Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Protiv DPS-a u četiri kolone * Oduzeli mu pištolj jer je lelekao Mila * Tužiocu pretresali stanove * Na stubu srama jer traže prava * Protiv DPS-a u četiri kolone * Dženan pjevao damama u čast * Najgore je stalno stajati u grijehu
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 10-03-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Draginja Vuksanović, predsjednički kandidat SDP-a:
– Biću prva predsjednica Crne Gore.

Vic Dana :)

Gdje ti radi sin?
- Radi kao izbacivač.
- U nekom klubu ili...?
- Ne, nego izbacuje po 300 slika dnevno na Instagram.
Zaustavi policajac BMW i odmah saopšti vozaču:
- Prebrzo ste vozili, morate da platite kaznu.
Vozač odgovori:
- Sačekajte malo da pozovem mobilnim vašeg šefa, pa će on riješiti problem oko kazne.
Pošto vozač na telefonu dobi saopštenje da je traženi šef nedostupan, policajac mu saopšti:
- Gospodine, iskoristili ste pomoć prijatelja, publike nema, ostalo vam je samo pola-pola.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni - datum: 2018-03-09 OPŠTINA TIVAT IZGUBILA IMOVINSKI SPOR I ISPLATILA DOGOVORENI IZNOS
Zemljište oko kojeg se Glavočić sporio sa Opštinom Glavočić dobio milion i po eura Riječ je o rekordnom iznosu koji je Opština Tivat nekom fizičkom licu isplatila na ime imovinsko-pravnog spora i koji može da se odrazi na budžet i ugrozi finansijsku stabilnost Opštine
Dan - novi portal
TI­VAT -Op­šti­na Ti­vat je na pro­ce­su ko­ji je vo­đen u Vi­šem su­du u Bi­je­lom Po­lju iz­gu­bi­la imo­vin­ski spor od Tiv­ća­ni­na Mar­ka Gla­vo­či­ća i u tri ra­te is­pla­ti­la do­go­vo­re­ni iz­nos od 1.456.000 eura. Vi­ši sud je 25.de­cem­bra pro­šle go­di­ne po­tvr­dio pr­vo­ste­pe­nu pre­su­du Osnov­nog su­da u Ko­to­ru od ma­ja 2017. go­di­ne u pred­me­tu Posl.br.Rs.99/15/14 ko­jom je usvo­jen pred­log pred­la­ga­ča i oba­ve­za­na Op­šti­na da is­pla­ti na­kna­du za ad­mi­ni­stra­tiv­ni pre­nos pra­va svo­ji­ne na ne­po­kret­no­sti sa za­kon­skom za­te­znom ka­ma­tom od pre­su­đe­nja do ko­nač­ne is­pla­te. Imo­vin­sko -prav­ni spor bio je pr­vo­ste­pe­nom pre­su­dom pro­ci­je­njen na 1,83 mi­li­o­na eura.
Gla­vo­čić je tu­žio Op­šti­nu zbog pra­va pre­no­sa imo­vi­ne ze­mlji­šta na ko­me je svo­je­vre­me­no svoj ma­ga­cin­ski pro­stor ima­la fir­ma „Dal­ma­ci­ja vi­no” Split. Op­šti­na je uknji­ži­la na se­be to ze­mlji­šte pri­je dvi­je i po de­ce­ni­je, a u me­đu­vre­me­nu je Gla­vo­čić po­stao njen vla­snik. Ka­ko bi iz­bje­gla blo­ka­du op­štin­skog ra­ču­na, pred­sjed­ni­ca Op­šti­ne Sne­ža­na Ma­ti­je­vić za­klju­či­la je do­go­vor sa Gla­vo­či­ćem da oba­ve­zu po­tvr­đe­nu na su­du u iz­no­su 1.456.000 eura is­pla­te u tri ra­te. Pr­vu ra­tu od 700.000 eura Op­šti­na je na Gla­vo­či­ćev ra­čun kod Hi­po­te­kar­ne ban­ke upla­ti­la 31.ja­nu­a­ra, a 7. i 22.fe­bru­a­ra upla­će­ni su jed­na­ki iz­no­si od 378.000 eura, a Op­šti­na Gla­vo­či­ću tre­ba i da is­pla­ti 16.575 eura na ime sud­skih tro­ško­va.
- Dje­li­mič­no se usva­ja tu­žbe­ni za­htjev Gla­vo­čić Mar­ka pa se oba­ve­zu­je tu­že­na Op­šti­na Ti­vat da tu­ži­o­cu na ime od­u­ze­tih ne­po­kret­no­sti is­pla­ti nov­ča­ni iz­nos od 1.456.000 eura sa pri­pa­da­ju­ćom ka­ma­tom od 19.ma­ja 2017. go­di­ne, kao da­na pre­su­đe­nja pa do ko­nač­ne is­pla­te, a sve u ro­ku od 15 da­na od da­na pri­je­ma ove pre­su­de - pi­še u za­pi­sni­ku i spo­ra­zu­mu ko­ji su 30.ja­nu­a­ra pot­pi­sa­li Sne­ža­na Ma­ti­je­vić i Mar­ko Gla­vo­čić.
Ri­ječ je o re­kord­nom iz­no­su ko­ji je Op­šti­na Ti­vat ne­kom fi­zič­kom li­cu is­pla­ti­la na ime imo­vin­sko -prav­nog spo­ra i ko­ji mo­že da se od­ra­zi na bu­džet i ugro­zi fi­nan­sij­sku sta­bil­nost Op­šti­ne.
Pred­sjed­ni­ca Ma­ti­je­vić je po­tvr­di­la da je Op­šti­na iz­gu­bi­la spor na osno­vu pra­vo­sna­žne pre­su­de. Ona je pod­sje­ti­la da je op­šti­na na pr­vo­ste­pe­nu pre­su­du ulo­ži­la žal­bu kod Vi­šeg su­da i da će op­štin­ska Di­rek­ci­ja za imo­vi­nu i za­stu­pa­nje tra­ži­ti re­vi­zi­ju po­stup­ka kod Vr­hov­nog su­da. Prav­ni tim Op­šti­ne, ka­že Ma­ti­je­vi­će­va, sma­tra da ima ve­li­ku šan­su da Vr­hov­ni sud pre­su­di u ko­rist ti­vat­ske lo­kal­ne upra­ve, ali to re­al­no ne zna­či da će tiv­sat­ska upra­va u do­gled­no vri­je­me vra­ti­ti is­pla­će­na sred­stva.Ž.K.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"