Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Raznesen dinamitom u obračunu klanova * Najviše povjerenja u SPC, u Vladu sve manje * Država dužna 2,76 milijardi * Od penzionera uzeli 5,8 miliona * Raznesen dinamitom u obračunu klanova * Sarkoziju će da sude * „Brodolomci” ljetnji hit u najavi
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 30-03-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Milika Čeko Dačević, svjedok u slučaju ̶:
- Po zanimanju sam četnik.

Vic Dana :)

Pita učiteljica Pericu:
- Perice kako ćemo znati da je mrkva dobra za vid?
- Pa jeste li ikad vidjeli zeca sa naočarima.
Ispred fakulteta stoji Mujo i drži tele na povocu. Dolazi policajac...
- Molim vas gospodine, ovdje ne smijete držati tele, usred grada smo...
- Ma nije to tele.
- Kako nije, nisam valjda slijep.
- Ma gospon policajac, ovo je mito, a tele je gore na ispitu.
Došao Mujo u kafić i sjeo za šank. Uskoro on, konobar i još par gostiju pričaju o tome što su njihovi očevi.
Mujo kaže:
- Moj otac je bio mađioničar
Konobar odgovori:
- Vadio zečeve iz šešira?
Mujo kaže:
- Ne, pilao je ljude.
- Pilao je ljude?
- Da. Zato imam jednog polubrata i dvije polusestre.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Vijest dana - datum: 2018-03-23 UPRAVA KOMPANIJE DRAGANA BRKOVIĆA UKLJUČILA SE U IZBORNU KAMPANJU DPS-A
Dragan Brković Zaposlene pritiskali da potpišu za Mila Pljevljaci Rajko Dragaš i Željko Mrdak, u ime uprave kompanije „Vektra Jakić”, čiji je vlasnik Brković, od zaposlenih tražili da dođu u prostorije opštinskog odbora i mjesnih odbora DPS-a i potpišu podršku za Đukanovićevu kandidaturu da bi im ugovor o radu bio produžen Dragaš i Mrdak tvrde da ne vrše pritisak na zaposlene
Dan - novi portal
Na za­po­sle­ne u kom­pa­ni­ji „Vek­tra Ja­kić” vr­ši se pri­ti­sak da da­ju pot­pi­se po­dr­ške za kan­di­da­tu­ru li­de­ra DPS-a Mi­la Đu­ka­no­vi­ća za pred­sjed­ni­ka dr­ža­ve, tvr­de rad­ni­ci tog plje­valj­skog pred­u­ze­ća.
Ka­ko su ka­za­li za „Dan”, pri­ti­sak na njih vr­še pred­stav­ni­ci upra­ve te kom­pa­ni­je Raj­ko Dra­gaš i Želj­ko Mr­dak, a od za­po­sle­nih je tra­že­no da do­đu u pro­sto­ri­je op­štin­skog od­bo­ra i mje­snih od­bo­ra DPS-a i pot­pi­šu po­dr­šku za Đu­ka­no­vi­će­vu kan­di­da­tu­ru da bi im ugo­vor o ra­du bio pro­du­žen.
Dra­gaš i Mr­dak si­noć su za „Dan” ka­za­li da se ra­di o ne­tač­nim op­tu­žba­ma i da oni ne vr­še pri­ti­sak na za­po­sle­ne.
Me­đu­tim, rad­ni­ci, ko­ji su zbog stra­ha od ot­pu­šta­nja in­si­sti­ra­li na ano­nim­no­sti, tvr­de da su pri­ti­sci po­če­li u su­sret po­sje­ti pot­pred­sjed­ni­ka Vla­de Mi­lu­ti­na Si­mo­vi­ća (DPS), ko­ji je ju­če po­sje­tio fir­mu „Vek­tra Ja­kić”.
Na pri­ti­ske je ju­če upo­zo­ri­la i De­mo­krat­ska Cr­na Go­ra, či­ji je plje­valj­ski od­bor u sa­op­šte­nju za me­di­je uka­zao da se od za­po­sle­nih tra­ži da pot­pi­šu po­dr­šku kan­di­da­tu­ri Mi­la Đu­ka­no­vi­ća.
