Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Lažnim podacima Acu i A2A napumpali akcije * Istraga zbog šverca potpisa * Poznanika izbo na žurci * Ministar sakrio 313.000 * Lažnim podacima Acu i A2A napumpali akcije * Razvij barjak, barjaktare * Duh kamere
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 14-03-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
VASILIJE MILIČKOVIĆ, kandidat za predsjednika :
– Petogodišnji ugovor o prodaji uglja između Elektroprivrede i Rudnika uglja stupa na snagu tri dana nakon što je EPCG usvojila odluku o preuzimanju duga pljevaljske firme, tako da će sami od sebe kupovati ugalj.

Vic Dana :)

Šta radi medvjed kad sretne Čak Norisa?
Legne i pravi se mrtav.
Vikipedia:
- Ja znam sve.
Gugl:
- Ja imam sve.
Internet:
- Pa, svi ste na meni.
Kompjuter:
- Hahaha, pa vi svi zavisite od mene, a ja ni od koga.
Struja:
- Stvarno?
Tesla:
- Ko tu koga laže?
Bog:
- Molim?
Čak Noris:
- Šta moliš?Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika - datum: 2018-03-13 OSNOVNI SUD PRESUDIO PRIPADNICIMA SAJ-A ZA PREBIJANJE MILORADA MIJA MARTINOVIĆA
Martinović Za torturu po 17 mjeseci Advokat osuđenih Zdravko Begović nakon izlaska iz suda nije želio da komentariše presudu, ali je najavio da će podnijeti žalbu
Dan - novi portal
Su­di­ja pod­go­rič­kog Osnov­nog su­da Na­da Ra­bre­no­vić osu­di­la je pri­pad­ni­ke Spe­ci­jal­ne an­ti­te­ro­ri­stič­ke je­di­ni­ce (SAJ) Bo­ra Gr­gu­ro­vi­ća i Go­ra­na Ze­ja­ka na po go­di­nu i po za­tvo­ra zbog pre­bi­ja­nja Ce­ti­nja­ni­na Mi­lo­ra­da Mi­ja Mar­ti­no­vi­ća. Oni su ogla­še­ni kri­vim za mu­če­nje i na­no­še­nje te­ške tje­le­sne po­vre­de.
Gr­gu­ro­vić i Ze­jak u za­tvo­ru će, pre­ma pre­su­di, pro­ve­sti go­di­nu i pet mje­se­ci, jer im je u ka­znu ura­ču­na­to vri­je­me pro­ve­de­no u pri­tvo­ru.
Advo­kat osu­đe­nih Zdrav­ko Be­go­vić na­kon iz­la­ska iz su­da ni­je že­lio da ko­men­ta­ri­še pre­su­du, ali je na­ja­vio da će pod­ni­je­ti žal­bu.
– U ru­ka­ma su­di­je je bio vruć krom­pir. Pri­ti­sak jav­no­sti je do­pri­nio vi­so­koj ka­zni – ka­zao je Be­go­vić.
Do­dao je da su nje­go­vi kli­jen­ti oslo­bo­đe­ni op­tu­žbe da su ošte­ti­li auto­mo­bil Mi­lo­ra­da Mar­ti­no­vi­ća.
Tu­ži­lac i pu­no­moć­nik ošte­će­nog Mar­ti­no­vi­ća, advo­kat Ve­li­bor Mar­ko­vić, tra­ži­li su ra­ni­je ve­će ka­zne za „sa­jov­ce”.
– Oni ni­su pri­zna­li iz­vr­še­nje dje­la, pri­tom ne spo­re­ći da su pri­mi­je­ni­li sred­stvo pri­nu­de prav­da­ju­ći to da se ošte­će­ni po­na­šao agre­siv­no i po­ka­zi­vao im sred­nji prst. Ni­su spo­ri­li ni da su ga uda­ra­li vi­še pu­ta u pred­je­lu gla­ve i ti­je­la. Ta­kvo po­na­ša­nje je ne­čo­vječ­no, a po­seb­no is­ti­čem da je to tra­ja­lo neo­prav­da­no du­go i iza­zva­lo kod ošte­će­nog te­ške tje­le­sne po­vre­de i na de­se­ti­ne la­kih tje­le­snih po­vre­da, kao i ja­ku psi­hič­ku pat­nju – na­ve­la je tu­ži­lac u za­vr­šnim ri­je­či­ma, is­ti­ču­ći da bi bla­ža ka­zna pred­sta­vlja­la ne­ga­tiv­nu mo­ral­nu kli­mu u dru­štvu.
Pod­sje­ti­mo, Mar­ti­no­vić je pre­bi­jen u ok­to­bru 2015. go­di­ne na­kon pro­te­sta De­mo­krat­skog fron­ta u Pod­go­ri­ci.VJ.D.


Tvr­di­li da ni­je­su kri­vi

To­kom iz­no­še­nja za­vr­šnih ri­je­či op­tu­že­ni su ka­za­li da ni­ka­da ni­su pre­ko­ra­či­li ovla­šće­nja i da su po­stu­pa­li u skla­du sa za­ko­nom. Be­go­vić je ta­da tvr­dio da nje­go­vi bra­nje­ni­ci ni­su kri­vi i tra­žio je oslo­ba­đa­ju­ću pre­su­du.
Na osno­vu ne­po­sred­nog psi­ho­lo­škog pre­gle­da vje­šta­če­njem je utvr­đe­no da Gr­gu­ro­vi­ću i Ze­ja­ku kri­tič­ne no­ći ni­je bi­la bit­no sma­nje­na ura­čun­lji­vost.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"