Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Raznesen dinamitom u obračunu klanova * Najviše povjerenja u SPC, u Vladu sve manje * Država dužna 2,76 milijardi * Od penzionera uzeli 5,8 miliona * Raznesen dinamitom u obračunu klanova * Sarkoziju će da sude * „Brodolomci” ljetnji hit u najavi
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 30-03-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Milika Čeko Dačević, svjedok u slučaju ̶:
- Po zanimanju sam četnik.

Vic Dana :)

Pita učiteljica Pericu:
- Perice kako ćemo znati da je mrkva dobra za vid?
- Pa jeste li ikad vidjeli zeca sa naočarima.
Ispred fakulteta stoji Mujo i drži tele na povocu. Dolazi policajac...
- Molim vas gospodine, ovdje ne smijete držati tele, usred grada smo...
- Ma nije to tele.
- Kako nije, nisam valjda slijep.
- Ma gospon policajac, ovo je mito, a tele je gore na ispitu.
Došao Mujo u kafić i sjeo za šank. Uskoro on, konobar i još par gostiju pričaju o tome što su njihovi očevi.
Mujo kaže:
- Moj otac je bio mađioničar
Konobar odgovori:
- Vadio zečeve iz šešira?
Mujo kaže:
- Ne, pilao je ljude.
- Pilao je ljude?
- Da. Zato imam jednog polubrata i dvije polusestre.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Vijest dana - datum: 2018-03-27 VIŠI SUD PROVJERAVA OPTUŽNICU PROTIV BIVŠEG DRŽAVNOG TUŽIOCA NOVAKA RAŽNATOVIĆA I INSPEKTORA ŽELJKA ŠĆEPANOVIĆA
Ražnatović Starac ubijen, zločin zataškan Novaku Ražnatoviću se na teret stavlja da je sa umišljajem izvršio krivično djelo podstrekavanje na teško ubistvo, a Šćepanoviću teško ubistvo putem pomaganja
Dan - novi portal
U pod­go­rič­kom Vi­šem su­du da­nas će bi­ti odr­ža­no ro­či­šte za kon­tro­lu op­tu­žni­ce pro­tiv biv­šeg dr­žav­nog tu­ži­o­ca No­va­ka Ra­žna­to­vi­ća zbog sum­nje da je sa umi­šlja­jem pod­stre­ka­vao ne­po­zna­tu oso­bu da ubi­je osam­de­se­to­go­di­šnjeg Bran­ka Ra­du­no­vi­ća u pro­sto­ri­ja­ma Auto-re­mon­ta „Osma­na­gić“.
Ra­žna­to­vić se te­re­ti da je 19. ma­ja 2011. go­di­ne, u Pod­go­ri­ci, sa umi­šlja­jem pod­stre­kao to li­ce da iz­vr­ši ubi­stvo i na­re­dio mu da oko 9.30 uđe u kan­ce­la­ri­je iz­vr­šnog di­rek­to­ra i da za vri­je­me pa­u­ze, dok je Ra­du­no­vić bio sam u kan­ce­la­ri­ji, is­ko­ri­sti mo­me­nat i za­da mu vi­še smr­to­no­snih uda­ra­ca u pred­je­lu gla­ve.
Mo­tiv ubi­stva, ka­ko pi­še u ne­po­tvr­đe­noj op­tu­žni­ci, bio je da se spri­je­či da brat op­tu­že­nog Mi­lu­tin Ra­žna­to­vić, ko­ji je bio su­vla­snik ovog pro­sto­ra, vra­ti dug po­koj­nom Ra­du­no­vi­ću u iz­no­su od pre­ko 60.000 eura.
Biv­ši in­spek­tor za krv­ne de­lik­te Želj­ko Šće­pa­no­vić sum­nji­či se da je istog da­na ob­ma­nuo is­tra­žnog su­di­ju Mi­ro­sla­va Ba­šo­vi­ća da ne do­la­zi u ha­lu Auto-re­mon­ta „Osma­na­gić” ra­di uvi­đa­ja ka­ko bi ga one­mo­gu­ćio da ot­kri­je ubi­stvo i vi­di u ka­kvom je po­lo­ža­ju pro­na­đe­no Ra­du­no­vi­će­vo ti­je­lo. Ka­ko se na­vo­di u op­tu­žni­ci, istom pri­li­kom je spri­je­čio i da se ura­di sud­sko-me­di­cin­ska ob­duk­ci­ja ti­je­la ko­ju je eki­pa Hit­ne po­mo­ći tra­ži­la u svom iz­vje­šta­ju.
No­va­ku Ra­žna­to­vi­ću se na te­ret sta­vlja da je sa umi­šlja­jem iz­vr­šio kri­vič­no dje­lo pod­stre­ka­va­nje na te­ško ubi­stvo iz čl. 144 stav 1 tač­ka 4 a u ve­zi sa čla­nom 24 KZCG, a Šće­pa­no­vi­ću te­ško ubi­stvo pu­tem po­ma­ga­nja shod­no čl. 25 KZCG, a u ve­zi sa čla­nom iz 144,stav 1 tač­ka 4 KZCG.
Ova is­tra­ga po­kre­nu­ta je na­kon če­ti­ri i po go­di­ne, a iz VDT-a smo ne­zva­nič­no sa­zna­li da je sa­slu­šan ve­ći broj svje­do­ka ra­di utvr­đi­va­nja tač­nog uzro­ka Ra­du­no­vi­će­ve smr­ti, ko­ji ni­je od­mah utvr­đen jer is­tra­žni su­di­ja Mi­ro­slav Ba­šo­vić, ko­ji je vo­dio po­stu­pak, ni­je na­lo­žio ob­duk­ci­ju ti­je­la jer je bio ob­ma­nut, ta­ko da je slu­čaj prak­tič­no za­tvo­ren uz obra­zlo­že­nje da je Ra­du­no­vić naj­vje­ro­vat­ni­je pre­mi­nuo pri­rod­nom smr­ću.
Me­đu­tim, Ra­du­no­vi­će­va po­ro­di­ca je ne­ko­li­ko go­di­na ka­sni­je pod­ni­je­la kri­vič­nu pri­ja­vu zbog sum­nji da je on ubi­jen, na­vo­de­ći da je mo­tiv nje­go­ve li­kvi­da­ci­je no­vac ko­ji mu je du­go­vao Mi­lu­tin Ra­žna­to­vić, ko­ji je ina­če ra­dio u Auto-re­mon­tu „Osma­na­gić”. Na­kon to­ga je slu­čaj po­no­vo otvo­ren.
Me­đu­tim, Ra­du­no­vi­će­va po­ro­di­ca, ne­za­do­volj­na is­tra­gom, an­ga­žo­va­la je pa­to­lo­ga i tom pri­li­kom su sa­či­nje­ne i sli­ke po­vre­da na gla­vi ko­je, ka­ko tvr­de, ja­sno uka­zu­ju na či­nje­ni­cu da po­sto­je dvi­je odvo­je­ne po­vre­de – jed­na iz­nad de­snog uha, a dru­ga na po­tilj­ku, i da obje ni­je­su mo­gle na­sta­ti sa­mo usled pa­da.
U kri­vič­noj pri­ja­vi se na­vo­di da je po­ro­di­ca Ra­du­no­vić upo­zna­ta da je po­koj­ni­ku pri­je­će­no smr­ću vi­še pu­ta zbog nov­ca ko­ji je u ne­ko­li­ko na­vra­ta po­zajm­lji­vao Ra­žna­to­vi­ću u ukup­nom iz­no­su od pre­ko 60.000 eura, za šta po­sje­du­ju i pri­zna­ni­ce.
Ka­ko se na­vo­di u pri­ja­vi, Ra­žna­to­vić je vi­še pu­ta de­man­to­vao da je ikad po­zaj­mio no­vac od Ra­du­no­vi­ća, ali je na­kon po­kre­ta­nja po­stup­ka ra­di na­pla­te po­tra­ži­va­nja po na­ve­de­nim pri­zna­ni­ca­ma, ko­ji je po­kre­nu­la po­ro­di­ca pre­mi­nu­log, ipak pri­znao da je uzi­mao no­vac od nje­ga za po­tre­be fir­me ko­ju je imao.
M.D.