– Ne­ko­li­ko de­se­ti­na gra­đa­na Plje­va­lja obra­ti­lo se OO De­mo­krat­ske Cr­ne Go­re Plje­vlja zah­ti­je­va­ju­ći re­ak­ci­ju zbog po­li­tič­kih pri­ti­sa­ka ko­ji­ma su iz­lo­že­ni od stra­ne po­slo­da­va­ca i pret­po­sta­vlje­nih. Na­i­me, rad­ni­ci „Vek­tre Ja­kić”, kao i za­po­sle­ni u ne­kim dru­gim fir­ma­ma i pred­u­ze­ći­ma u gra­du, su­o­ča­va­ju se sa pri­ti­sci­ma po­slo­da­va­ca u smi­slu da­va­nja pot­pi­sa za pred­sjed­nič­ku kan­di­da­tu­ru Mi­la Đu­ka­no­vi­ća – na­vo­di se u sa­op­šte­nju plje­valj­skog od­bo­ra De­mo­krat­ske Cr­ne Go­re.
Iz te stran­ke su oštro osu­di­li po­na­ša­nje vla­sni­ka fir­me Dra­ga­na Br­ko­vi­ća, ko­ji je ina­če pri­ja­telj pred­sjed­nič­kog kan­di­da­ta DPS-a.
– Ovim pu­tem oštro osu­đu­je­mo po­stu­pa­nje Dra­ga­na Br­ko­vi­ća, ko­ji, umje­sto da is­pla­ti šest za­ra­da ko­je du­gu­je za­po­sle­nim rad­ni­ci­ma, pri­vo­di rad­ni­ke u kan­ce­la­ri­ju i pri­mo­ra­va ih da sta­ve pot­pis kao znak po­dr­ške Mi­lu Đu­ka­no­vi­ću. Zar je Br­ko­vić, ko­ji je ur­ni­sao plje­valj­ske šu­me, do­bio kon­ce­si­je u Plje­vlji­ma da osni­va par­tij­sku će­li­ju DPS-a pod ime­nom „Vek­tra Ja­kić” – pi­ta­ju plje­valj­ske De­mo­kra­te.
Oni su za­tra­ži­li hit­nu re­ak­ci­ju nad­le­žnih dr­žav­nih or­ga­na zbog po­li­tič­kih pri­ti­sa­ka na za­po­sle­ne u „Vek­tri Ja­kić”.
– Po­zi­va­mo nad­le­žne or­ga­ne, tu­ži­o­ca i In­spek­ci­ju ra­da, da za­šti­te za­po­sle­ne u Plje­vlji­ma od po­li­tič­kog pro­go­na i pri­ti­ska ko­jem su iz­lo­že­ni – sa­op­šti­le su De­mo­kra­te.
In­te­re­sant­no je da su na­vo­di o pri­ti­sci­ma sa­op­šte­ni uoči ju­če­ra­šnje po­sje­te pot­pred­sjed­ni­ka Vla­de i mi­ni­stra po­ljo­pri­vre­de i ru­ral­nog raz­vo­ja Mi­lu­ti­na Si­mo­vi­ća „Vek­tri Ja­kić” i nje­go­vog sa­stan­ka sa vla­sni­kom kom­pa­ni­je Dra­ga­nom Br­ko­vi­ćem.
Raj­ko Dra­gaš je za „Dan” re­kao da on ni­je iz­vr­šni di­rek­tor fir­me i da ne­ma ni­ka­kve ve­ze sa pri­ti­sci­ma na za­po­sle­ne.
– To ap­so­lut­no ni­je tač­no. Ja ni­je­sam vr­šio pri­ti­sak ni na ko­ga. Ni­je­sam po­li­tič­ki ak­ti­van i ne­mam ni­ka­kve ve­ze sa po­li­tič­kim par­ti­ja­ma, ta­ko da za­i­sta ne znam oda­kle ta pri­ča i ne že­lim da me bi­lo ko do­vo­di u ve­zu sa ta­kvim stva­ri­ma – ka­zao je Dra­gaš.
Ogla­sio se i Želj­ko Mr­dak, tvr­de­ći da ni­je­su tač­ni na­vo­di da je vr­šio pri­ti­sak na za­po­sle­ne da pot­pi­šu po­dr­šku za Đu­ka­no­vi­ća. Mr­dak je po­tvr­dio da je ak­ti­van u DPS-u, ali tvr­di da ni­je tač­no da je vr­šio pri­ti­sak na bi­lo ko­ga.
– Ra­di se o ne­i­sti­ni­tim op­tu­žba­ma – ka­zao je Mr­dak.
M.V.–B.Je.

Bru­tal­no kr­še za­ko­ne

Iz De­mo­krat­ske Cr­ne Go­re su po­ru­či­li da ni­ko ne smi­je bi­ti dis­kri­mi­ni­san zbog po­li­tič­kog sta­va i opre­dje­lje­nja.
– Upo­zo­ra­va­mo ru­ko­vod­stvo „Vek­tre Ja­kić”, ko­je isto­vre­me­no ga­zi Za­kon o ra­du i Ustav Cr­ne Go­re, da ni­jed­nom rad­ni­ku ne smi­ju bi­ti us­kra­će­na pra­va iz rad­nih od­no­sa zbog dru­ga­či­jeg po­li­tič­kog opre­dje­lje­nja i mi­šlje­nja – sa­op­šti­le su De­mo­kra­te.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"