Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Istraga u kotorskom sudu zbog korupcije * DPS potučen do nogu * Dok su vjerovali Simoviću, upravnik rasprodao preduzeće * Niko neće za direktora * Zadržaće direktnu upravu nad Katalonijom * Manjina * Žrtve čitanja
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 21-05-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Aleksandar Vulin, ministar odbrane Srbije:
NATO bombe ubijaju na odloženo.

Vic Dana :)

Pita Mujo Hasu:
– Zašto ti sjediš na prozoru dok tvoja žena pjeva?!
Haso:
– Da ne pomisle ljudi da je tučem!

Narkoman i gubavac sjede u ćeliji. Čuvaru ispadnu ključevi. Gubavac krene lijevom rukom, otpadne mu. Krene desnom, i ona otpadne. Krene lijevom nogom, otpadne mu. Krene desnom i otpadne mu i ona. Tek čuješ narkomana:
– Batice, pa ti još malo pa si izašao.

Zašto plavuša ne umije da napiše broj 22?
Zato što ne zna koja se dvojka prva piše!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Sport - datum: 2018-05-20 KOŠARKAŠI FENERBAHČEA I REALA VEČERAS (20.30) ODLUČUJU O POBJEDNIKU EVROLIGE
Odlučivaće nijanse
Dan - novi portal
Kuc­nuo je čas da do­bi­je­mo po­bjed­ni­ka Evro­li­ge ove se­zo­ne. U ve­li­kom fi­na­lu u Be­o­gra­du sna­ge će od­mje­ri­ti ak­tu­el­ni šam­pi­on Fe­ner­bah­če i slav­ni Re­al. Tur­ski klub tre­ću go­di­nu uza­stop­no igra u fi­na­lu, što je po­tvr­da ozbilj­no­sti ci­je­log pro­jek­ta.
- To što smo tre­ću go­di­nu uza­stop­no u fi­na­lu go­vo­ri da u klu­bu ima­mo stra­te­gi­ju i ka­da je u pi­ta­nju eki­pa i sam Fe­ner­bah­če. Ima­mo po­moć ko­ja je neo­po­hod­na ako že­li­te re­zul­ta­te, ob­ja­snio je naj­tro­fej­ni­ji evrop­ski tre­ner Želj­ko Ob­ra­do­vić, ko­ji ju­ri 10. ti­tu­lu u ovom tak­mi­če­nju.
Pro­tiv Re­a­la će mu po­sao bi­ti olak­šan, po­što će u Štark Are­ni ve­če­ras do­mi­ni­ra­ti na­vi­ja­či Fe­ner­bah­čea.
- To je ve­li­či­na Fe­ner­bah­čea kao klu­ba, da ima na­vi­ja­če gdje god da igra i do­sta lju­di je do­šlo. Pr­va stvar ko­ju ću re­ći igra­či­ma je: Ne igra­ju na­vi­ja­či, ne­go vi. Bi­će li­je­po, oni će da ra­de svoj po­sao, ali mi mo­ra­mo da ta­ko­đe ura­di­mo naš po­sao.
I po­red sil­nih ti­tu­la Ob­ra­do­vi­ću ne fa­li mo­ti­va­ci­je. Ne sa­mo u fi­na­lu ne­go i ina­če.
- Ta mo­ti­va­ci­ja kre­će od pr­vog tre­nin­ga, jer znam taj pro­ces i znam da je po­treb­no vri­je­me, tre­nin­zi, vi­deo se­si­je... Mo­ra­te pri­ča­ti ako že­li­te da bu­de­te bo­lji. Sve­ga se sje­ćam iz li­ga­škog di­je­la se­zo­ne i ako upo­re­dim ka­kvi smo bi­li ta­da i sa­da, to je dru­ga­či­je. Ako do­đe­te na F4 i ima­te šan­su da igra­te fi­na­le, mo­ti­va­ci­ja je vi­so­ka. Fe­ner­bah­če će igra­ti tre­ću go­di­nu za­re­dom u fi­na­lu, mo­ji pri­ja­te­lji će na­vi­ja­či za me­ne u Be­o­gra­du i to je mo­tiv­ci­ja za me­ne. Bez mo­ti­va­ci­je je ne­mo­gu­će ura­di­ti bi­lo šta. Ako se pro­bu­dim jed­nog ju­tra i shva­tim da je tu ne­što dru­ga­či­je na­ći će­mo se i pri­ča­će­mo pu­no o sve­mu.
On je po­ru­čio da je Re­al ve­o­ma kva­li­tet­na eki­pa i da opa­snost pri­je­ti sa vi­še stra­na.
- Oni ima­ju ve­li­ki kva­li­tet, kom­plet­na su eki­pa i ako se fo­ku­si­ra­te na jed­nu ili dvi­je stva­ri ne­ma­te šan­su. Mo­ra­te da se skon­cen­tri­še­te na sve što igra­ju, a igra­ju na sli­čan na­čin od ka­da je Pa­blo pre­u­zeo tim. Po­ku­ša­ću da pla­ni­ram na­šu igru una­pri­jed i da uti­če­mo na sve de­ta­lje u nji­ho­voj igri. Ako us­pi­je­mo u to­me, on­da će­mo sju­tra bi­ti za­do­volj­ni.
Tre­ner Re­a­la Pa­blo La­so svje­stan je da će Fe­ner­bah­če ima­ti ve­ću po­dr­šku na­vi­ja­ča, ali vje­ru­je da to ne­će bi­ti od­lu­ču­ju­ći fak­tor.
- Ko­li­ko ima ki­lo­me­ta­ra je od Is­tan­bu­la do ov­dje, a ko­li­ko od Ma­dri­da? Te­ži je put, Fe­ner ima na­vi­ja­če uz se­be, nor­mal­no. Na kra­ju će bi­ti pet na pet na te­re­nu. Vo­lje­li bi­smo da ima­mo vi­še na­vi­ja­ča, ali ima­mo mno­go lju­di ko­ji nas po­dr­ža­va­ju, uz nas nas ci­je­le go­di­ne, zna­mo šta da će­mo sju­tra igra­ti u te­škoj at­mos­fe­ri za nas, ali na­vi­kli smo na to.
Po­put ko­le­ge Ob­ra­do­vi­ća i on zna da se pro­tiv Fe­ner­bah­čea u fi­na­lu ne mo­že do­bi­ti ta­ko što će se za­u­sta­vi­ti sa­mo je­dan seg­ment igre ri­va­la.
- Ako raz­mi­šlja­te o ne­ko­li­ko stva­ri u nji­ho­voj igri ubi­će vas sa bo­ka, da ta­ko ka­žem. Ti­mo­vi ni­su ov­dje jer ima­ju do­bar skok ili do­bar šut sa dis­tan­ce. Ne, to su kom­plet­ne eki­pe i za mno­go stva­ri se mo­ra­te pri­pre­mi­ti. Ne bi bi­lo do­volj­no da im odu­zme­mo sa­mo jed­nu vr­li­nu ili kva­li­tet.
I Pa­blo La­so je ra­dio kao po­moć­nik Že­lja­ka Ob­ra­do­vi­ća i ne kri­je da je od nje­ga pu­no na­u­čio.
- Te­ško je iz­dvo­ji­ti sa­mo jed­nu stvar ko­ju sam na­u­čio od Želj­ka. To je bi­lo uče­nje iz da­na u dan, uče­nje stva­ri ko­je na­iz­gled iz­gle­da­ju glu­po, ali na kra­ju ra­de. Od pr­vog da­na ka­da sam sti­gao u Re­al, te dvi­je go­di­ne sam učio sva­ko­dnev­no. Ima­li smo sja­jan tim, ni­smo ima­li sre­će da Želj­ko osta­ne još ma­lo du­že, jer smo mo­gli da na­pra­vi­mo vi­še i osvo­ji­mo vi­še za ne­ko­li­ko go­di­na. Imao sam sre­ću da ra­dim sa njim i ka­da po­gle­da­te una­zad, mno­ge stva­ri ko­je sam na­u­čio ta­da ko­ri­stim kao tre­ner.N.Z.

