Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Lažnim podacima Acu i A2A napumpali akcije * Istraga zbog šverca potpisa * Poznanika izbo na žurci * Ministar sakrio 313.000 * Lažnim podacima Acu i A2A napumpali akcije * Razvij barjak, barjaktare * Duh kamere
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 14-03-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
VASILIJE MILIČKOVIĆ, kandidat za predsjednika :
– Petogodišnji ugovor o prodaji uglja između Elektroprivrede i Rudnika uglja stupa na snagu tri dana nakon što je EPCG usvojila odluku o preuzimanju duga pljevaljske firme, tako da će sami od sebe kupovati ugalj.

Vic Dana :)

Šta radi medvjed kad sretne Čak Norisa?
Legne i pravi se mrtav.
Vikipedia:
- Ja znam sve.
Gugl:
- Ja imam sve.
Internet:
- Pa, svi ste na meni.
Kompjuter:
- Hahaha, pa vi svi zavisite od mene, a ja ni od koga.
Struja:
- Stvarno?
Tesla:
- Ko tu koga laže?
Bog:
- Molim?
Čak Noris:
- Šta moliš?Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika - datum: 2018-03-12 GLAVNI ODBOR DPS-A ĆE NAJVJEROVATNIJE U SRIJEDU BIRATI PREDSTAVNIKA ZA PREDSJEDNIČKE IZBORE
I Gvozdenović u igri Iako iz DPS-a stižu informacije da lider te stranke Milo Đukanović ne želi da se kandiduje za predsjednika, niko sa sigurnošću ne može da tvrdi da se to neće dogoditi. Uz Đukanovića, Milica Pejanović Đurišić već mjesecima slovi za mopgućeg predsjedičkog kandidata, pominjao se i Milutin Simović, a na poslednjoj sjednici predsjedništva stranke istaknuto je i ime Branimira Gvozdenovića
Dan - novi portal
Glav­ni od­bor De­mo­krat­ske par­ti­je so­ci­ja­li­sta naj­vje­ro­vat­ni­je će se u sri­je­du iz­ja­sni­ti o pred­sjed­nič­kom kan­di­da­tu te stran­ke za iz­bo­re za­ka­za­na za 15. april.
Pre­ma in­for­ma­ci­ja­ma „Da­na”, na sjed­ni­ci pred­sjed­ni­štva DPS-a odr­ža­noj mi­nu­log če­tvrt­ka kao po­ten­ci­jal­ni pred­sjed­nič­ki kan­da­tit te stran­ke po­mi­njan je i Bra­ni­mir Gvo­zde­no­vić. On je član pred­sjed­ni­štva DPS-a i pot­pred­sjed­nik Skup­šti­ne Cr­ne Go­re. U pret­hod­nom man­da­tu Vla­de bio je mi­ni­star za odr­ži­vi raz­voj i tu­ri­zam. Gvo­zde­no­vić ju­če ni­je od­go­va­rao na te­le­fon­ske po­zi­ve no­vi­na­ra „Da­na”.
– Raz­go­va­ra­lo se o vi­še kva­li­tet­nih pred­lo­ga za pred­sjed­nič­kog kan­di­da­ta, ko­ji bi si­gur­no po­bi­je­di­li na iz­bo­ri­ma – sa­op­šte­no je iz DPS-a na­kon sjed­ni­ce pred­sjed­ni­štva.
Gvo­zde­no­vić je če­tvr­to ime ko­je se u vr­hu te par­ti­je po­mi­nje kao mo­gu­ći pred­sjed­nič­ki kan­di­dat DPS-a. Pre­ma ras­po­lo­že­nju unu­tar par­ti­je, ru­ko­vod­stvo DPS-a naj­rad­i­je bi za kan­di­da­ta na pred­sjed­nič­kim iz­bo­ri­ma is­ta­klo li­de­ra Mi­la Đu­ka­no­vi­ća. Me­đu­tim, ka­ko tvr­de iz­vo­ri bli­ski vr­hu te par­ti­je, on upor­no od­ba­cu­je tu mo­guć­nost i ona se is­ti­če sa­mo kao kraj­nja va­ri­jan­ta uko­li­ko se pro­ci­je­ni da kan­di­dat DPS-a mo­že te­ško pro­ći i u dru­gom kru­gu pred­sjed­nič­kih iz­bo­ra.
– Đu­ka­no­vić ne že­li da se kan­di­du­je. Vi­še pu­ta je to po­no­vio i naj­bli­žim sa­rad­ni­ci­ma u par­ti­ji. Ipak, ni­je sta­vio tač­ku na tu pri­ču, već je osta­vio pro­sto­ra uko­li­ko bu­de mo­rao da se pri­hva­ti kan­di­da­tu­re – ka­žu sa­go­vor­ni­ci „Da­na” iz vr­ha DPS-a.
Na po­sled­njoj sjed­ni­ci pred­sjed­ni­štva po­no­vo je u pr­vi plan is­tak­nut pred­log, u DPS-u ak­tu­e­lan po­sled­njih mje­se­ci, da se Mi­li­ca Pe­ja­no­vić Đu­ri­šić, ne­ka­da­šnja pred­sjed­ni­ca DPS-a i biv­ša mi­ni­star­ka od­bra­ne, kan­di­du­je za pred­sjed­ni­ka dr­ža­ve. Na sku­pu ko­ji je ne­dav­no or­ga­ni­zo­va­la jed­na pod­go­rič­ka ban­ka Pe­ja­no­vić Đu­ri­šić ni­je no­vi­na­ri­ma htje­la da od­go­va­ra na pi­ta­nja ve­za­na za mo­gu­ću pred­sjed­nič­ku kan­dida­tu­ru, is­ti­ču­ći da je na tom sku­pu u svoj­stvu pro­fe­so­ra, a ne po­li­ti­ča­ra.
U DPS-u kao po­ten­ci­jal­nog pred­sjed­nič­kog kan­di­da­ta vi­de i Mi­lu­ti­na Si­mo­vi­ća, pot­pred­sjed­ni­ka Vla­de.
Ipak, u DPS-u sma­tra­ju da im je, uko­li­ko Đu­ka­no­vić ne pri­hva­ti kan­di­da­tu­ru, naj­bo­lje rje­še­nje Pe­ja­no­vić Đu­ri­šić jer ona uži­va ve­će po­vje­re­nje i u par­ti­ji i me­đu ko­a­li­ci­o­nim part­ne­ri­ma So­ci­jal­de­mo­kra­ta­ma i Bo­šnjač­kom stran­kom u od­no­su na Si­mo­vi­ća i Gvo­zde­no­vi­ća, ko­ji ne­ma­ju po­dr­šku na tom ni­vou.
R.R.


