade godina i zaključili da je još tada u Americi postojao internet. Čuli to crnogorski arheolozi pa počeše i oni da kopaju neku rupetinu na Cetinju. Pošto nijesu ništa našli, zaključili su da su još prije 5.000 godina Crnogorci imali mobilne telefone!
– Zašto Crnogorac živi u jednosmjernoj ulici?
– Da ne bi morao da okreće glavu na obje strane dok prelazi ulicu!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Povodi - datum: 2018-09-13 ZAPOSLENI U OŠ „MATARUGE” ZABRINUTI ZA OSNOVCE KOJI SU UPISANI U DRUGU ŠKOLU Nastavnici ostali bez đaka, pa pisali ministru
Dan - novi portal
Na­stav­ni­ci u OŠ „Ma­ta­ru­ge“ u isto­i­me­nom plje­valj­skom se­lu za­tra­ži­li su od mi­ni­stra pro­svje­te Da­mi­ra Še­ho­vi­ća da ko­nač­no ri­je­ši pro­blem u po­me­nu­toj ško­li, ka­ko bi se stvo­ri­li uslo­vi da se uče­ni­ci vra­te na na­sta­vu. Oni na­vo­de da su po­ku­ša­li da po­sre­du­ju iz­me­đu di­rek­to­ri­ce ško­le Va­nje Mar­ko­vić i ro­di­te­lja, ka­ko bi se pro­blem ri­je­šio, ali da ni­je bi­lo re­zul­ta­ta. Na­stav­ni­ci tvr­de da su ro­di­te­lji osta­li čvr­sti u sta­vu da Mar­ko­vi­će­vu tre­ba raz­ri­je­ši­ti du­žno­sti, ta­ko da kri­zu ni­je mo­gu­će pre­va­zi­ći.
– Ro­di­te­lji su i da­lje upor­ni u svom za­htje­vu tra­že­ći smje­nu di­rek­to­ri­ce Va­nje Mar­ko­vić. Mi, na­stav­ni­ci, uči­ni­li smo sve ka­ko bi­smo po­sre­do­va­li u od­no­si­ma iz­me­đu di­rek­to­ri­ce i ro­di­te­lja u ci­lju pro­na­la­že­nja rje­še­nja za na­sta­le pro­ble­me. Upr­kos na­šoj do­broj na­mje­ri, ni­smo uspje­li u na­šim na­sto­ja­nji­ma. Su­o­če­ni sa re­al­no­šću, ne­moć­ni smo da bi­lo šta uči­ni­mo po ovom pi­ta­nju. Uva­že­ni pro­fe­so­re Še­ho­vi­ću, obra­ća­mo Vam se kao na­šem re­sor­nom mi­ni­stru i mo­li­mo da nam u što kra­ćem ro­ku po­mog­ne­te ka­ko bi­smo iza­šli iz ove si­tu­a­ci­je u ko­joj smo se neo­če­ki­va­no na­šli, a sve u ci­lju za­šti­te pra­va na­ših uče­ni­ka, na­vo­di se u pi­smu na­stav­ni­ka upu­će­nom mi­ni­stru Da­mi­ru Še­ho­vi­ću.
Ka­ko nam je re­če­no u ško­li, pi­smo su pot­pi­sa­li svi na­stav­ni­ci. Osnov­ci, njih 34, od po­ne­djelj­ka pje­ša­če do ško­le u Ma­o­ču, na­kon što su ih ro­di­te­lji is­pi­sa­li iz OŠ „Ma­ta­ru­ge”, jer mi­ni­star ni­je udo­vo­ljio nji­ho­vom za­htje­vu da smi­je­ni Mar­ko­vi­će­vu. Na­stav­ni­ci stra­hu­ju da bi uče­ni­ci, ko­ji od Ma­ta­ru­ga ma­gi­stral­nim pu­tem pje­ša­če do Ma­o­ča u ško­lu, mo­gli da se po­vri­je­de ili da ih po­vri­je­de uče­sni­ci u sa­o­bra­ća­ju. Svo­je stra­ho­va­nje, iako ne jav­no, oprav­da­va­ju či­nje­ni­com da je put pri­lič­no te­žak i ri­zi­čan, kao i da pro­la­zi kroz te­ško sa­vla­di­ve dje­lo­ve ka­njo­na Će­ho­ti­ne.
B. Je.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"