Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Mila ni da pomenu, a kamoli da ga uhapse * Državne bolnice napustilo 150 ljekara * Stvoriti uslove za prekid bojkota * Čarapići naslijedili četiri stana i dvije kuće * Dinosaurusi ponovo među nama * Sjajnija od supernove * Mila ni da pomenu, a kamoli da ga uhapse
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 30-06-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Đorđije Pinjatić, bivši poslanik DPS-a :
Ruskom partneru uzeo sam 300.000 eura za nelegalno finansiranje kampanje DPS-a.

Vic Dana :)

Kaže muž ženi:
- Draga, kad umrem, želim da me kremiraš.
- A koliko to košta?
- Oko 500 eura.
- Ih, kad se radi o tvom zadovoljstvu, tebi ništa nije skupo!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Povodi - datum: 2018-06-29 VLADA USVOJILA STARETEGIJU ZA RAZVOJ E-SISTEMA
Hrapović Elektronski karton jeftiniji
Dan - novi portal
Vla­da je ju­če usvo­ji­la pred­log stra­te­gi­je raz­vo­ja In­te­gral­nog zdrav­stve­nog in­for­ma­ci­o­nog si­ste­ma i e-zdra­vlja za pe­ri­od 2018–2023. go­di­na, ko­jim je predviđeno uvo­đe­nje elek­tron­skog zdrav­stve­nog kar­to­na. Mi­ni­star zdra­vlja Ke­nan Hra­po­vić re­kao je da se im­ple­men­ta­ci­jom stra­te­gi­ja že­li po­sti­ći mak­si­mal­no ko­ri­šće­nje po­ten­ci­ja­la in­for­ma­ci­o­no-ko­mu­ni­ka­ci­o­nih teh­no­lo­gi­ja i usmje­ra­va­nje ak­tiv­no­sti svih uče­sni­ka u si­ste­mu zdrav­stva.
– Stra­te­gi­ja je pred­u­slov u ostva­ri­va­nju do­stup­ne, kva­li­tet­ne i efi­ka­sne zdrav­stve­ne za­šti­te i upra­vlja­nja cje­lo­kup­nim zdrav­stve­nim si­ste­mom. Zdrav­stve­ni si­stem ne­za­mi­sliv je bez ra­znih di­jag­no­stič­kih apa­ra­ta i si­ste­ma za pre­ta­ge ko­ji su za­sno­va­ni na pri­mje­ni in­for­ma­ci­o­nih teh­no­lo­gi­ja i po­seb­nih soft­ver­skih rje­še­nja. In­te­gral­ni zdrav­stve­ni in­for­ma­ci­o­ni si­stem obez­bi­je­di­će tač­ne, re­le­vant­ne, bla­go­vre­me­ne in­for­ma­ci­je, a slu­že si­ste­mu zdrav­stve­ne za­šti­te i upra­vljač­kim struk­tu­ra­ma na svim ni­vo­i­ma ra­di do­no­še­nja od­lu­ka ko­je su ba­zi­ra­ne na do­ka­zi­ma i ko­je će re­zul­ti­ra­ti bo­ljim is­ho­di­ma za zdra­vlje – is­ta­kao je Hra­po­vić.
Pre­ma nje­go­vim ri­je­či­ma, pri­mje­nom stra­te­gi­je ri­je­ši­će se pro­ble­mi ko­ji su pre­po­zna­ti kroz ana­li­zu po­sto­je­ćih in­for­ma­ci­o­nih si­ste­ma.
– Na taj na­čin će se obez­bi­je­di­ti bo­lje vo­đe­nje evi­den­ci­ja, po­bolj­ša­ti kva­li­tet po­da­ta­ka, i omo­gu­ći­ti pra­vo­vrem­na i efi­ka­sna raz­mje­na in­for­ma­ci­ja, u ci­lju pru­ža­nja po­mo­ći zdrav­stve­nim rad­ni­ci­ma u us­po­sta­vlja­nu di­jag­no­za. Us­po­sta­vlja­njem in­te­gral­nog zdrav­stve­nog in­for­ma­ci­o­nog si­ste­ma Cr­na Go­ra na­pra­vi­će zna­ča­jan ko­rak ka pla­ni­ra­nju zdravstvenih pro­gra­ma i mje­ra ko­ji bi do­pri­nio po­bolj­ša­nju zdrav­stve­nog sta­nja po­pu­la­ci­je, una­pre­đi­va­nju zdra­vlja i ra­nom ot­kri­va­nju bo­le­sti, su­zbi­ja­nju i ot­kri­va­nju fak­to­ra ri­zi­ka. Una­pre­đe­nje i da­lji raz­voj si­ste­ma omo­gu­ći­će i bo­lju kon­tro­lu tro­ško­va, ko­ji po­sled­njih go­di­na ra­stu br­že od eko­nom­ske osno­ve dru­štva.
On je re­kao da se ne mo­že oče­ki­va­ti da se tro­ško­vi za zdrav­stve­nu za­šti­tu sma­nju­ju i da je neo­p­hod­no da se na svim ni­vo­i­ma u zdrav­stve­nim si­ste­mi­ma us­po­sta­vi kon­tro­la nad tro­ško­vi­ma i ra­ci­o­na­li­za­ci­ja ras­ho­da.
D.B.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"