Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Protiv DPS-a u četiri kolone * Oduzeli mu pištolj jer je lelekao Mila * Tužiocu pretresali stanove * Na stubu srama jer traže prava * Protiv DPS-a u četiri kolone * Dženan pjevao damama u čast * Najgore je stalno stajati u grijehu
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 10-03-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Draginja Vuksanović, predsjednički kandidat SDP-a:
– Biću prva predsjednica Crne Gore.

Vic Dana :)

Gdje ti radi sin?
- Radi kao izbacivač.
- U nekom klubu ili...?
- Ne, nego izbacuje po 300 slika dnevno na Instagram.
Zaustavi policajac BMW i odmah saopšti vozaču:
- Prebrzo ste vozili, morate da platite kaznu.
Vozač odgovori:
- Sačekajte malo da pozovem mobilnim vašeg šefa, pa će on riješiti problem oko kazne.
Pošto vozač na telefonu dobi saopštenje da je traženi šef nedostupan, policajac mu saopšti:
- Gospodine, iskoristili ste pomoć prijatelja, publike nema, ostalo vam je samo pola-pola.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika - datum: 2018-03-09 HRA OCIJENILA KAO NEPRIMJEREN PROTEST SLUŽBENIKA ZIKS-A KOJI SU PRUŽILI PODRŠKU OPTUŽENIM KOLEGAMA Podržavaju torturu
Dan - novi portal
Ak­ci­ja za ljud­ska pra­va oci­je­ni­la je kao ne­pri­mje­ren pro­test po­dr­ške po­li­caj­ci­ma op­tu­že­nim za tor­tu­ru od stra­ne nji­ho­vih ko­le­ga, pri­pad­ni­ka Sin­di­kal­ne or­ga­ni­za­ci­je Za­vo­da za iz­vr­še­nje kri­vič­nih sank­ci­ja (ZIKS).
Ka­ko su sa­op­šti­li iz te NVO, tim pro­te­stom po­dr­ža­va se tor­tu­ra, po­ka­zu­je se ne­po­što­va­nje u od­no­su na nad­le­žno­sti su­da i pra­vi­la po­stup­ka i di­rekt­no se ome­ta to su­đe­nje, ko­je se, ka­ko sma­tra­ju, ina­če od po­čet­ka op­stru­i­ra.
– Po­seb­no za­bri­nja­va da pred su­dom pro­te­stu­ju dr­žav­ni slu­žbe­ni­ci, za­po­sle­ni u Za­vo­du za iz­vr­še­nje kri­vič­nih sank­ci­ja, or­ga­na u sa­sta­vu Mi­ni­star­stva prav­de, da­kle oni ko­ji bi mno­go bo­lje od svih osta­lih gra­đa­na mo­ra­li da ra­zu­mi­ju i po­štu­ju ka­ko nad­le­žnost su­da, ta­ko i ap­so­lut­nu za­bra­nu zlo­sta­vlja­nja. U ovom kon­tek­stu pod­sje­ća­mo po­seb­no mi­ni­stra prav­de i pot­pred­sjed­ni­ka Vla­de Zo­ra­na Pa­ži­na i di­rek­to­ra ZIKS-a Dra­ga­na To­mi­ća da je CPT 2014. go­di­ne s raz­lo­gom zah­ti­je­vao od cr­no­gor­skih vla­sti na naj­vi­šem ni­vou da re­dov­no ja­sno sa­op­šta­va­ju da su svi ob­li­ci zlo­sta­vlja­nja li­ca li­še­nih slo­bo­de u vri­je­me hap­še­nja, tran­spor­ta, za vri­je­me is­pi­ti­va­nja ne­za­ko­ni­ti, ne­pro­fe­si­o­nal­ni i da će bi­ti od­go­va­ra­ju­će ka­žnja­va­ni – na­ve­li su iz HRA.
Pod­sje­ti­li su da su po­sli­je in­ci­den­ta u ZIKS-u 14. ja­nu­a­ra 2015, u ko­me je de­vet za­tvo­re­ni­ka na­pa­lo stra­ža­re, pri če­mu su tro­ji­ci od njih na­ni­je­te i te­ške tje­le­sne po­vre­de, stra­ža­ri si­ste­mat­ski spro­ve­li tor­tu­ru nad naj­ma­nje 13 za­tvo­re­ni­ka.
– Za­štit­nik ljud­skih pra­va i slo­bo­da Cr­ne Go­re je usta­no­vio da su stra­ža­ri zlo­sta­vlja­li ukup­no 13 za­tvo­re­ni­ka, da su tro­ji­cu mu­či­li, i to ta­ko da je je­dan po ti­je­lu imao vi­dlji­ve tra­go­ve čak 46 uda­ra­ca – na­po­mi­nju iz HRA.
Pod­sje­ti­li su da je po­stu­pak pro­tiv za­tvo­re­ni­ka zbog ovog in­ci­den­ta već okon­čan pra­vo­sna­žno, a da se su­đe­nje ko­man­di­ri­ma od­la­že pu­ne dvi­je go­di­ne.
M.V.P.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"