Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Katnić tužio državu i dobio 43.000 eura * DPS popisuje birače u javnoj upravi * Policajcu ništa nije bilo sumnjivo * Zbog duga blokiran 51 advokat * Katnić tužio državu i dobio 43.000 eura * Brisel zgazio pravila da bi ucijenio Srbiju * Pjeva da bi bio drugačiji
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 09-02-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Slobodan Slovinić, slikar:
– Umjetnost je danas zapostavljena, i to mi je žao.

Vic Dana :)


Upecao student zlatnu ribicu. Ribica mu kaže:
–Pusti me, ispuniću ti jednu želju.
Student začuđeno pita:
– Kako jednu, zar ne treba tri?
Na to će ribica:
– Eeee, sad je po Bolonji.

Pita otac sina, studenta:
– Jesi li znao sva pitanja na ispitu?
– Jesam.
– Pa, kako onda nisi položio?
– Nisam znao odgovore!

Koja je razlika između političara i lopova?
- Nikakva, samo što smo političare sami birali, a lopovi biraju nas!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni - datum: 2018-02-08 U OPŠTINI NIKŠIĆ PRIPREMAJU SE ZA MODERNU DEPONIJU Uvode stečaj u ,,Budoš”
Dan - novi portal
NIKŠIĆ- Odbornici Skupštine opštine Nikšić na sjednici koja je zakazana za 20. februar raspravljaće o odluci da se podnese predlog za pokretanje stečaja u Društvo sa ograničenom odgovornošću (DOO) za upravljanje sanitarnom deponijom „Budoš”.Društvo je osnovano marta 2009. godine nakon što su opštine Nikšić, Šavnik i Plužine svaka za sebe donijele odluke o zajedničkom organizovanju poslova odlaganja komunalnog otpada. Iz sva tri grada od 2003. godine otpad se odlaže na deponiju Mislov do koja je od centra Nikšića udaljena oko šest kilometara.Od­la­ga­li­šte je tre­ba­lo da bu­de pri­vre­me­no, i odav­no je već, zbog ne­u­re­đe­no­sti ali i pre­op­te­re­će­no­sti ra­znim ot­pa­dom, pa i opa­snim, ve­li­ki pro­blem gra­da pod Tre­bje­som. U obra­zlo­že­nju od­lu­ke na­ve­de­no je da je usva­ja­njem Dr­žav­nog pla­na upra­vlja­nja ot­pa­dom od 2008. do 2012. go­di­ne i Lo­kal­nim pla­nom upra­vlja­nja ot­pa­dom od 2009. do 2013. go­di­ne bi­la pla­ni­ra­na iz­grad­nja re­gi­o­nal­ne sa­ni­tar­ne de­po­ni­je za Nik­šić, Šav­nik i Plu­ži­ne i to „kao na­čin rje­ša­va­nja upra­vlja­nja ko­mu­nal­nim ot­pa­dom”.
-Iz tih raz­lo­ga Op­šti­na Nik­šić je do­ni­je­la od­lu­ku o za­jed­nič­kom or­ga­ni­zo­va­nju po­slo­va od­la­ga­nja ko­mu­nal­nog ot­pa­da za Nik­šić, Šav­nik i Plu­ži­ne. Iz­grad­nji re­gi­o­nal­ne sa­ni­tar­ne de­po­ni­je za op­šti­ne Nik­šić, Šav­nik i Plu­ži­ne ni­je se pri­stu­pi­lo zbog ne­do­stat­ka fi­nan­sij­skih sred­sta­va, jer je u pi­ta­nju in­ve­sti­ci­ja za ko­ju je bi­lo po­treb­no iz­dvo­ji­ti zna­čaj­na fi­nan­sij­ska sred­stva, a Op­šti­na Nik­šić ni­je bi­la u mo­guć­no­sti da se kre­dit­no za­du­ži, na­ve­de­no je, iz­me­đu osta­log, u od­lu­ci.
Ka­ko je usvo­jen no­vi, dr­žav­ni plan upra­vlja­nja ot­pa­dom za pe­ri­od 2015.- 2020. go­di­ne, ta­ko u nik­šić­koj op­šti­ni na­mje­ra­va­ju da ri­je­še vi­še­go­di­šnji pro­blem u gra­du.Tim pla­nom i stra­te­škim do­ku­men­ti­ma, ka­da je u pi­ta­nju ko­mu­nal­ni ot­pad, pred­vi­đe­na je pri­mje­na sa­vre­me­ni­jih teh­no­lo­gi­ja za ter­mič­ku ob­ra­du ot­pa­da. Nik­šić­ka op­šti­na opre­di­je­li­la se za op­ci­ju 3. iz po­me­nu­tog pla­na, a ona pred­vi­đa ,,for­mi­ra­nje je­din­stve­nog re­gi­o­na”, ko­ji ob­u­hva­ta ot­pad iz svih op­šti­na, a cen­tar bi, even­tu­al­no, bio Nik­šić gdje bi se, naj­vje­ro­vat­ni­je, na lo­ka­ci­ji br­da Bu­doš gdje se i na­la­zi Mi­slov do, po­no­vo od­la­gao ot­pad ka­ko iz te, ta­ko i iz šav­nič­ke i plu­žin­ske op­šti­ne. `B.B.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"