Lje­kar is­klju­čio sr­ča­ni udar i na­lo­žio ob­duk­ci­ju

U spi­su pred­me­ta po­sto­ji i iz­ja­va lje­ka­ra Hit­ne me­di­cin­ske po­mo­ći, ko­ju je pot­pi­sao dr Sa­ša Usko­ko­vić, u ko­joj ja­sno pi­še da je 9.5 2011. go­di­ne kao de­žur­ni lje­kar na po­ziv dis­pe­če­ra do­šao u ha­lu Auto- re­mon­ta „Osma­na­gić” ra­di kon­sta­to­va­nja smr­ti i da je tom pri­li­kom za­klju­čio da je uzr­ok smr­ti ne­po­znat, zbog če­ga je za­tra­žio sud­sko-me­di­cin­sku ob­duk­ci­ju, ko­ja je tek mno­go ka­sni­je ura­đe­na, i to na in­si­sti­ra­nje po­ro­di­ce.
– Na­vo­di da sam re­kao da se ra­di o sr­ča­nom uda­ru su ne­i­sti­ni­ti jer sam sud­sko-me­di­cin­sku ob­duk­ci­ju tra­žio upra­vo zbog ne­po­zna­tog uzro­ka smr­ti – pi­še u iz­ja­vi dr Usko­ko­vi­ća.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"