Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Lažnim podacima Acu i A2A napumpali akcije * Istraga zbog šverca potpisa * Poznanika izbo na žurci * Ministar sakrio 313.000 * Lažnim podacima Acu i A2A napumpali akcije * Razvij barjak, barjaktare * Duh kamere
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 14-03-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
VASILIJE MILIČKOVIĆ, kandidat za predsjednika :
– Petogodišnji ugovor o prodaji uglja između Elektroprivrede i Rudnika uglja stupa na snagu tri dana nakon što je EPCG usvojila odluku o preuzimanju duga pljevaljske firme, tako da će sami od sebe kupovati ugalj.

Vic Dana :)

Šta radi medvjed kad sretne Čak Norisa?
Legne i pravi se mrtav.
Vikipedia:
- Ja znam sve.
Gugl:
- Ja imam sve.
Internet:
- Pa, svi ste na meni.
Kompjuter:
- Hahaha, pa vi svi zavisite od mene, a ja ni od koga.
Struja:
- Stvarno?
Tesla:
- Ko tu koga laže?
Bog:
- Molim?
Čak Noris:
- Šta moliš?Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika - datum: 2018-03-13 U VIŠEM SUDU RASPRAVLJANO O OPTUŽNICI VASU ULIĆU ZBOG MEĐUNARODNOG ŠVERCA DROGE
Ulić Priznaće ako tužilaštvo dostavi snimke
Dan - novi portal
Van­ra­sprav­no vi­je­će Vi­šeg su­da u Pod­go­ri­ci, ko­jim je pred­sje­da­vao su­di­ja Bo­ris Sa­vić, ju­če je odr­ža­lo ro­či­šte na ko­jem je raz­ma­tra­na op­tu­žni­ca pro­tiv Va­sa Uli­ća zbog me­đu­na­rod­nog šver­ca nar­ko­ti­ka. Od­lu­ka o osno­va­no­sti op­tu­žnog ak­ta bi­će do­ni­je­ta u ro­ku od 15 da­na. Uli­će­va od­bra­na ju­če je is­ta­kla da on ni­je kriv za kri­vič­no dje­lo ko­je mu se sta­vlja na te­ret i da je op­tu­žni­ca na­pi­sa­na pa­u­šal­no, bez ika­kvog za­kon­skog i do­ka­znog ute­me­lje­nja.
Spe­ci­jal­no dr­žav­no tu­ži­la­štvo (SDT) Uli­ća te­re­ti da se ba­vio me­đu­na­rod­nim šver­com nar­ko­ti­ka na or­ga­ni­zo­van na­čin, a do­ka­zni ma­te­ri­jal za­sni­va­ju na mje­ra­ma taj­nog nad­zo­ra.
– Op­tu­žni­ca ne sa­dr­ži do­ka­ze ko­ji po­tvr­đu­ju da je Ulić po­či­nio ovo kri­vič­no dje­lo, a obra­zlo­že­na je na ne­pri­hva­tljiv na­čin za bi­lo ko­je dje­lo, a ka­mo­li za ovo kon­kret­no. Na­ro­či­ti ne­do­sta­tak ogle­da se u ka­kvom-ta­kvom obra­zlo­že­nju, ko­je obi­lu­je pro­iz­volj­nim za­ključ­ci­ma tu­ži­la­štva – oci­je­nio je bra­ni­lac Mi­loš Vuk­sa­no­vić.
Po­seb­no is­ti­če da je op­tu­žni­ca do­ni­je­ta tek na­kon 5 mje­se­ci i 29 da­na pri­tvo­ra, a da tu­ži­la­štvo za sve to vri­je­me ni­je pri­ku­pi­lo ni­je­dan do­kaz. Dje­lo ko­je se Uli­ću sta­vlja na te­ret na­vod­no je po­či­nio pri­je de­set go­di­na, pa se od­bra­na pi­ta šta je tu­ži­la­štvo če­ka­lo svo ovo vri­je­me ako je on od ta­da još pra­ćen. Od­bra­na tra­ži da se pro­na­đu raz­go­vo­ri gdje se po­mi­nje bi­lo šta iz za­klju­ča­ka SDT-a, pa čak i u ši­fra­ma.
– Ako je Ulić oba­vio ova­kav raz­go­vor ka­kav pro­is­ti­če iz za­ključ­ka SDT-a, mi će­mo pot­pi­sa­ti spo­ra­zum­no pri­zna­nje kri­vi­ce od­mah – ka­zao je Vuk­sa­no­vić.
Nje­gov ko­le­ga advo­kat Da­ni­lo Mi­ćo­vić, ta­ko­đe, sma­tra da je op­tu­žni­ca pro­iz­vod fik­ci­je austra­lij­skih vla­sti, te da je op­tu­žni­ca u cje­lo­sti neo­sno­va­na.
– Tu­ži­la­štvo ni­je mo­glo odo­lje­ti pri­ti­sci­ma Austra­li­je, pa je na osno­vu mje­ra taj­nog nad­zo­ra ko­je ne sa­dr­že ni­šta po­kre­nu­lo po­stu­pak. Da ni­je tra­gič­no bi­lo bi smi­je­šno! Ovo je kla­sič­no iži­vlja­va­nje nad mo­jim kli­jen­tom, a po­seb­no u smi­slu tra­ja­nja pri­tvo­ra ko­ji tra­je ne­za­ko­ni­to – is­ta­kao je Mi­ćo­vić.
Ulić je ra­ni­je na sa­slu­ša­nju kod spe­ci­jal­nog tu­ži­o­ca Mi­re Sa­mar­džić ne­gi­rao dje­lo ko­je mu se sta­vlja na te­ret.VJ.D.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"