Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Istraga u kotorskom sudu zbog korupcije * DPS potučen do nogu * Dok su vjerovali Simoviću, upravnik rasprodao preduzeće * Niko neće za direktora * Zadržaće direktnu upravu nad Katalonijom * Manjina * Žrtve čitanja
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 21-05-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Aleksandar Vulin, ministar odbrane Srbije:
NATO bombe ubijaju na odloženo.

Vic Dana :)

Pita Mujo Hasu:
– Zašto ti sjediš na prozoru dok tvoja žena pjeva?!
Haso:
– Da ne pomisle ljudi da je tučem!

Narkoman i gubavac sjede u ćeliji. Čuvaru ispadnu ključevi. Gubavac krene lijevom rukom, otpadne mu. Krene desnom, i ona otpadne. Krene lijevom nogom, otpadne mu. Krene desnom i otpadne mu i ona. Tek čuješ narkomana:
– Batice, pa ti još malo pa si izašao.

Zašto plavuša ne umije da napiše broj 22?
Zato što ne zna koja se dvojka prva piše!







Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni - datum: 2018-05-20 HERCEGNOVSKI VODOVOD KRENUO U ZAHTJEVNE RADOVE ALI I SIMPATIČNU KAMPANJU
Radovi na sanaciji rezerovara Kanli Kula Sedmično otklanjaju po 40 kvarova Kampanja za kanalizaciju se odnosi na skretanja pažnje stanovništvu i turistima na to šta ne smije ili ne treba da bude bačeno u kanalizaciju, ni u toaletnu šolju, ni u šaht.  Idejni tvorac kampanje je Antonije Pušić, alijas Rambo Amadeus, dizajn i likovna obrada crteža je rad akademskog slikara Darka Vlaovića
Dan - novi portal
HERCEG NOVI - Pred­u­ze­će „Vo­do­vod i ka­na­li­za­ci­ja“ Her­ceg No­vi se ni­zom ak­tiv­no­sti pri­pre­ma se za ula­zak u pu­nu tu­ri­stič­ku se­zo­nu. Timovi rade na sa­na­ci­ji kva­ro­va, ure­đe­njem re­zer­vo­a­r­skih pro­sto­ra, po­seb­no ogra­đi­va­njem i ure­đe­njem re­zer­vo­a­ra „Kan­li ku­la“, pri­pre­mom za sa­na­ci­ju i is­pi­ra­nje re­zer­vo­a­ra „Banj­ski 1”, i edu­ka­tiv­nom kam­pa­njom za očuvanje ka­na­li­za­cione mreže.
– U sa­ni­ra­nje kva­ro­va na vo­do­vod­noj mre­ži an­ga­žo­va­na su če­ti­ri ti­ma vo­do­in­sta­la­te­ra. U pro­te­klom mje­se­cu ot­klo­nje­na su 142 kva­ra. Sed­mič­ni uči­nak je 40 kva­ro­va u pro­sje­ku. Po­da­ci o kva­ro­vi­ma se re­dov­no ažu­ri­ra­ju u ba­zu po­da­ta­ka pred­u­ze­ća sa kraj­njem is­ho­dom o upo­zna­va­nju sa rad­nom di­na­mi­kom ali i vri­jed­no­sti­ma iz­vr­še­nih ra­do­va. Od 1. ju­na bi­će uve­den dvo­smjen­sko rad­no vri­je­me za ope­ra­tiv­ce za ot­kla­nja­nje kva­ro­va na mre­ži.
Na sli­čan na­čin že­lje­li bi da funk­ci­o­ni­še i sek­tor ka­na­li­za­ci­je, ali to ne­će bi­ti la­ko da se re­a­li­zu­je zbog akut­nog pro­ble­ma sa ne­do­stat­kom rad­ne sna­ge. Po­ve­ćan je i obim po­sla zbog ra­do­va na či­šće­nju re­šet­ki pump­nih sta­ni­ca i dje­lo­va ko­lek­to­ra ko­ji je sta­vljen u funk­ci­ju ili to tek tre­ba da bu­de, sa pri­ključ­nim objek­ti­ma ili se­kun­dar­nom mre­žom - sa­op­šte­no je iz hercegnovskog preduzeća Vo­do­vod i ka­na­li­za­ci­ja.
Sa­ni­ra­nje sta­rog banj­skog re­zer­vo­a­ra, ka­ko na­vo­de, bi­će vje­ro­vat­no, od­ra­đe­no na­kon pra­zni­ka. Gra­đa­ni to ne­će pri­mije­ti­ti u po­gle­du pre­ki­da snab­di­je­va­nja vo­dom. U pred­u­ze­ću se na­da­ju da će na ovaj na­čin us­pje­ti da „vra­te“ u si­stem do 0,5 l/s vo­de ko­ja se ra­ču­na­la u tzv. neo­bra­ču­na­tu ko­li­či­nu i pri­pi­si­va­la gu­bi­ci­ma.
Ta­ko­đe su ne­dav­no sa­ni­ra­li i kva­ro­ve na di­je­lu cje­vo­vo­da na Lu­šti­ci, (ko­ji je dav­no do­ve­den iz prav­ca Kum­bo­ra).
– Kam­pa­nja za ka­na­li­za­ci­ju je dio ozbilj­nog edu­ka­tiv­nog pro­gra­ma u ci­lju skre­ta­nja pa­žnje sta­nov­ni­štvu i tu­ri­sti­ma na to šta ne smi­je ili ne tre­ba da bu­de ba­če­no u ka­na­li­za­ci­ju, ni u to­a­let­nu šo­lju, ni u šaht. Smi­sao kam­pa­nje je plod raz­mi­šlja­nja i po­tre­ba na­stao u vo­do­vod­nom pred­u­ze­ću. Idej­ni tvo­rac kam­pa­nje je An­to­ni­je Pu­šić, ali­jas Ram­bo Ama­de­us, di­zajn i li­kov­na ob­ra­da cr­te­ža je rad aka­dem­skog sli­kara Dar­ka Vla­o­vića. Kam­pa­nja će ima­ti svo­ju ši­ro­ku afir­ma­ci­ju pu­tem me­di­ja i re­klam­nog ma­te­ri­ja­la, a po pra­zni­ci­ma će bi­ti upri­li­če­na kon­fe­ren­ci­ja za štam­pu - po­ru­ču­ju iz her­ceg­nov­skog Vo­do­vo­da i naglašavaju da je u MZ To­pla odr­žan sa­sta­nak Teh­nič­ke slu­žbe Vodovoda i Slu­žbe za­šti­te i spa­sa­va­nja sa pred­stav­ni­ci­ma skup­šti­na sta­na­ra stam­be­nih zgra­da To­pla 2, To­pla 3 a u ve­zi pro­ble­ma sa ne­do­volj­nim ili pre­ve­li­kim pri­ti­sci­ma u mre­ži, ili pak, u ne­do­stat­ku hi­drantske mre­že ili cri­je­va za slu­čaj ga­še­nja po­ža­ra.K.M.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

 



 

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"