Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Sveta i Miloša ne traže ni poslije godinu i po * Filip pogazio ono što je obećao * Bošnjaci nijesu moneta za potkusurivanje * Petorica osumnjičeni za pomaganje džihadistima * Kosim trotoarima mažu oči da brinu o OSI * Sveta i Miloša ne traže ni poslije godinu i po * Kako se prave punđe
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 18-03-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Milorad Martinović, žrtva policijske torture:
- Tužilaštvo je trebalo da pozove komandira i direktora policije i primora ih da odaju zvjeri koje su učestvovale u mom prebijanju. Umjesto toga, oni kao i svi u državi, poštuju mafijaški zakon omerta i ćute.

Vic Dana :)

Šta radi medvjed kad sretne Čak Norisa?
Legne i pravi se mrtav.
Šta je Čak Noris slušao sedamdesetih?
- Devedesete!

Došao Perica kući iz škole i pita ga mama:
- Je li sine, jel ti koji predmet bio posebno težak?
- Da klupa, pala mi je na nogu!

Mladi bračni par ne priča već tri dana.
Četvrti dan žena nađe na stolu papir na kojem piše:
- Probudi me sjutra u sedam sati, tvoj muž.
Sjutra muž se probudi u pola deset i vidi papir na kojem piše:
- Probudi se sedam je sati, tvoja žena.