Če­ka­li opo­zi­ci­ju

Od­lu­ku o pred­sjed­nič­kom kan­di­da­tu DPS je od­la­gao sve dok opo­zi­ci­ja ne is­tak­ne kan­di­da­tu­re. Sjed­ni­ca glav­nog od­bo­ra DPS-a oče­ku­je se na­kon iz­vje­snog sta­va ve­ćin­skog di­je­la opo­zi­ci­je da sta­ne iza kan­di­da­tu­re biv­šeg po­sla­ni­ka Mla­de­na Bo­ja­ni­ća, na predlgog De­mo­krat­skog fron­ta i Uje­di­nje­ne re­form­ske ak­ci­je, a uz po­dr­šku De­mo­krat­ske Cr­ne Go­re i So­ci­ja­li­stič­ke na­rod­ne par­ti­je.
Iz opo­zi­ci­o­nih re­do­va do sa­da su is­tak­nu­te kan­di­da­tu­re Dra­gi­nje Vuk­sa­no­vić iz So­ci­jal­de­mo­krat­ske par­ti­je, Go­ra­na Da­ni­lo­vi­ća iz Uje­di­nje­ne Cr­ne Go­re, Mar­ka Mi­la­či­ća, ko­ji se kan­di­do­vao kao pred­sjed­nik no­vo­for­mi­ra­ne Pra­ve Cr­ne Go­re, pri­vred­ni­ka Va­si­li­ja Mi­lič­ko­vi­ća i pred­sjed­ni­ka Stran­ke prav­de i po­mi­re­nja Ha­zbi­je Ka­la­ča.


Haj­du­ko­vi­ću pe­ta sre­ća

Uko­li­ko pri­ku­pi još oko 3.000 pot­pi­sa ko­li­ko mu fa­li za kan­di­da­tru, na­uč­nik Dra­gan Haj­du­ko­vić bi­će uče­snik i ovih pred­sjed­nič­kih izbo­ra. To će bi­ti nje­gov pe­ti po­ku­šaj da po­sta­ne pred­sjed­nik Cr­ne Go­re.
Do sa­da je bez­u­spje­šno uče­stvo­vao na pred­sjed­nič­kim iz­bo­ri­ma 1992, 1997, 2002. i 2003. go­di­ne.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"