Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Katnić tužio državu i dobio 43.000 eura * DPS popisuje birače u javnoj upravi * Policajcu ništa nije bilo sumnjivo * Zbog duga blokiran 51 advokat * Katnić tužio državu i dobio 43.000 eura * Brisel zgazio pravila da bi ucijenio Srbiju * Pjeva da bi bio drugačiji
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 09-02-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Slobodan Slovinić, slikar:
– Umjetnost je danas zapostavljena, i to mi je žao.

Vic Dana :)


Upecao student zlatnu ribicu. Ribica mu kaže:
–Pusti me, ispuniću ti jednu želju.
Student začuđeno pita:
– Kako jednu, zar ne treba tri?
Na to će ribica:
– Eeee, sad je po Bolonji.

Pita otac sina, studenta:
– Jesi li znao sva pitanja na ispitu?
– Jesam.
– Pa, kako onda nisi položio?
– Nisam znao odgovore!

Koja je razlika između političara i lopova?
- Nikakva, samo što smo političare sami birali, a lopovi biraju nas!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija - datum: 2018-02-08 FLEŠ
Dan - novi portal
Pro­da­ju 39 ma­ši­na
Mi­ni­star­stvo fi­nan­si­ja ob­ja­vi­lo je jav­ni po­ziv za pro­da­ju 39 po­kret­nih stva­ri, uglav­nom ma­ši­na, kao i tri auto­mo­bi­la ko­ji se na­la­ze u sta­roj fa­bri­ci Du­van­skog kom­bi­na­ta (DKP). Na pro­da­ju su, iz­me­đu osta­log, po­nu­đe­ne ma­ši­na za iz­ra­du ci­ga­re­ta „pro­tos 70”, po ci­je­ni od 262,9 hi­lja­de, ma­ši­na za pa­ko­va­nje FOC­KE za 262,8 hi­lja­da, kao i li­ni­je za pri­pre­mu du­va­na LEGG za 211 hi­lja­da eura.
Ma­ši­na za pro­iz­vod­nju fil­ter šta­pi­ća ITM je po­nu­đe­na po ci­je­ni od 207,5 hi­lja­da, a par­ni ko­tao za 119,8 hi­lja­da eura. Na pro­da­ju su po­nu­đe­ni i auto­mo­bil mar­ke „audi” za tri hi­lja­de, kao i dva te­ret­na vo­zi­la mar­ke „vol­ksva­gen” po ci­je­ni od 2,6 hi­lja­da, od­no­sno 2,7 hi­lja­da eura.
Pro­da­ja će se oba­vi­ti jav­nim nad­me­ta­njem u pro­sto­ri­ja­ma Mi­ni­star­stva fi­nan­si­ja 28. fe­bru­a­ra. Pra­vo uče­šća ima­ju pred­u­ze­ća i gra­đa­ni ko­ji upla­te de­po­zit od pet od­sto od po­čet­ne ci­je­ne pro­da­je po­je­di­nač­no, za sva­ku po­kret­nu stvar, od­no­sno auto­mo­bil, za ko­ju pod­ne­su pri­ja­vu za jav­no nad­me­ta­nje.
D.M.

Po­bolj­ša­ti sa­rad­nju
Če­ška je za­in­te­re­so­va­na za pro­du­blji­va­nje eko­nom­skih ve­za sa Cr­nom Go­rom i ja­če pri­su­stvo nje­nih kom­pa­ni­ja i in­ve­sti­to­ra u dr­ža­vi, sa­op­šte­no je na sa­stan­ku če­škog am­ba­sa­do­ra Ka­re­la Ur­ba­na i pred­sjed­ni­ka Pri­vred­ne ko­mo­re (PKCG) Vla­sti­mi­ra Go­lu­bo­vi­ća.
Sa­go­vor­ni­ci su sa­gla­sni da Cr­na Go­ra, pre­po­zna­tlji­va tu­ri­stič­ka de­sti­na­ci­ja, ima šta da po­nu­di če­škim tu­ri­sti­ma i si­gur­no je da ima do­volj­no pro­sto­ra za po­ve­ća­nje bro­ja po­sje­ti­la­ca iz te ze­mlje. Iz PKCG je sa­op­šte­no da je te­ma raz­go­vo­ra bi­la eko­nom­ska sa­rad­nja dvi­je dr­ža­ve.
Go­lu­bo­vić je Ur­ba­nu pred­sta­vio eko­nom­ske pri­li­ke u Cr­noj Go­ri, struk­tu­ru pri­vre­de, kao i prav­ce da­ljeg raz­vo­ja. Po­se­ban osvrt bio je na rob­noj raz­mje­ni dvi­je ze­mlje ko­ja, iako bi­lje­ži trend ra­sta, po­ka­zu­je sma­nje­nje iz­vo­za iz Cr­ne Go­re u Če­šku.
A.Đ.

Va­lo­ri­zo­va­ti lu­ku
Pot­pred­sjed­nik op­šti­ne Ko­tor Mi­li­vo­je Sa­mar­džić oci­je­nio je da je mo­gu­ća kva­li­tet­ni­ja va­lo­ri­za­ci­ja ri­san­ske lu­ke.
– Iz Mor­skog do­bra, sa ko­jim ima­mo ja­ko do­bro sa­rad­nju, ja­vlja­ju da su na­pra­vi­li no­vi plan lu­ka za bi­je­lu flo­tu, gdje je ušla i ri­san­ska, do sa­da lu­ka za te­ret­ne bro­do­ve. Da bi to bi­lo obez­bi­je­đe­no pla­ni­ra se pon­ton­sko mu­lo sa 120 ve­zo­va, dok bi za gra­đa­ne i da­lje ostao onaj dio lu­ke gdje već ve­zu­ju bar­ke – re­kao je Sa­mar­džić Ra­dio Ko­to­ru, is­ti­ču­ći da bi va­lo­ri­za­ci­ja lu­ke u Ri­snu na no­vi na­čin zna­či­la mno­go za tu­ri­zam i raz­voj ovog di­je­la op­šti­ne.
– Vo­lio bih da stig­ne ozbi­ljan in­ve­sti­tor, a re­zul­tat va­lo­ri­za­ci­je lu­ke osje­tio bi se i na pri­vo­đe­nju na­mje­ni Do­ma kul­tu­re na­kon sko­ro 40 go­di­na. Bio bi to i pod­sti­caj za vla­sni­ke ho­te­la „Te­u­ta” da ra­de ka­ko bi što pri­je pri­mi­li no­ve go­ste – po­ru­čio je on.
B.M.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"