Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Protiv DPS-a u četiri kolone * Oduzeli mu pištolj jer je lelekao Mila * Tužiocu pretresali stanove * Na stubu srama jer traže prava * Protiv DPS-a u četiri kolone * Dženan pjevao damama u čast * Najgore je stalno stajati u grijehu
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 10-03-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Draginja Vuksanović, predsjednički kandidat SDP-a:
– Biću prva predsjednica Crne Gore.

Vic Dana :)

Gdje ti radi sin?
- Radi kao izbacivač.
- U nekom klubu ili...?
- Ne, nego izbacuje po 300 slika dnevno na Instagram.
Zaustavi policajac BMW i odmah saopšti vozaču:
- Prebrzo ste vozili, morate da platite kaznu.
Vozač odgovori:
- Sačekajte malo da pozovem mobilnim vašeg šefa, pa će on riješiti problem oko kazne.
Pošto vozač na telefonu dobi saopštenje da je traženi šef nedostupan, policajac mu saopšti:
- Gospodine, iskoristili ste pomoć prijatelja, publike nema, ostalo vam je samo pola-pola.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika - datum: 2018-03-09 PORODICA POKOJNOG ZORANA BOLJEVIĆA OGORČENA ZBOG KAZNE KOJA JE IZREČENA OPTUŽENIM ZA NJEGOVU LIKVIDACIJU
Mjesto ubistva Boljevića Presudom nagrađeni za ubistvo
Dan - novi portal
Po­ro­di­ca ubi­je­nog Zo­ra­na Bo­lje­vi­ća ogor­če­na je zbog pre­su­de ko­ju je su­di­ja Vi­šeg su­da u Pod­go­ri­ci Pre­drag Ta­baš iz­re­kao Da­ni­lu Jo­va­no­vi­ću i Zo­ra­nu i Zdrav­ku Ra­du­lo­vi­ću, okri­vlje­ni­ma za tu li­kvi­da­ci­ju.
Jo­va­no­vić je osu­đen na 13 go­di­na za­tvo­ra, a nje­go­vi se­stri­ći Ra­du­lo­vi­ći na tri i po go­di­ne, od­no­sno na dvi­je go­di­ne. Ova­kva pre­su­da, ka­ko sma­tra po­ro­di­ca Zo­ra­na Bo­lje­vi­ća, ne pred­sta­vlja ka­znu, već na­gra­du za po­či­nje­ni zlo­čin.
– Pri­nu­đe­ni smo da na­no­vo pre­ži­vlja­va­mo gu­bi­tak na­šeg si­na i bra­ta iz­ba­ci­va­njem snim­ka u jav­nost ka­ko bi­smo jav­nom mnje­nju pri­ka­za­li u ka­kvoj be­sud­noj dr­ža­vi ži­vi­mo, gdje po­či­ni­o­ci naj­te­žih zlo­či­na bi­va­ju prak­tič­no po­mi­lo­va­ni – sa­op­šti­la je po­ro­di­ca Bo­lje­vić.
Ka­ko su is­ta­kli, na­kon iz­ri­ca­nja ove pre­su­de uvi­dje­li su da zlo­čin ni­je do­vo­ljan osnov za od­go­vor­no­sti ko­je tre­ba da sno­se po­či­ni­o­ci.
