Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Protiv DPS-a u četiri kolone * Oduzeli mu pištolj jer je lelekao Mila * Tužiocu pretresali stanove * Na stubu srama jer traže prava * Protiv DPS-a u četiri kolone * Dženan pjevao damama u čast * Najgore je stalno stajati u grijehu
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 10-03-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Draginja Vuksanović, predsjednički kandidat SDP-a:
– Biću prva predsjednica Crne Gore.

Vic Dana :)

Gdje ti radi sin?
- Radi kao izbacivač.
- U nekom klubu ili...?
- Ne, nego izbacuje po 300 slika dnevno na Instagram.
Zaustavi policajac BMW i odmah saopšti vozaču:
- Prebrzo ste vozili, morate da platite kaznu.
Vozač odgovori:
- Sačekajte malo da pozovem mobilnim vašeg šefa, pa će on riješiti problem oko kazne.
Pošto vozač na telefonu dobi saopštenje da je traženi šef nedostupan, policajac mu saopšti:
- Gospodine, iskoristili ste pomoć prijatelja, publike nema, ostalo vam je samo pola-pola.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Poljoprivreda - datum: 2018-03-03 VINARIJA „KOPITOVIĆ” IZ BRČELA OSVOJILA TREĆE MJESTO NA PRESTIŽNOM REGIONALNOM TAKMIČENJU
„Bijeli grozd” potvrdio kvalitet
Dan - novi portal
Vi­na­ri­ja „Ko­pi­to­vić” iz Do­njih Br­če­la osvo­ji­la je tre­će mje­sto na pre­sti­žnom re­gi­o­nal­nom tak­mi­če­nju „Bi­je­li groz” 2017/18. ko­je je odr­ža­no u or­ga­ni­za­ci­ji G.E.T. iz Za­gre­ba. Ri­ječ je na­gra­di ko­ja je ute­me­lje­na 2012. go­di­ne, i ko­ja se ba­vi pro­mo­ci­jom eno-ga­stro­no­mi­je i raz­vo­jem vin­skog tu­ri­zma. Ove go­di­ne za naj­bo­lje vi­na­ri­je gla­sa­lo je vi­še od 500 eno-ga­stro zna­la­ca i put­ni­ka. Vi­na­ri­ja „Ko­pi­to­vić” do­bi­la je no­mi­na­ci­ju za ovo tak­mi­če­nje ula­skom na po­vla­šćen spi­sak od 19 re­gi­o­nal­nih, a me­đu tri cr­no­gor­ske vi­na­ri­je iza­bra­ne kao naj­bo­lje u po­pi­su za 2017. go­di­nu, ko­ji je vr­ši­lo Udru­že­nje za kul­tu­ru sto­la G.E.T. iz Za­gre­ba, a ko­ja se ba­vi raz­vo­jem eno-ga­stro­no­mi­je i raz­vo­jem vin­skog tu­ri­zma.
Na­gra­de „Bi­je­li groz” do­di­je­lje­ne su naj­bo­ljim vi­na­ri­ja­ma s tu­ri­stič­kog aspek­ta na če­tvr­toj po re­du me­đu­na­rod­noj Kon­fe­ren­ci­ji o eno-ga­stro tu­ri­zmu ko­ja je ove go­di­ne odr­ža­na u Ilo­ku.
U kon­ku­ren­ci­ji je bi­lo 19 vi­na­ri­ja iz Slo­ve­ni­je, Cr­ne Go­re, Bo­sne i Her­ce­go­vi­ne, Ma­ke­do­ni­je i Hr­vat­ske. Na­gra­de se do­dje­lju­ju vi­na­ri­ja­ma ko­je uspje­šno raz­vi­ja­ju vin­ski tu­ri­zam, i po­je­din­ci­ma ko­ji svo­jim ak­tiv­no­sti­ma do­pri­no­se raz­vo­ju i pro­mi­ca­nju vin­ske kul­tu­re.
Vla­snik Žar­ko Ko­pi­to­vić is­ti­če da je na­gra­da ve­li­ki uspjeh za vi­na­ri­ju, za Crm­ni­cu, Bar i Cr­nu Go­ru.
– Kon­ku­ren­ci­ja je bi­la iz­u­zet­no ja­ka, a za na­gra­du su se tak­mi­či­le mno­ge uspje­šne i po­zna­te vi­na­ri­je. Na­gra­da mi je po­seb­no va­žna jer je ovo tak­mi­če­nje u vin­skom tu­ri­zmu, spe­ci­fič­no po to­me što se tak­mi­ča­ri ne pri­ja­vlju­ju sa­mi, već ih bi­ra­ju na osno­vu kva­li­te­ta vi­na – ka­že Ko­pi­to­vić, na­gla­siv­ši da je na­gra­du pri­mi­la nje­go­va kćer­ka Je­le­na.
Vi­na­ri­ja „Ko­pi­to­vić” iz Do­njih Br­če­la po­sto­ji od 2006. go­di­ne. U po­čet­ku su pro­iz­vo­di­li jed­nu, a sa­da pet vr­sta vi­na. Ime­na nji­ho­vih vi­na su ka­rak­te­ri­stič­na, „So­jak”, „Šće­pan Ma­li”, „Po­skok”, „Tre so­re­le” (po vla­sni­ko­vim kće­ri­ma) i „Kra­ljev­ski pe­čat”.
Ko­pi­to­vić is­ti­če da ima oko 2.000 svo­jih čo­ko­ta lo­za, a ku­pu­je i vi­no od crm­nič­kih pro­iz­va­đa­ča, kao i sa plan­ta­ža.
– Svi smo an­ga­žo­va­ni. Po­red me­ne i su­pru­ge uklju­če­ne su i tri kćer­ke. Ži­vi­mo u Pod­go­ri­ci, ali smo re­dov­no u Br­če­li­ma. Če­ste su po­sje­te agen­ci­ja i po­sje­ti­la­ca iz Bu­dve, Ko­to­ra, Her­ceg No­vog, Za­gre­ba, Du­brov­ni­ka... Če­sto se go­sti na­ja­ve, a ima i onih ko­ji do­la­ze sa­mo­i­ni­ci­ja­tiv­no. Ci­je­ne su raz­li­či­te, i kre­ću se od 12 do 30 eura za ona kva­li­tet­ni­ja vi­na – ka­že on.
D.S.


Po­sje­te ma­na­sti­ri­ma

Se­lo Do­nji Br­če­li se na­la­zi ne­da­le­ko od Ska­dar­skog je­ze­ra, na 300m nad­mor­ske vi­si­ne. Se­lo je po mno­go če­mu po­zna­to, tu su Bal­ši­ći po­di­za­li svo­je za­du­žbi­ne, u XVI­II vi­je­ku Vla­di­ka Da­ni­lo je sa­gra­dio svo­ju zim­sku re­zi­den­ci­ju Ma­na­stir Pe­tro­vi­ća, u XV je Je­le­na Bal­šić po­di­gla Ma­na­stir u Do­njim Br­če­li­ma u okvi­ru ko­jeg se na­la­zi cr­kva Sv. Ni­ko­le, a u ko­joj je sa­hra­njen car Šće­pan Ma­li.
- Upra­vo jed­no od mo­jih vi­na no­si ime „Šće­pan Ma­li”. U pro­gra­mu za po­sje­ti­o­ce ima­mo jed­no­dnev­ni iz­let u ko­ji su uklju­če­ni obi­la­zak ma­na­sti­ra i cr­kve, kao i (po že­lji) ku­pa­nje na ri­je­ci Opa­čac - ka­že Ko­pi­to­vić.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"