Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Protiv DPS-a u četiri kolone * Oduzeli mu pištolj jer je lelekao Mila * Tužiocu pretresali stanove * Na stubu srama jer traže prava * Protiv DPS-a u četiri kolone * Dženan pjevao damama u čast * Najgore je stalno stajati u grijehu
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 10-03-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Draginja Vuksanović, predsjednički kandidat SDP-a:
– Biću prva predsjednica Crne Gore.

Vic Dana :)

Gdje ti radi sin?
- Radi kao izbacivač.
- U nekom klubu ili...?
- Ne, nego izbacuje po 300 slika dnevno na Instagram.
Zaustavi policajac BMW i odmah saopšti vozaču:
- Prebrzo ste vozili, morate da platite kaznu.
Vozač odgovori:
- Sačekajte malo da pozovem mobilnim vašeg šefa, pa će on riješiti problem oko kazne.
Pošto vozač na telefonu dobi saopštenje da je traženi šef nedostupan, policajac mu saopšti:
- Gospodine, iskoristili ste pomoć prijatelja, publike nema, ostalo vam je samo pola-pola.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija - datum: 2018-03-09 UPCG I GP URA PODRŽALI PREPORUKE MMF-A Manji porezi, veći prihodi
Dan - novi portal
Uni­ja po­slo­da­va­ca (UPCG) i GP URA po­dr­ža­li su pre­po­ru­ke MMF-a u ve­zi sa sma­nje­njem po­re­skog op­te­re­će­nja na za­ra­de i po­zva­li Vla­du da ih pri­mi­je­ni.
Pot­pred­sjed­nik GP URA Mi­loš Ko­na­tar je ka­zao da Cr­na Go­ra mo­ra sta­bi­li­zo­va­ti jav­ne fi­nan­si­je i sma­nji­ti jav­ni dug, ta­ko što će spu­sti­ti po­re­ze i ti­me oslo­bo­di­ti pri­vre­di sred­stva za in­ve­sti­ci­je.
– Uvje­ren sam da će to do­ve­sti do ve­ćih po­re­skih pri­ho­da, uz dru­štve­ni kon­sen­zus da svi mo­ra­ju pla­ća­ti po­re­ze bez iz­u­zet­ka. A šta ra­di Vla­da? Pot­pu­no su­prot­no, po­ve­ća­va­ju­ći po­re­ze oni gu­še i ote­ža­va­ju pri­vred­nu ak­tiv­nost. Na­rod­ski re­če­no „ci­je­de su­vu dre­no­vi­nu”. Ubi­je­đen sam da je to po­gre­šna po­li­ti­ka i to ta­ko jed­no­stav­no ne ide. Vla­da go­di­na­ma fi­skal­nu po­li­ti­ku vo­di ta­ko što se do­dat­no za­du­žu­je i po­ve­ća­va po­re­ze, što je du­go­roč­no neo­dr­ži­vo – na­veo je Ko­na­tar u sa­op­šte­nju.
Pod­sje­ća da je URA ra­ni­je pred­lo­ži­la, kao po­dr­šku ma­lom i sred­njem bi­zni­su, po­ste­pe­no sma­nji­va­nje po­re­za i do­pri­no­sa na za­ra­de sa sa­da­šnjih 67 od­sto na is­pod 50 pro­ce­na­ta do 2030. go­di­ne.
– Da bi ova­kva mje­ra bi­la ostva­ri­va po­treb­no je da dr­ža­va od­luč­no ri­je­ši pro­blem si­ve eko­no­mi­je. Uz po­re­sku di­sci­pli­nu, gdje za­kon mo­ra jed­na­ko va­ži­ti za sve, na ovaj na­čin bi do­šlo do po­ve­ća­nja bu­džet­skih pri­ho­da. Na­ma su po­treb­ne stra­ne di­rekt­ne in­ve­sti­ci­je, ali su nam još vi­še po­treb­ne i do­ma­će in­ve­sti­ci­je pri­vat­nog sek­to­ra. Za­to dr­ža­va mo­ra stvo­ri­ti uslo­ve za ta­ko ne­što i oslo­bo­di­ti po­ten­ci­ja­le na­še pri­vre­de, ali to se si­gur­no ne­će de­si­ti bez neo­p­hod­nih re­for­mi ni­ti do­sa­da­šnjom po­li­ti­kom po­ve­ća­nja po­re­za – is­ta­kao je Ko­na­tar.
Iz Uni­je po­slo­da­va­ca su na­ve­li da su pre­po­ru­ke MMF-a u skla­du sa du­go­go­di­šnjim za­la­ga­nji­ma te or­ga­ni­za­ci­je. Is­ta­kli su da su ima­li sa­stan­ke sa de­le­ga­ci­jom MMF-a na ko­ji­ma su uka­za­li na sta­nje u pri­vre­di i pro­ble­me sa ko­ji­ma se pri­vred­ni­ci su­o­ča­va­ju.
– Za­jed­nič­ki je za­klju­če­no da mo­ra da se ra­di na da­ljoj im­ple­men­ta­ci­ji struk­tur­nih re­for­mi, te da je neo­p­hod­no ra­di­ti na eli­mi­ni­sa­nju bi­znis ba­ri­je­ra ka­ko bi Cr­na Go­ra po­sta­la kon­ku­rent­ni­ja na tr­ži­štu EU. Pred­stav­ni­ci UPCG upo­zna­li su pred­stav­ni­ke MMF-a sa pod­ni­je­tim ini­ci­ja­ti­va­ma za uvo­đe­nje neo­po­re­zi­vog di­je­la do­hot­ka u ci­lju sma­nje­nja po­re­skog op­te­re­će­nja ra­da – na­ve­li su iz UPCG.
Ra­du­je ih, ka­ko su ka­za­li, što je MMF uka­zao na pri­la­go­đa­va­nje po­re­skog si­ste­ma sa ci­ljem da bu­de kom­pa­ti­bil­ni­ji sa ra­stom, ta­ko što će se opo­re­zi­va­nje ra­da sma­nji­ti i vi­še osla­nja­ti na dru­ge ob­li­ke opo­re­zi­va­nja.
D.M.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"