Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Protiv DPS-a u četiri kolone * Oduzeli mu pištolj jer je lelekao Mila * Tužiocu pretresali stanove * Na stubu srama jer traže prava * Protiv DPS-a u četiri kolone * Dženan pjevao damama u čast * Najgore je stalno stajati u grijehu
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 10-03-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Draginja Vuksanović, predsjednički kandidat SDP-a:
– Biću prva predsjednica Crne Gore.

Vic Dana :)

Gdje ti radi sin?
- Radi kao izbacivač.
- U nekom klubu ili...?
- Ne, nego izbacuje po 300 slika dnevno na Instagram.
Zaustavi policajac BMW i odmah saopšti vozaču:
- Prebrzo ste vozili, morate da platite kaznu.
Vozač odgovori:
- Sačekajte malo da pozovem mobilnim vašeg šefa, pa će on riješiti problem oko kazne.
Pošto vozač na telefonu dobi saopštenje da je traženi šef nedostupan, policajac mu saopšti:
- Gospodine, iskoristili ste pomoć prijatelja, publike nema, ostalo vam je samo pola-pola.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni - datum: 2018-03-09 PREDSTAVNIK VLADE JAPANA URUČIO DONACIJU HERCEGNOVSKOJ SLUŽBI ZAŠTITE I SPASAVANJA
Vozilo za intervencije u uskim ulicama
Dan - novi portal
HER­CEG NO­VI - Pr­vi se­kre­tar Ja­pan­ske am­ba­sa­de Ma­so­ja­ši Ja­ma­ta oba­vio je ju­če zva­nič­nu pri­mo­pre­da­ju do­na­ci­je svo­je vla­de-spe­ci­jal­nog ma­log na­val­nog vo­zi­la i spa­si­lač­ke opre­me u vri­jed­no­sti od 63.000 eura pre­stav­ni­ci­ma her­ceg­nov­ske Slu­žbe za­šti­te i spa­sa­va­nja. Tom pri­li­kom oba­vlje­na je i po­ka­zna vje­žba, a Alek­san­dar Ško­balj ko­ma­dir va­tro­ga­sne je­di­ni­ce ob­ja­snio je da je ri­ječ o vi­še­na­mjen­skom vo­zi­lu ko­je po­sje­du­je vi­so­ke pre­for­man­se na­mje­nje­ne za uske uli­ce i već je ima­lo par in­ter­ven­ci­ja u slu­ča­je­vi­ma po­ža­ra i sa­o­bra­ćaj­nih ude­sa u gra­du. Vo­zi­lo na ko­jem pi­še „Na­rod Ja­pa­na-na­ro­du Cr­ne Go­re“ ima re­zr­vo­ar za 200 li­ta­ra vo­de i po­sje­du­je 60 me­ta­ra na­val­nog cri­je­va , mo­tor­nu pi­lu, hi­dra­u­lič­ni ure­đaj za re­za­nje vo­zi­la u slu­ča­ju sa­o­bra­ćaj­nog ude­sa. Vo­zi­lo je opre­mje­no apa­ra­tom za ga­še­nje vo­dom i za ga­še­nje pje­nom ima i izo­la­ci­o­ne apa­ra­te i mer­de­vi­ne a pred­vi­đe­no je za če­ti­ri li­ca ko­ja ga op­slu­žu­ju.
Go­spo­din Ja­ma­ta je na­gla­sio da će do­ni­ra­na opre­ma bi­ti ko­ri­šće­na na sve ak­tiv­no­sti ko­je se od­no­se na ga­še­nje po­ža­ra a na­ro­či­to će bi­ti zna­čaj­ne za in­ter­ven­ci­je u Sta­rom gra­du i str­mim uli­ca­ma ko­je vo­de na Škver.
- Dra­go mi je što sam u po­sje­ti Her­ceg No­vom či­ja je op­šti­na zad­njih ne­ko­li­ko go­di­na bi­la po­go­đe­na broj­nim šum­skim po­ža­ri­ma. Du­gu­jem za­hval­nost lju­di­ma iz Op­ši­na i Her­ceg No­vi i Slu­žbi za­šti­te i spa­ša­va­nja na uspje­šno re­a­li­zo­va­nom pro­jek­tu. Vla­da Ja­pa­na će i da­lje na­sta­vi­ti da pru­ža po­moć na lo­kal­nom ni­vou od ko­ji će ko­ri­sti ima­ti svi gra­đa­ni Cr­ne Go­re. Oče­ku­jem da će do­bri od­no­si ime­đu na­še dvi­je ze­mlje u bu­duć­no­sti bi­ti još bo­lji - re­kao je Ja­ma­ta.
Na do­na­ci­ji se za­hva­lio pred­sjed­nik Op­šti­ne Her­ceg No­vi Ste­van Ka­tić. On je is­ta­kao da ovom do­na­ci­jom Vla­da Ja­pa­na ni­je po­mo­gla sa­mo Slu­žbu za­šti­te i spa­sa­va­nja već sve No­vlja­ne i „svi­ma na­ma ko­ji­ma je za­da­tak da dru­štvo či­ni­mo bez­bjed­nim i pro­spe­ri­tet­nim”.
- Pod­sje­ćam da je Vla­da Ja­pa­na kroz svo­ju bes­po­vrat­nu po­moć za pro­jek­te za osnov­ne po­tre­be sta­nov­ni­šta (PO­POS) od 1998. go­di­ne ulo­ži­la pre­ko 2,7 mi­li­o­na eura za 42 pro­je­ka­ta u Cr­noj Go­ri. Go­spo­di­ne Ma­sa­jo­ši, ovim pu­tem že­lim da vam se za­hva­lim na do­na­ci­ji i da Vas uvje­rim da će no­vo vo­zi­lo bi­ti is­ko­ri­šte­no na naj­bo­lji mo­gu­ći na­čin. Ovim či­no po­ka­zu­je­mo za­hval­nost i že­lju za da­ljom sa­rad­njom i pri­ja­telj­skim od­no­si­ma Her­ceg No­vog sa am­ba­sa­dom Ja­pa­na i Va­šom ze­mljom - re­kao je Ka­tić.
On je pod­sje­tio da je Her­ceg No­vi 2014. go­di­ne imao ve­li­ke po­pla­ve, a 2017. i ve­li­ke po­ža­re po­seb­no na po­lu­o­str­vu Lu­šti­ci.
- Za sa­mo 60 da­na uga­še­no je 360 po­ža­ra. Po­red sprem­no­stoi i že­lje svih nas da oču­va­mo na­šu za­jed­ni­cu si­gur­nom, za ta­ko ne­što po­treb­na su i fi­na­sij­ska sred­stva, sa­vre­me­na opre­ma i do­bri od­no­si sa su­sjed­nim gra­do­vi­ma i dr­ža­va­ma, ali, ka­ko se po­ka­zu­je, po­treb­na je i pri­ja­telj­ska ru­ka ja­kih i ure­đe­ni dr­ža­va kao što je Ja­pan - za­klju­čio Ka­tić
Z.Š.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"