Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Vozač otkrio šemu šverca duvana * Umjesto dječaka, dali im djevojčicu * Nema vanrednih parlamentarnih izbora * Venecijanci sahranili vladin zakon * Vozač otkrio šemu šverca duvana * U ratu poginulo 360.000 ljudi * Štulić i njegove pjesme tema doktorata
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 14-09-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Zarija Franović, izvršni direktor Luke Bar:
- Ne pada mi na pamet da podnesem ostavku.

Vic Dana :)

Ruski arheolozi iskopali telefonski kabl star hiljadu godina i zaključili da je još tada u Rusiji moglo da se telefonira. Američki arheolozi pronašli optički kabl star dvije hiljade godina i zaključili da je još tada u Americi postojao internet. Čuli to crnogorski arheolozi pa počeše i oni da kopaju neku rupetinu na Cetinju. Pošto nijesu ništa našli, zaključili su da su još prije 5.000 godina Crnogorci imali mobilne telefone!
– Zašto Crnogorac živi u jednosmjernoj ulici?
– Da ne bi morao da okreće glavu na obje strane dok prelazi ulicu!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Povodi - datum: 2018-09-12 UČENICI OŠ „MATARUGE” JUČE OTIŠLI NA NASTAVU U OŠ „MILE PERUNIČIĆ” U MAOČE
Učenici krenuli u školu u Maoču Ostala dva đaka i direktorica Odlukom ministarstva časovi su vraćeni i profesoru Bojanu Strunjašu
Dan - novi portal
Na­kon što su ro­di­te­lji uče­ni­ka OŠ „Ma­ta­ru­ge” u isto­i­me­nom plje­valj­skom se­lu od­lu­či­li da svo­ju dje­cu pre­pi­šu u OŠ „Mi­le Pe­ru­ni­čić”, ju­če su u Ma­ta­ru­ga­ma na na­sta­vu do­šla sa­mo dva đa­ka. Tri­de­set če­ti­ri ško­lar­ca, od ukup­no 36, upu­ti­la su se pje­ši­ce u se­lo Ma­o­če u OŠ „Mi­le Pe­ru­ni­čić”, uz na­po­me­nu ro­di­te­lja da će ta­ko bi­ti sve dok mi­ni­star Da­mir Še­ho­vić ne raz­ri­je­ši du­žno­sti di­rek­to­ri­cu Va­nju Mar­ko­vić. Sta­nov­ni­ci Ma­ta­ru­ga i Ko­zi­ce ju­če su po­ru­či­li da ža­le što je sa­da do­šlo vri­je­me da se za­tva­ra­ju ško­le u ovim se­li­ma ko­je su gra­di­li nji­ho­vi ro­di­te­lji ka­ko bi se ško­lo­va­la nji­ho­va dje­ca i unu­ci, ko­ji su pri­nu­đe­ni da sa­da pje­ša­če do se­la Ma­o­če.
Ro­di­te­lji tvr­de da tra­že smje­nu di­rek­to­ri­ce Va­nje Mar­ko­vić, jer vr­ši stal­nu pro­mje­nu na­stav­nog ka­dra, ne­kon­tro­li­sa­no tro­ši dr­žav­ni no­vac, vri­je­đa ro­di­te­lje i mje­šta­ne Ma­ta­ru­ga i Ko­zi­ce, dok je za sve ra­do­ve na adap­ta­ci­ji ško­le an­ga­žo­va­la svo­je pri­ja­te­lje. Ro­di­te­lji tvr­de da je škol­ski obje­kat pod­ruč­nog odje­lje­nja u Ko­zi­ci bez pro­zo­ra, vo­de i pe­ći za gri­ja­nje. Škol­ski ba­zen za vo­du pre­tvo­ren je u po­ji­li­šte za sto­ku, dok ško­lar­ci ne­ma­ju vo­de. Mje­šta­ni i ro­di­te­lji dje­ce u Ma­ta­ru­ga­ma i Ko­zi­ci tvr­de da di­rek­to­ri­ca ne­za­ko­ni­to do­no­si sve od­lu­ke, ne pi­tajući škol­ski od­bor.
– I po­sli­je se­dam da­na pro­te­sta i da­lje vje­ru­je­mo u dr­ža­vu Cr­nu Go­ru i nje­ne in­sti­tu­ci­je. Mo­li­mo i pre­kli­nje­mo mi­ni­stra da nas za­šti­ti od sa­mo­vo­lje Va­nje Mar­ko­vić, i vra­ti na­šoj dje­ci i na­ma osmi­jeh na li­ce. Naš pro­test ne­ma ni­ka­kve ve­ze ni sa ka­kvom po­li­ti­kom, za šta nas ona da­ni­ma op­tu­žu­je ka­ko bi na taj na­čin po­ku­ša­la da za­šti­ti se­be i sa­kri­je svo­ju neo­d­go­vor­nost. Su­o­če­ni sa broj­nim pro­ble­mi­ma ko­je je Va­nja Mar­ko­vić iza­zva­la, mi smo ju­če pod­nij­eli za­htjev za upis dje­ce u OŠ „Mi­le Pe­ru­ni­čić” u Ma­o­ču. Od da­nas će na­ša dje­ca ta­mo po­ha­đa­ti na­sta­vu sve dok mi­ni­star­stvo ne ri­je­ši ovaj pro­blem. Sa ve­li­kim bo­lom u sr­cu od­lu­či­li smo da svo­ju dje­cu is­pi­še­mo iz na­še ško­le, ko­ju su gra­di­li na­ši oče­vi ka­ko bi svo­jim po­tom­ci­ma obez­bi­je­di­li pra­vo da se ško­lu­ju u svo­joj sre­di­ni – na­vo­di se u sa­op­šte­nju Sa­vje­ta ro­di­te­lja.
To­kom ju­če­ra­šnjeg da­na di­rek­to­ri­ca OŠ „Ma­ta­ru­ge” Va­nja Mar­ko­vić ni­je bi­la u ško­li, a, ka­ko smo ne­zva­nič­no sa­zna­li, od­sut­na je iz zdrav­stve­nih raz­lo­ga. Na na­sta­vu su do­šla sa­mo dva uče­ni­ka, dok je 34, od ukup­no 36, na ča­so­ve pje­ši­ce oti­šlo u ško­lu u Ma­o­ču. To­kom ju­če­ra­šnjeg da­na sa­zna­li smo i da je na­red­bom mi­ni­star­stva pro­fe­sor Bo­jan Stru­njaš vra­ćen na po­sao u OŠ „Ma­ta­ru­ge”, a pret­hod­ne sed­mi­ce i dvo­je nje­go­vih ko­le­ga zbog ko­jih su ro­di­te­lji i po­če­li pro­test 3. sep­tem­bra. Ipak, ro­di­te­lji su nam ju­če ka­za­li da oni ne­će vra­ti­ti dje­cu u ško­lu u Ma­ta­ru­ga­ma dok Mar­ko­vi­će­va ne bu­de smi­je­nje­na.
B.Je.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"