Bez fa­vo­ri­ta u fi­na­lu

Le­gen­da grč­ke ko­šar­ke Pa­na­jo­tis Ja­na­kis oče­ku­je ne­iz­vje­sno fi­na­le i kao pred­nost Fe­ne­ra is­ti­če tre­ne­ra Ob­ra­do­vi­ća.
- Vi­dje­li smo da je Re­al pun sa­mo­po­u­zda­nja, ve­o­ma je jak na sva­koj po­zi­ci­ji. Na dru­goj stra­ni, Ob­ra­do­vić je je­dan od naj­bo­ljih tre­ne­ra u isto­ri­ji. Vi­dje­će­mo, bi­će to te­žak meč, re­kao je Ja­na­kis za Spor­tklub.
Biv­ši as CSKA Ra­mu­nas Ši­ška­u­skas sma­tra da u fi­na­lu ne­ma fa­vo­ri­ta.
- Šan­se su 50-50. Te­ško je re­ći ko po­bje­đu­je. Mi­slim da će do­bi­ti onaj tim ko­ji pri­ka­že fi­zič­ki ja­ču ko­šar­ku. Na­rav­no, po­treb­no je i da­va­ti po­e­ne... Bi­će te­ško.

Za 3. mje­sto
Žal­gi­ris – CSKA (17.00)
Fi­na­le
Fe­ner­bah­če – Re­al (20.30)

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"