Ulazi Ciga u kuću, i na sto stavlja ponosno novi telefon, pa ga žena upita:
• Jel’ ti to novi telefon?
• Jašta, novi Ajfon!
• Auu... pa kol’ko s’ ga platijo?
• Ništa, osvojio ga na trci...
• Kakvoj trci, ko je trč’o?
Ciga će:
• Vlasnik Ajfona, pandur i ja!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Vijest dana - datum: 2018-03-16 VLADAJUĆA STRANKA ODREDILA PREDSTAVNIKA NA PREDSJEDNIČKIM IZBORIMA
Đukanović sa partijskim saradnicima Milo kandidat DPS-a Đukanovićeva kandidatura za izbore 15. aprila trebalo bi da bude ozvaničena na sjednici glavnog odbora naredne sedmice
Dan - novi portal
Li­der De­mo­krat­ske par­ti­je so­ci­ja­li­sta (DPS) Mi­lo Đu­ka­no­vić bi­će kan­di­dat te par­ti­je za pred­sjed­ni­ka dr­ža­ve, pre­ni­je­li su si­noć por­tal RTCG i FOS, po­zi­va­ju­ći se na ne­zva­nič­ne in­for­ma­ci­je iz te stran­ke. Đu­ka­no­vi­će­va kan­di­da­tu­ra za iz­bo­re 15. apri­la tre­ba­lo bi da bu­de ozva­ni­če­na na sjed­ni­ci glav­nog od­bo­ra na­red­ne sed­mi­ce.
Funk­ci­o­ner De­mo­krat­ske par­ti­je so­ci­ja­li­sta Mi­lu­tin Si­mo­vić re­kao je ra­ni­je ju­če da se DPS od­go­vor­no od­no­si pre­ma iz­bo­ru svog pred­sjed­nič­kog kan­di­da­ta, vo­de­ći ra­ču­na o in­te­re­si­ma dru­štva i dr­ža­ve Cr­ne Go­re.
– Ne bih go­vo­rio o da­tu­mu i ho­će li sjed­ni­ca pred­sjed­ni­štva bi­ti odr­ža­na ve­če­ras, sju­tra, prek­sju­tra – ka­zao je Si­mo­vić no­vi­na­ri­ma.
Pre­ma nje­go­vim ri­je­či­ma, na tu te­mu od­go­vor­no pred­sjed­ni­štvo DPS-a raz­go­va­ra na od­go­vo­ran na­čin.
– Si­gu­ran sam da će­mo za­jed­no za­klju­či­ti da iz ta­kvog od­go­vor­nog raz­go­vo­ra mo­že da usli­je­di sa­mo od­go­vo­ran od­go­vor u od­no­su na za­da­tu te­mu, ka­ko bi od­go­vo­rio u od­no­su na ono što su su­štin­ske po­tre­be cr­no­gor­skog dru­štva, da­kle – ne DPS-a, ne­go dr­ža­ve Cr­ne Go­re – na­veo je Si­mo­vić.
On je is­ta­kao da ne mo­že a da ne pri­mi­je­ti ka­kav je ste­pen od­go­vor­no­sti na dru­gom po­li­tič­kom po­lu Cr­ne Go­re.
– Vi­di­te ko­li­ko je tu neo­d­go­vor­no­sti u ovom prav­nom di­je­lu si­ste­ma, mi­slim na broj­ne fal­si­fi­ko­va­ne pot­pi­se. Vi­di­te i ko­li­ko se me­đu­sob­no ča­šća­va­ju kan­di­da­ti ko­ji su pri­ja­vi­li svo­ju pred­sjed­nič­ku kan­di­da­tu­ru – ka­zao je Si­mo­vić.
Ka­ko je do­dao, od­nos neo­d­go­vor­no­sti dru­ge stra­ne je pri­su­tan u to­li­koj mje­ri kao da je za­da­ta te­ma iz­bor pred­sjed­ni­ka kuć­nog sa­vje­ta u ne­koj ma­lo ve­ćoj zgra­di.
Đu­ka­no­vić se po­vu­kao sa pre­mi­jer­skog mje­sta, na­kon se­dam man­da­ta na če­lu Vla­de, na je­sen 2016.go­di­ne. Jed­nom je bio i pred­sjednk dr­ža­ve, od 1998. go­di­ne do 2003.go­di­ne.
Kao mo­gu­ći kan­di­da­ti DPS-a, osim Đu­ka­no­vi­ća, po­mi­nja­ni su i Mi­li­ca Pe­ja­no­vić Đu­ri­šić, Mi­lu­tin Si­mo­vić, Bra­ni­mir Gvo­zde­no­vić i Pre­drag Bo­ško­vić.
Đu­ka­no­vić je kra­jem pro­šle go­di­ne u iz­ja­vi za ho­land­ske me­di­je ka­zao da pred­sjed­nič­ka kan­di­da­tu­ra ni­je nje­gov pri­mar­ni iz­bor.
– Lo­gič­no je za mno­ge lju­de, ima­ju­ći u vi­du mo­je is­ku­stvo i či­nje­ni­cu da sam pred­sjed­nik par­ti­je, da oče­ku­ju da bu­dem kan­di­dat. Ali to ne bi bio moj pri­mar­ni iz­bor. U ovom tre­nut­ku, mno­go sam vi­še in­spi­ri­san do­pri­no­som ko­ji mo­gu da dam u okvi­ru mo­je par­ti­je – re­kao je ta­da Đu­ka­no­vić za ho­land­ski list „De Tro­uv”.
Po­tom je funk­ci­o­ner DPS-a Mi­li­ca Pe­ja­no­vić Đu­ri­šić, bez ika­kve po­seb­ne na­ja­ve, uklju­če­na u an­ke­tu CE­DEM-a o po­li­tič­kom jav­nom mnje­nju kao mo­gu­ći kan­di­dat DPS-a, što je već ta­da pro­tu­ma­če­no kao znak da se spre­ma nje­na kan­di­da­tu­ra. Ina­če je već du­že ak­tu­el­na pri­ča da broj­ni pred­stav­ni­ci me­đu­na­rod­ne za­jed­ni­ce ne gle­da­ju bla­go­na­klo­no na mo­guć­nost Đu­ka­no­vi­će­ve pred­sjed­nič­ke kan­di­da­tu­re zbog broj­nih afe­ra ko­je se ve­zu­ju za nje­go­vo ime.
Šef cr­no­gor­skog par­la­men­ta Ivan Bra­jo­vić ras­pi­sao je po­lo­vi­nom ja­nu­a­ra iz­bo­re za pred­sjed­ni­ka Cr­ne Go­re, a oni bi tre­ba­lo da bu­du odr­ža­ni 15. apri­la. M.V.


Si­mo­vić tvr­di da ne­ma pro­ble­ma

Na pi­ta­nje no­vi­na­ra da li je neo­d­go­vor­no pre­ma gra­đa­ni­ma da naj­ja­ča par­ti­ja 30 da­na pri­je iz­bo­ra ne­ma pred­sjed­nič­kog kan­di­da­ta, Mi­lu­tin Si­mo­vić je ka­zao da se sve što je u skla­du sa za­ko­nom de­fi­ni­sa­nim ro­ko­vi­ma mo­ra se uva­ži­ti kao od­nos po­što­va­nja za­ko­na.
– Da vas re­lak­si­ram, mi ne­će­mo ima­ti pro­blem. Od­nos ne­po­zna­ni­ce pre­ma kan­di­da­tu sa ko­jim će iza­ći DPS – to će bi­ti naš naj­ma­nji pro­blem – na­veo je Si­mo­vić.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"