Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Lažnim podacima Acu i A2A napumpali akcije * Istraga zbog šverca potpisa * Poznanika izbo na žurci * Ministar sakrio 313.000 * Lažnim podacima Acu i A2A napumpali akcije * Razvij barjak, barjaktare * Duh kamere
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 14-03-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
VASILIJE MILIČKOVIĆ, kandidat za predsjednika :
– Petogodišnji ugovor o prodaji uglja između Elektroprivrede i Rudnika uglja stupa na snagu tri dana nakon što je EPCG usvojila odluku o preuzimanju duga pljevaljske firme, tako da će sami od sebe kupovati ugalj.

Vic Dana :)

Šta radi medvjed kad sretne Čak Norisa?
Legne i pravi se mrtav.
Vikipedia:
- Ja znam sve.
Gugl:
- Ja imam sve.
Internet:
- Pa, svi ste na meni.
Kompjuter:
- Hahaha, pa vi svi zavisite od mene, a ja ni od koga.
Struja:
- Stvarno?
Tesla:
- Ko tu koga laže?
Bog:
- Molim?
Čak Noris:
- Šta moliš?Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika - datum: 2018-03-13 OČEVICI O UBISTVU ĐORĐA BORETE I DRAGANA ZEČEVIĆA NA TERASI BUDVANSKOG LOKALA „TROFEJ” 2016. GODINE
Rafal ispaljen sa motora
Dan - novi portal
U pod­go­rič­kom Vi­šem su­du, pred vi­je­ćem su­di­je Bi­lja­ne Usko­ko­vić, na­sta­vlje­no je sa­slu­ša­nje svje­do­ka u po­stup­ku za ubi­stvo Bu­dva­ni­na Đor­đa Bo­re­te i dok­to­ra Dra­ga­na Ne­na Ze­če­vi­ća. Svje­dok Jo­ko Po­po­vić ka­zao je da po­zna­je op­tu­že­nog Va­si­li­ja Ra­fa­i­lo­vi­ća kao ko­rekt­nog mom­ka, ali da „ne zna šta se po­sli­je sa njim de­ša­va­lo”.
– Vi­dio sam u štam­pi da je uče­stvo­vao u ne­koj puc­nja­vi. Ni­je mi po­zna­to da je imao su­kob sa Bo­re­tom. Ja sam uju­tro do­šao u „Tro­fej” kao i sva­ko ju­tro ra­ni­je. Sje­dje­li smo 15-20 mi­nu­ta za dva sto­la. Vi­dio sam mo­tor i on­da se de­si­la ova sra­mo­ta za ci­je­lu Bu­dvu! Po­sli­je sam vi­dio ku­ma Iva Sta­ni­ši­ća, ko­ji je bio ra­njen. Vi­dio sam i Đo­le­ta i dok­to­ra Ne­na ka­ko su vje­ro­vat­no mr­tvi, a Đo­le­to­va gla­va bi­la je u kri­lu dok­to­ra Ze­če­vi­ća – is­pri­čao je Po­po­vić.
On je, ka­ko do­da­je, vi­dio dvi­je oso­be na mo­to­ru tam­ne bo­je, a su­vo­zač je, pre­ma nje­go­vom ka­zi­va­nju, po­di­gao de­snu stra­nu jak­ne, pa Po­po­vić pret­po­sta­vlja da je on i pu­cao. Sve se na­vod­no de­si­lo na ma­loj raz­da­lji­ni od lo­ka­la, od sve­ga par me­ta­ra.
– Je­dan je no­sio ka­ci­gu, mi­slim da je vo­zač bio. Ni­su si­la­zi­li sa mo­to­ra. Puc­nja­va se de­si­la na uda­lje­no­sti od oko me­tar i po, a sve se od­i­gra­lo s le­đa. Mo­tor se za­u­sta­vio na krat­ko, ne­ko je is­pu­cao ci­je­li ra­fal i oti­šao. Ni­sam vi­dio u kom prav­cu – re­kao je on.
