Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Istraga u kotorskom sudu zbog korupcije * DPS potučen do nogu * Dok su vjerovali Simoviću, upravnik rasprodao preduzeće * Niko neće za direktora * Zadržaće direktnu upravu nad Katalonijom * Manjina * Žrtve čitanja
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 21-05-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Aleksandar Vulin, ministar odbrane Srbije:
NATO bombe ubijaju na odloženo.

Vic Dana :)

Pita Mujo Hasu:
– Zašto ti sjediš na prozoru dok tvoja žena pjeva?!
Haso:
– Da ne pomisle ljudi da je tučem!

Narkoman i gubavac sjede u ćeliji. Čuvaru ispadnu ključevi. Gubavac krene lijevom rukom, otpadne mu. Krene desnom, i ona otpadne. Krene lijevom nogom, otpadne mu. Krene desnom i otpadne mu i ona. Tek čuješ narkomana:
– Batice, pa ti još malo pa si izašao.

Zašto plavuša ne umije da napiše broj 22?
Zato što ne zna koja se dvojka prva piše!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika - datum: 2018-05-20 NAKON IZLASKA IZ ZATVORA SMIJENJENI ŠEF SAJ-A NIJE RASPOREĐEN NA NOVU DUŽNOST
Lješković neformalni komandant Pošto su prestali razlozi za mirovanje prava i obaveza iz rada i po osnovu rada imenovanog, Služba za ljudske resurse i kadrovske poslove je tražila od direktora Uprave policije da Radosava Lješkovića predloži za raspored na radno mjesto koje odgovara njegovom nivou kvalifikacije obrazovanja i za koje ispunjava druge uslove, saopšteno je za Dan“ iz MUP- a
Dan - novi portal
Smijenjeni šef Specijalne antiterorističke jedinice Radosav Lješković nakon izlaska iz spuškog zatvora nije raspoređen na novo radno mjesto. On je u četvrtak, u policijskom kampu na Zlatici, prisustvovao vježbi sajovaca izvedenoj u susret 21. maju – Danu nezavisnosti, koju je nadgledao iako više nije komandant te jedinice.
Iz Ministarstva unu­tr­a­šnjih poslova za „Dan” je potvrđeno da Lješković nije dobio novu funkciju u tom organu.
– Aktom direktora Uprave policije Službi za ljudske i kadrovske resurse MUP-a dostavljen je Otpusni list za Radosava Lješkovića, izdat od Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, na dalju nadležnost. Kako su samim tim prestali razlozi za mirovanje prava i obaveza iz rada i po osnovu rada imenovanog, Služba za ljudske resurse i kadrovske poslove je tražila od direktora Uprave policije da Radosava Lješkovića predloži za raspored na radno mjesto koje odgovara njegovom nivou kvalifikacije obrazovanja i za koje ispunjava druge uslove, a predlog za angažovanje Službi još nije stigao – saopšteno je iz Tima za odnose s javnošću MUP-a.
Komandovanje Specijalnom antiterorističkom jedinicom nakon Lješkovića preuzeo je Mirko Banović, koji je i dalje vršilac dužnosti komandanta SAJ-a.
Lješković je odlukom Osnovnog suda u Podgorici osuđen na pet mjeseci zatvora zbog prikrivanja imena batinaša koji su prebili građane nakon protesta DF-a u Podgorici u oktobru 2015. godine. U spuškom zatvoru proveo je svega nekoliko dana, a ostatak robije „odslužio” je u bolnici u Brezoviku.
Na uslovni otpust izašao je 21. februara. Kako je osuđen na kaznu zatvora manju od pola godine, shodno zakonskim propisima, omogućeno mu je da se vrati u službu.
U postupku koji je vođen pred Osnovnim sudom u Podgorici oglašen je krivim zbog kri­vič­nog dje­la po­moć uči­ni­o­cu po­sli­je iz­vr­še­nog kri­vič­nog dje­la. Lješković je iz­dr­ža­va­nje ka­zne za­tvo­ra u Za­tvo­ru za krat­ke ka­zne započeo 21. septembra prošle go­di­ne. Već 1. januara ot­pu­šten je sa iz­dr­ža­va­nja ka­zne za­tvo­ra po osno­vu rje­še­nja o uslov­nom ot­pu­stu do­ni­je­tog od stra­ne nad­le­žnog su­da, shod­no od­red­ba­ma Za­ko­na o iz­vr­še­nju ka­zni za­tvo­ra, nov­ča­ne ka­zne i mje­ra bez­bjed­no­sti. Uslov­ni ot­pust trajao mu je do 21. februara.
Lje­ško­vić je od­lu­kom su­di­je Osnov­nog su­da u Pod­go­ri­ci Želj­ke Jo­vo­vić ogla­šen kri­vim jer je po­mo­gao ba­ti­na­ši­ma iz SAJ-a da osta­nu ne­i­den­ti­fi­ko­va­ni na­kon pre­bi­ja­nja gra­đa­na na pro­te­sti­ma u Pod­go­ri­ci. Su­spen­do­va­ni ko­man­dant SAJ-a mo­gao je bi­ti osu­đen na ka­znu za­tvo­ra od tri mje­se­ca do pet go­di­na.
Pre­ma ocje­ni su­da, od­bra­na okri­vlje­nog je neo­bjek­tiv­na, sra­ču­na­ta i kon­tra­dik­tor­na.
– Ne pred­u­zi­ma­ju­ći rad­nje ko­je je bio du­žan da oba­vi, Lje­ško­vić je sa­krio ime­na slu­žbe­ni­ka SAJ-a ko­ji su na tri lo­ka­ci­je pre­tu­kli gra­đa­ne Mi­lo­ra­da Mi­ja Mar­ti­no­vi­ća, An­dri­ju Ra­či­ća, Mar­ka Ra­ko­če­vi­ća, Dar­ka Šće­pa­no­vi­ća, Bra­ni­mi­ra Vuk­če­vi­ća i Mom­či­la Ba­ra­ni­na – na­vo­di se u obra­zlo­že­nju pre­su­de.
Su­di­ja Jo­vo­vić je u obra­zlo­že­nju pre­su­de na­ve­la da je za sud ne­pri­hva­tlji­va Lje­ško­vi­će­va tvrd­nja da ni­je pri­krio ime­na slu­žbe­ni­ka ko­ji su pri­mi­je­ni­li ne­za­ko­ni­tu si­lu pre­ma gra­đa­ni­ma i da je iz me­di­ja sa­znao da je pre­tu­čen Mi­lo­rad Mi­jo Mar­ti­no­vić. Pod­sje­ti­la je da su o ovom do­ga­đa­ju svi me­di­ji iz­vje­šta­va­li, ali i da je Lje­ško­vić kao ko­man­dant bio du­žan da se oba­vi­je­sti o ak­tiv­no­sti­ma je­di­ni­ce na či­jem če­lu se na­la­zi.
M.V.P.

Svjesno prekršio propise

Tu­ži­la­štvo je za­klju­či­lo da je Lje­ško­vić sa­či­nio za­jed­nič­ki iz­vje­štaj o upo­tre­bi sred­sta­va pri­nu­de sa još 54 pri­pad­ni­ka te je­di­ni­ce na­kon pro­te­sta De­mo­krat­skog fron­ta 24. ok­to­bra 2015. go­di­ne, i ta­ko svje­sno pre­kr­šio pro­pi­se i od jav­no­sti sa­krio pri­pad­ni­ke SAJ-a ko­ji su mu­či­li i zlo­sta­vlja­li gra­đa­ne na­kon raz­bi­ja­nja de­mon­stra­ci­ja.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"