Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Lažnim podacima Acu i A2A napumpali akcije * Istraga zbog šverca potpisa * Poznanika izbo na žurci * Ministar sakrio 313.000 * Lažnim podacima Acu i A2A napumpali akcije * Razvij barjak, barjaktare * Duh kamere
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 14-03-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
VASILIJE MILIČKOVIĆ, kandidat za predsjednika :
– Petogodišnji ugovor o prodaji uglja između Elektroprivrede i Rudnika uglja stupa na snagu tri dana nakon što je EPCG usvojila odluku o preuzimanju duga pljevaljske firme, tako da će sami od sebe kupovati ugalj.

Vic Dana :)

Šta radi medvjed kad sretne Čak Norisa?
Legne i pravi se mrtav.
Vikipedia:
- Ja znam sve.
Gugl:
- Ja imam sve.
Internet:
- Pa, svi ste na meni.
Kompjuter:
- Hahaha, pa vi svi zavisite od mene, a ja ni od koga.
Struja:
- Stvarno?
Tesla:
- Ko tu koga laže?
Bog:
- Molim?
Čak Noris:
- Šta moliš?Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika - datum: 2018-03-13 KANDIDATI TREĆEG JAVNOG POZIVA ZA IZBOR TUŽILAČKOG SAVJETA
Ranka bi ponovo u tužilaštvo
Dan - novi portal
Biv­ši vr­hov­ni dr­žav­ni tu­ži­lac, sa­da advo­kat Ran­ka Ča­ra­pić, pri­ja­vi­la se za čla­na Tu­ži­lač­kog sa­vje­ta na jav­nom po­zi­vu ko­ji je ras­pi­sa­la Skup­šti­na Cr­ne Go­re, ko­jim je i pred­sje­da­va­la do od­la­ska u pen­zi­ju, ka­da je na nje­no mje­sto iza­bran sa­da­šnji vr­hov­ni dr­žav­ni tu­ži­lac Ivi­ca Stan­ko­vić. Ča­ra­pi­će­va je u de­cem­bru 2014. iz tu­ži­la­štva, gdje je pro­ve­la rad­ni vi­jek, oti­šla u pen­zi­ju, na­kon če­ga je po­če­la da se ba­vi advo­ka­tu­rom.
Ra­di se o tre­ćem jav­nom po­zi­vu pu­tem kog će Skup­šti­na po­ku­ša­ti da iza­be­re če­ti­ri čla­na Tu­ži­lač­kog sa­vje­ta iz re­da ugled­nih prav­ni­ka. Na pret­hod­na dva po­zi­va skup­štin­ski Od­bor za po­li­tič­ki si­stem, pra­vo­su­đe i upra­vu ni­je uspio da pred­lo­ži ple­nu­mu če­ti­ri kan­di­da­ta.
Skup­šti­na je kra­jem fe­bru­a­ra, na­kon dru­gog pro­pa­log jav­nog po­zi­va, iz­mi­je­ni­la Za­kon o dr­žav­nom tu­ži­la­štvu, pa sa­da od­bor mo­že da pred­lo­ži ple­nu­mu i ma­nje od če­ti­ri kan­di­da­ta, ko­li­ko je po­treb­no da se iza­be­re.
I Mi­lan Ra­do­vić, ne­ka­da­šnji di­rek­tor Za­vo­da za iz­vr­še­nje kri­vič­nih sank­ci­ja, ge­ne­ral­ni se­kre­tar Skup­šti­ne i pred­sjed­nik pod­go­rič­kog Vi­šeg su­da, pri­ja­vio se na jav­ni po­ziv od ukup­no15 kan­di­da­ta.
Je­dan od njih je i advo­kat iz Pod­go­ri­ce Ana Stan­ko­vić Mu­go­ša, advo­kat i biv­ša su­di­ja Pri­vred­nog su­da Jel­ka Dra­ško­vić Voj­vo­dić, advo­kat i biv­ša su­di­ja ko­la­šin­skog su­da Go­ri­ca Vu­ji­sić, advo­kat Ve­li­ja Mu­rić, Ja­kup Mu­ra­ti, Mi­ro­slav Sa­mar­džić, Mi­lan Fi­li­po­vić, Jo­van Po­lek­sić, do­ne­dav­ni ru­ko­vo­di­lac bje­lo­polj­skog Vi­šeg dr­žav­nog tu­ži­la­štva Ri­fat Ha­dro­vić, su­di­ja Vr­hov­nog su­da u pen­zi­ji Ga­vri­lo Ča­bar­ka­pa, ne­ka­da­šnji pred­sjed­nik Ape­la­ci­o­nog su­da a sa­da advo­kat Vu­ko­man Go­lu­bo­vić, de­kan Prav­nog fa­kul­te­ta Ve­li­mir Ra­ko­če­vić i pro­fe­so­ri­ca na Prav­nom fa­kul­te­tu Ane­ta Spa­ić.
Ni­su se po­no­vo pri­ja­vi­li: v.d. de­ka­na Fa­kul­te­ta po­li­tič­kih na­u­ka Mi­lan Mar­ko­vić, na­čel­ni­ca u MUP-u Zo­ra Či­zmo­vić, ne­ka­da­šnji pred­sjed­nik nik­šić­kog Osnov­nog su­da Ra­de Pe­ri­šić, ne­ka­da­šnji vr­hov­ni dr­žav­ni tu­ži­lac Bo­ži­dar Bo­bo Vuk­če­vić, nje­gov ne­ka­da­šnji ko­le­ga Vla­di­mir Gi­lić i se­kre­tar Od­bo­ra za po­li­tič­ki si­stem pra­vo­su­đe i upra­vu Sla­vi­ca Mir­ko­vić.
Od­bor će sa pri­ja­vlje­nim kan­di­da­ti­ma oba­vi­ti in­ter­vju, a upra­vo je in­ter­vju na­kon pr­vog jav­nog po­zi­va šo­ki­rao jav­nost.
Ta­da su kan­di­da­ti na­vo­di­li da su se pri­ja­vi­li ra­di na­kna­de, da je bi­lo bo­lje ka­da je Vla­da ime­no­va­la tu­ži­o­ce, itd. Na pret­hod­na dva jav­na po­zi­va sa­mo je pro­fe­so­ri­ca Ane­ta Spa­ić oba pu­ta do­bi­la po­dr­šku od­bo­ra.
VJ.D.


Stan­ko­vić od­lu­ču­je o iz­bo­ru

Tu­ži­lač­kim sa­vje­tom pred­sje­da­va vr­hov­ni dr­žav­ni tu­ži­lac Ivi­ca Stan­ko­vić, a čla­no­vi su i pet dr­žav­nih tu­ži­la­ca, ko­je je iza­bra­la Kon­fe­ren­ci­ja dr­žav­nih tu­ži­la­ca u de­cem­bru 2017, i pred­stav­nik Mi­ni­star­stva prav­de Na­ta­ša Ra­do­njić.
Nad­le­žno­sti sa­vje­ta su, iz­me­đu osta­log, iz­bor i ra­zr­je­še­nje dr­žav­nih tu­ži­la­ca i pred­la­ga­nje bu­dže­ta Dr­žav­nog tu­ži­la­štva.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"