– Iz­re­če­na ka­zna za muč­ko ubi­stvo – Jo­va­no­vi­ću 13 go­di­na, a bra­ći Ra­du­lo­vić po dvi­je-tri go­di­ne, mo­gla bi se vr­lo jed­no­stav­no pro­tu­ma­či­ti i kao na­gra­da. Ta­kvih na­gra­da mo­gli smo u prak­si vi­dje­ti vi­še pu­ta, ali na­ša po­ro­di­ca se osla­nja­la na ključ­ni do­kaz – sni­mak, na ko­me se ja­sno vi­de agre­sor­sko po­na­ša­nje i na­mje­re zlo­či­na­ca. U do­go­vo­ru sa uja­kom, su­sret se pre­tva­ra u zlu kob po na­šeg bra­ta i na­šu po­ro­di­cu. Po­što smo sve na­de po­lo­ži­li u ne­što što sva­ki la­ik mo­že od­o­ka­tiv­no vi­dje­ti na iz­lo­že­nom snim­ku, mir­no smo is­pra­ti­li su­đe­nje, ra­ču­na­ju­ći da ni­kog ne­će rav­no­du­šnim osta­vi­ti muč­ki čin tro­ji­ce nad jed­nim, gdje naš brat tra­gič­no gu­bi ži­vot– na­vo­di se u sa­op­šte­nju po­ro­di­ce Bo­lje­vić.
Oni se pi­ta­ju da li ih dr­ža­va ova­kvom od­lu­kom po­zi­va na sa­mo­od­bra­nu.
– Uzi­ma­ju­ći u ob­zir iz­ja­ve vje­šta­ka da je Jo­va­no­vić pod stal­nim stra­hom od ča­sa iz­vr­še­nja sram­nog či­na, go­vo­ri nam da je taj strah do­volj­no po­kri­će za od­bra­nu po­či­ni­o­ca. Pi­ta­mo se po­zi­va li nas dr­ža­va u sa­mo­od­bra­nu, po­što oči­to ni­je u mo­guć­no­sti da se su­prot­sta­vi i da ade­kvat­nom pre­su­dom po­tvr­di kri­mi­nal­no dje­lo sta­vlja­ju­ći se u za­šti­tu ošte­će­ne stra­ne. Mo­že­mo li i mi, uz na­laz vje­šta­ka da smo u stra­hu, kre­nu­ti u od­bra­nu svo­je po­ro­di­ce, po­što se osje­ća­mo obes­pra­vlje­ni, utu­če­ni, ne­za­šti­će­ni, „pre­pla­še­ni” – pi­še u sa­op­šte­nju po­ro­di­ce Bo­lje­vić.
Ka­ko su do­da­li, ne­ja­sno je i za­što je je­dan brat Ra­du­lo­vić osu­đen na tri i po go­di­ne za­tvo­ra, a dru­gi na dvi­je go­di­ne.
– Pret­po­sta­vlja­mo da je ovaj bla­že po­mi­lo­va­ni lak­še dr­žao ru­ku na­šem Zo­ra­nu, dok je ovaj dru­gi ja­če ste­zao dru­gu. „Pre­pla­še­ni” ujak, vi­djev­ši mu­če­ni­ka prak­tič­no ve­za­nog od stra­ne nje­go­vih se­stri­ća ka­ko le­ži na ploč­ni­ku, ni­je po­zvao po­li­ci­ju od „stra­ha”, već pri­li­je­će i is­pa­lju­je mu hi­ce u gla­vu. Gre­o­te od njih pre­pla­še­nih, ili od nas? Pro­mi­je­nje­ne su ulo­ge žr­ta­va i po­či­ni­la­ca – sa­op­šti­la je po­ro­di­ca ubi­je­nog Zo­ra­na Bo­lje­vi­ća.
M.V.P.


Ako ne uki­nu odluku, mo­ra­će­mo se bra­ni­ti

Bo­lje­vi­ći su po­zva­li su­di­ju Ta­ba­ša da zbog sa­vje­sti opo­vrg­ne pre­su­du.
– U su­prot­nom, po­što ka­zne ni­je­su ve­li­ke, mo­ra­će­mo se bra­ni­ti, a ova­kve pre­su­de će bi­ti mo­tiv svim bu­du­ćim ubi­ca­ma. Go­spo­din Ta­baš ova­kvo dje­lo te­škog ubi­stva pred­sta­vlja u de­mi­nu­ti­vu, mi­ni­mi­zi­ra­ju­ći je­dan mla­di ži­vot muč­ki uga­šen i svu na­šu du­šev­nu bol – na­vo­di se u sa­op­šte­nju po­ro­di­ce Bo­lje­vić.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"