Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Mila ni da pomenu, a kamoli da ga uhapse * Državne bolnice napustilo 150 ljekara * Stvoriti uslove za prekid bojkota * Čarapići naslijedili četiri stana i dvije kuće * Dinosaurusi ponovo među nama * Sjajnija od supernove * Mila ni da pomenu, a kamoli da ga uhapse
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 30-06-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Đorđije Pinjatić, bivši poslanik DPS-a :
Ruskom partneru uzeo sam 300.000 eura za nelegalno finansiranje kampanje DPS-a.

Vic Dana :)

Kaže muž ženi:
- Draga, kad umrem, želim da me kremiraš.
- A koliko to košta?
- Oko 500 eura.
- Ih, kad se radi o tvom zadovoljstvu, tebi ništa nije skupo!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Povodi - datum: 2018-06-27 NA UCG ZA UPIS KONKURISALA 3.542 MATURANATA, NA PRAVNOM I EKONOMSKOM POPUNJENA KVOTA Na psihologiji i predškolskom 130 ispod crte
Dan - novi portal
Na Fi­lo­zof­skom fa­kul­te­tu Uni­ver­zi­te­ta Cr­ne Go­re, u pr­vom upi­snom ro­ku, kon­ku­ri­sa­lo je 370 ma­tu­ra­na­ta i po­pu­nje­na su mje­sta na pet stu­dij­skih pro­gra­ma, po­tvr­đe­no je „Da­nu” iz te usta­no­ve. Port­pa­rol Fi­lo­zof­skog fa­kul­te­ta Ve­sna Vo­ji­no­vić ka­za­la je da je na pro­gra­mi­ma za fi­lo­zo­fi­ju, isto­ri­ju i ge­o­gra­fi­ju osta­lo 38 slo­bod­nih mje­sta. Iz Rek­to­ra­ta Uni­ver­zi­te­ta Cr­ne Go­re sa­op­šte­no je da su za pr­vu go­di­nu osnov­nih stu­di­ja kon­ku­ri­sa­la ukup­no 3.542 kan­di­da­ta.
– Na pro­gra­mu za pred­škol­sko pri­ja­vi­lo se 118 bru­co­ša – na isto­ri­ji 17, ge­o­gra­fi­ji 22, psi­ho­lo­gi­ji 72, uči­telj­skom 55, pe­da­go­gi­ji 39, fi­lo­zo­fi­ji 17 i so­ci­o­lo­gi­ji 30 kan­di­da­ta. Ima­li smo do­bar od­ziv to­kom pr­vog upi­snog ro­ka, po­seb­no za već tra­di­ci­o­nal­no naj­za­ni­mlji­vi­je pro­gra­me – is­ta­kla je Vo­ji­no­vi­će­va.
Iz Rek­to­ra­ta je sa­op­šte­no da je za upis na Ar­hi­tek­ton­ski fa­kul­tet pri­ja­ve pre­dao 81 kan­di­dat, za Bi­o­teh­nič­ki 110, Eko­nom­ski 477, Elek­tro­teh­nič­ki 408, Fa­kul­tet dram­skih umjet­no­sti 33, Fa­kul­tet li­kov­nih umjet­no­sti 19, Fa­kul­tet po­li­tič­kih na­u­ka 208, Po­mor­ski fa­kul­tet Ko­tor 279, Fa­kul­tet za sport i fi­zič­ko vas­pi­ta­nje 104, Fa­kul­tet za tu­ri­zam i ho­te­li­jer­stvo 124, Fi­lo­lo­ški fa­kul­tet 216, Fi­lo­zof­ski 380, Gra­đe­vin­ski 110, Ma­šin­ski 69, Me­di­cin­ski 331, Me­ta­lur­ško-teh­no­lo­ški 69, Mu­zič­ku aka­de­mi­ju 15, Prav­ni fa­kul­tet 302 i za Pri­rod­no-ma­te­ma­tič­ki fa­kul­tet 207 kan­di­da­ta – na­vo­de u sa­op­šte­nju.
Iz Rek­to­ra­ta na­vo­de da se pri­jem­ni is­pi­ti za fa­kul­te­te i aka­de­mi­je ko­ji ih or­ga­ni­zu­ju, a ko­ji su do­dat­ni uslo­vi za upis, po­la­žu pre­ma ras­po­re­du ko­ji će bi­ti is­tak­nut na ogla­snim ta­bla­ma uni­ver­zi­tet­skih je­di­ni­ca, u pe­ri­o­du od 28. ju­na do 2. ju­la 2018. go­di­ne.
– Upis kan­di­da­ta i iz­da­va­nje uvje­re­nja iz­vr­ši­će se za­ključ­no sa 9. ju­lom 2018. go­di­ne – za­klju­ču­ju sa UCG.
D.B.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"