I svje­dok Ivo Sta­ni­šić, ko­ji je tom pri­li­kom ra­njen, na­veo je da su u lo­ka­lu sje­dje­li Ze­če­vić, Bo­re­ta, Slo­bo Ra­do­man, Jo­ko Po­po­vić, Zo­ran Ka­pa, Vi­do Ku­lja­ča i on, a svi su sje­dje­li za dva su­sjed­na sto­la na te­ra­si lo­ka­la „Tro­fej”. U jed­nom tre­nut­ku Sta­ni­šić je na­vod­no za­čuo po­vi­ke: „Ne, ne!”, a is­ti­če da se kroz ma­glu sje­ća mo­to­ra.
– Usko­čio sam kroz pro­laz po­red, osje­tio sam da sam ra­njen u li­je­vu ru­ku. Kad sam iza­šao na­po­lje vi­dio sam Ne­na i Đo­le­ta... Osje­tio sam da mi ide krv i ne mo­gu da ka­žem ko­li­ko je lju­di bi­lo na mo­to­ru – ka­zao je Sta­ni­šić.
On je, ka­ko tvr­di, bio u pri­ja­telj­skim od­no­si­ma sa Bo­re­tom, a okri­vlje­nog Ra­fa­i­lo­vi­ća po­zna­je iz vi­đe­nja. Sta­ni­šić is­ti­če da, ko­li­ko on zna, Bo­re­ta ni sa kim ni­je imao su­kob.
Osim njih, da­nas je svje­do­čio i Lju­bi­ša Ba­ćo­vić, kod kog je okri­vlje­ni Vla­di­mir Šma­nja na­vod­no iz­naj­mio ga­ra­žu. Ba­ćo­vić je po­ja­snio da Šma­nju zna iz lo­ka­la u kom je ra­dio kao ko­no­bar, da mu je ga­ra­žu iz­dao za 50 eura mje­seč­no, ali da je do­bio sa­mo pr­vih 100 eura.
– Znao sam ga kao Vla­da ko­no­ba­ra ko­ji je pri­ja­tan i lju­ba­zan. Ni­kog vi­še ne po­zna­jem. Ne znam ni ošte­će­ne – za­klju­čio je on.
Spe­ci­jal­ni dr­žav­ni tu­ži­lac Sa­ša Ča­đe­no­vić pred­lo­žio je kao do­ka­zni ma­te­ri­jal iz­vje­štaj iz Fo­ren­zič­kog cen­tra o da­lji­ni pu­ca­nja.
Bo­re­ta je ubi­jen 7. de­cem­bra 2016. go­di­ne is­pred lo­ka­la „Tro­fej”. Za ovo dje­lo te­re­te se Vla­di­mir Šma­nja i Mi­ljan Bu­la­to­vić, ko­ji se na­la­ze u Is­tra­žnom za­tvo­ru, dok se osta­lim osum­nji­če­ni­ma – Va­si­li­ju Ra­fa­i­lo­vi­ću, Rat­ku Vu­šo­vi­ću i Iva­nu Cic­mi­lu su­di u od­su­stvu. Za nji­ma je ras­pi­sa­na po­tjer­ni­ca. Šma­nja i Bu­la­to­vić ra­ni­je su ne­gi­ra­li kri­vi­cu.
Ra­fa­i­lo­vić i Vu­šo­vić op­tu­žni­com spe­ci­jal­nog tu­ži­o­ca te­re­te se da su 7. de­cem­bra 2016. sa umi­šlja­jem ubi­li Bo­re­tu i Ze­če­vi­ća i te­ško ra­ni­li Iva Sta­ni­ši­ća. Pre­ma na­vo­di­ma op­tu­žni­ce, Ra­fa­i­lo­vić je di­rekt­ni iz­vr­ši­lac, a Vu­šo­vić je ozna­čen kao sa­u­če­snik jer je upra­vljao mo­to­rom sa ko­jeg je Ra­fa­i­lo­vić pu­cao.Na­red­ni pre­tres na kom će bi­ti sa­slu­ša­ni no­vi svje­do­ci za­ka­zan je za 19. mart.
VJ.D.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"