Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Mila ni da pomenu, a kamoli da ga uhapse * Državne bolnice napustilo 150 ljekara * Stvoriti uslove za prekid bojkota * Čarapići naslijedili četiri stana i dvije kuće * Dinosaurusi ponovo među nama * Sjajnija od supernove * Mila ni da pomenu, a kamoli da ga uhapse
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 30-06-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Đorđije Pinjatić, bivši poslanik DPS-a :
Ruskom partneru uzeo sam 300.000 eura za nelegalno finansiranje kampanje DPS-a.

Vic Dana :)

Kaže muž ženi:
- Draga, kad umrem, želim da me kremiraš.
- A koliko to košta?
- Oko 500 eura.
- Ih, kad se radi o tvom zadovoljstvu, tebi ništa nije skupo!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Povodi - datum: 2018-06-28 IZ NVO JUVENTAS UPOZORILI DA NE POSTOJI SISTEM ZA LIJEČENJE ZAVISNIKA Počinju da se drogiraju u dječjem uzrastu
Dan - novi portal
Si­stem po­dr­ške ko­ri­sni­ci­ma psi­ho­ak­tiv­nih sup­stan­ci ne­raz­vi­jen je u Cr­noj Go­ri, a ko­or­di­na­ci­ja pre­ven­ci­je i tret­ma­na ne po­sto­ji, sa­op­šti­la je Ma­ri­ja Mi­lić, ko­or­di­na­tor pro­gra­ma sma­nje­nja šte­te u ne­vla­di­noj or­ga­ni­za­ci­ji (NVO) Ju­ven­tas. Ona je po­ru­či­la da je neo­p­hod­no pri­la­go­di­ti ser­vi­se i sma­nji­ti dis­kri­mi­na­ci­ju mla­dih lju­di ko­ji­ma je po­moć po­treb­na. Mi­li­će­va je, po­vo­dom obi­lje­ža­va­nja glo­bal­ne ini­ci­ja­ti­ve „Po­dr­ži. Ne ka­žnja­vaj“, 26. ju­na, ka­za­la da ima ve­o­ma ma­lo pro­gra­ma re­in­te­gra­ci­je i re­so­ci­ja­li­za­ci­je, ocje­nju­ju­ći da ni­su odr­ži­vi.
– Ve­ći­na ko­ri­sni­ka psi­ho­ak­tiv­nih sup­stan­ci je po­če­la s ko­ri­šće­njem dok su bi­li dje­ca i ve­ći­na ni­je ima­la po­treb­nu po­dr­šku si­ste­ma u pe­ri­o­du ado­le­scen­ci­je. Po­dr­ška oso­ba­ma ko­je ko­ri­ste dro­gu sve­de­na je na ne­ko­li­ko tret­man­skih op­ci­ja i ne­za­do­vo­lja­va­ju­ća je, po­seb­no kad su dje­ca u pi­ta­nju – oci­je­ni­la je Mi­li­će­va.
Ona je ka­za­la da in­sti­tu­ci­je ni­je­su uve­za­ne, a da je pre­ven­ci­ja pre­do­zi­ra­nja, ka­ko je is­ta­kla, na ne­za­vid­nom ni­vou i da je po­treb­no spro­ve­sti ve­ći nad­zor nad no­vim sup­stan­cama ko­je pro­di­ru na tr­ži­šte.
– Ko­ri­sni­ci dro­ga ne smi­ju bi­ti kri­mi­na­li­zo­va­ni, već mo­ra­ju bi­ti part­ner­ski uklju­če­ni u pro­gra­me ko­ji­ma se ko­or­di­ni­ra­no sma­nju­je po­tra­žnja za nar­ko­ti­ci­ma, kroz ade­kvat­ne mje­re pre­ven­ci­je i tret­ma­na – po­ru­či­la je Mi­li­će­va, pre­no­si PR cen­tar. Ona je is­ta­kla da je po­treb­no na­zna­či­ti od­go­vor­nu in­sti­tu­ci­ju za pri­mje­nu Stra­te­gi­je za dro­ge.
– Neo­p­hod­no je da dr­ža­va usvo­ji na­še du­go­go­di­šnje ape­le, da od­re­di od­go­vor­nu in­sti­tu­ci­ju i tim ko­ji će ko­or­di­ni­ra­ti im­ple­men­ta­ci­jom Stra­te­gi­je za dro­ge. Po­treb­no nam je da zna­mo ko­ga po­zi­va­mo ubu­du­će na od­go­vor­nost u slu­ča­ju ka­da mje­re iz stra­te­gi­je ni­su ade­kvat­no re­a­li­zo­va­ne – sa­op­šti­la je Ma­ri­ja Mi­lić.
D.B.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"